Сб, 2024-04-20, 04:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 13 » Переговори з "Правим сектором" у Мукачевому затягуються
20:08
Переговори з "Правим сектором" у Мукачевому затягуються
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер військово-політичного руху "Правий сектор", народний депутат Дмитро Ярош заявляє, що "Правий сектор" разом з керівництвом Антитерористичного центру (АТЦ) при СБУ працює над стабілізацією ситуації в Мукачевому. Про це сьогодні, 13 липня, він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Разом з керівництвом АТЦ працюємо над стабілізацією ситуації", - зазначив Ярош.

"Будь-яка інформація про переміщення з місць своєї дислокації батальйонів ДУК ПС не відповідає дійсності. Особовий склад перебуває на базах і виконує бойові завдання в зонах своєї відповідальності, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність держави", - наголосив він.

За його словами, "Правий сектор" проводить мирні політичні акції по всій Україні, з озвученими проводом вимогами.

"Звертаюсь до всього українського народу із закликом максимально підтримати їх", - додав Ярош.

"Наголошую на необхідності всьому членству ВПР ПС чітко дотримуватися вказівок свого безпосереднього керівництва", - додав лідер руху.

Також він попросив не звертати уваги на "брехливі інформаційні вкиди, які розповсюджуються задля дискредитації ПС та провокують українців на кровопролиття".

Тим часом Служба безпеки України намагається врегулювати конфлікт у Мукачевому мирним шляхом та гарантує об’єктивне та неупереджене розслідування зазначених подій. Про це в коментарі УНІАН повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

"Ми продовжуємо допомагати прокуратурі розслідувати кримінальне провадження, проведено вже 16 обшуків в обох сторін конфлікту. Тривають переговори і залишається наш заклик до роззброєння", - заявила вона.

"Ми хочемо все вирішити мирним шляхом у рамках правового поля", - підкреслила Гітлянська.

Також речниця СБУ зауважила, що "ми гарантуємо об’єктивне та неупереджене розслідування для збереження конституційного порядку, закликаємо осіб, які задіяні в конфлікті, добровільно здати зброю".

"Ми наголошуємо на тому, що не можна використовувати зброю, перевозити її із зони АТО і застосовувати її в мирних українських містах", - зауважила вона.

Як повідомив народний депутат Антон Геращенко, переговори про складання зброї представниками "Правого сектору" затягуються.

"На мене виходив керівник "Правого сектору", я спілкувався і з Дмитром Ярошем, якраз на тему того, щоб це питання було завершено мирно, шляхом здачі зброї. На сьогоднішній момент переговори затягуються якраз через те, що керівництво "Правого сектору" не може визначитися, як їм бути в цій ситуації. Єдиний законний правильний шлях - це здача зброї та слідчі дії", - сказав він, передає "Інтерфакс-Україна".

За інформацією голови Закарпатської ОДА, Ярош не може порозумітися з підлеглими

Голова Закарпатської облдержадміністрації Василь Губаль заявляє, що Дмитро Ярош не може порозумітися зі своїми підлеглими щодо ситуації в Мукачевому. Про це Губаль сказав сьогодні під час прес-конференції, передає УНІАН.

За словами голови ОДА, він мав зустріч Ярошем, під час якої прозвучало, що тим випадком, що стався на Закарпатті 11 липня, керівник "Правого сектору" невдоволений і що він не давав подібних команд.

"Ми з прокурором запевнили, що буде об`єктивне розслідування всіх обставин справи", - зазначив керівник області.

Крім того, він додав, що просив Яроша зробити все можливе, щоб більше не проливалася кров.

Лідер "Правого сектору" запевнив, що веде переговори з підлеглими. "На сьогодні, наскільки мені відомо, він не має порозуміння з підлеглими", - уточнив Губаль.

На запитання журналістів, чи мається на увазі, що Ярош не може порозумітися з Романом Стойком (місцеві ЗМІ повідомляють, що Стойко веде переговори від імені заблокованих в Мукачевому бійців "Правого сектору"), керівник області відповів: "Думаю, що так".

Губаль також повідомив, що питання запровадження надзвичайного стану в Закарпатській області не розглядається. За його словами, на сьогодні як у Мукачевому, так і в Мукачівському районі, і загалом по всій області ситуація контрольована, загрози життю людей немає.

"Завдяки силовикам – і нашим, і тим, котрі приїхали з Києва на допомогу, – нам вдалося взяти ситуацію під контроль по всій області", - уточнив Губаль.

Він додав, що Мукачеве сьогодні живе в звичайному режимі, підприємства та держустанови працюють, обмежень прав людей немає. Губаль також повідомив, що наразі посилені блокпости навколо Мукачевого, а також на всіх в`їздах та виїздах з Закарпатської області.

"Це зроблено для того, щоб закарпатці почували себе спокійно", - уточнив голова ОДА.

Він також сказав, що звернувся до закарпатців з проханням об`єднатися і бути пильними. За його словами, зараз у рамках порушених за подіями в Мукачевому справ тривають обшуки, вилучається вогнепальна зброя. Правоохоронцям відомі всі учасники інциденту.

Губаль сказав, що за дорученням президента України Петра Порошенка відвідав у закладах охорони здоров’я поранених під час інциденту в Мукачевому.

"Я відвідав усіх поранених у Мукачевому – як цивільних, так і правоохоронців. Є правоохоронці, які по 4 рази були в зоні АТО, і тільки тут, у мирному Закарпатті, отримали поранення. Наголошую: досить важкі поранення. Я висловив підтримку їхнім родинам", - заявив Губаль.

Також він додав, що всі поранені забезпечені всіма необхідними медикаментами. Губаль також повідомив, що прооперовані представники "Правого сектору" наразі перебувають в обласній лікарні ім. Новака.

Балога: бійці "Правого сектору" могли вже втекти

Народний депутат Віктор Балога повідомив, що, за даними місцевих жителів, бійці "Правого сектору", які з 11 липня після перестрілки в Мукачевому ховалися поблизу села Лавки, вже залишили своє укриття. Про це сьогодні він написав у Facebook.

"Операція біля села Лавки має завершитися за допомогою інструментів фільтрації, а не штурмом. Тим більше, що, за інформацією місцевого населення, зброї, як і бійців, там вже немає", - повідомив Балога.

Схожу інформацію в ефірі каналу "24" озвучив і губернатор Закарпатської області Василь Губаль, пише "Новое время".

Він заявив, що активісти "ПС" не виходять на контакт з міліцією, ймовірно, вони вже сховалися, знайти їх поки що не вдається.

"Я не можу сказати, що вони вийшли з оточення, ведуться роботи в лісі, прочісування, оперативні роботи. Сказати, що вони в оточенні або не в оточенні - я цього не можу", - додав губернатор.

Про те, що бійців може не бути в укритті, яке охороняється силовиками в камуфляжі і технікою, також заявила Олена Яхно, яка була прес-секретарем київської прокуратури: "Моє поінформоване джерело в Мукачевому повідомляє, що, швидше за все, ніякого штурму вже не буде, тому що "нічого штурмувати". Двоє поранених сьогодні здалися і зараз перебувають у лікарні, а інші, за його словами, вже далеко".

Довідка

11 липня внаслідок конфлікту бійців 1-го запасного батальйону "Добровольчого українського корпусу" (ДУК) "Правого сектору" з охороною народного депутата, екс-"регіонала" Михайла Ланя ("Воля народу") в Мукачевому Закарпатської області сталася стрілянина.

Після цього озброєні і добре екіпіровані люди з наклейками "Правого сектору" на автомобілях, прориваючись з міста застосували автомати, кулемет і гранатомет.

Двоє бійців ДУК "Правого сектору" загинули. 14 осіб було поранено (шестеро співробітників органів внутрішніх справ, троє цивільних осіб і п'ятеро добровольців "Правого сектору", що перебували в Закарпатті на ротації).

У зону конфлікту був направлений спецназ Нацгвардії. Правоохоронці локалізували озброєну групу в районі села Лавки (передмістя Мукачевого). На перемовини з ними прибув лідер руху "Правий сектор" Дмитро Ярош.

За даними МВС, під час конфлікту в Мукачевому першими зброю на ураження застосували саме бійці "Правого сектору". А в "Правому секторі" висувають на адресу силовиків аналогічні звинувачення.

Генеральний прокурор Віктор Шокін створив спільну слідчо-оперативну групу для розслідування подій у Мукачевому, до якої увійшли представники Генпрокуратури, СБУ та МВС. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.255 Кримінального кодексу України - створення злочинної організації та ч.3 ст.258 - терористичний акт.

Президент України Петро Порошенко виніс події в Мукачевому на обговорення Воєнного кабінету РНБО, засідання якого відбудеться 13 липня.

Зазначимо, "Правий сектор" організував безстрокові пікети в кількох містах України та мітингує біля Адміністрації президента в Києві.

Ярош закликав своїх прихильників продовжувати акції протесту "до арешту винних, на думку "Правого сектору", в трагедії, Ланя, Медведчука і відправки у відставку всього керівництва силових структур Закарпатської області та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1091 | Додав: adminA | Теги: Мукачеве, переговори, Правий сектор
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ