Чт, 2024-03-28, 23:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 17 » Перехід на електронні держзакупівлі має відбутися до кінця 2015 року - Шимків
14:55
Перехід на електронні держзакупівлі має відбутися до кінця 2015 року - Шимків
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) мусить прискорити реформування державних закупівель та переведення їх в електронну форму, повідомив заступник очільника Адміністрації президента України Дмитро Шимків з посиланням на рішення, прийняте 15 травня на Національній раді реформ. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Всі дати, запропоновані Міністерством, отримали критику з боку учасників засідання, все попросили скоротити це вдвічі", - сказав він на брифінгу в суботу, 16 травня 2015 року, в Києві.

За словами Шимківа, президент України Петро Порошенко заявив на засіданні, що готовий підтримати необхідний для цього законопроект, як свого часу підтримав законопроект про закупівлі ліків через міжнародні організації.

На засіданні Нацради реформ також обговорювалося питання про приєднання України до Угоди СОТ про державні закупки (GPA, Agreement on Government Procurement), яке, за словами Шимківа, дозволить відкрити нові ринки збуту з річним обсягом закупівель $ 1700 млрд, залучити в Україну міжнародних інвесторів і проводити закупівлі за міжнародними стандартами.

За словами Шимківа, обсяг державних закупівель в Україні становить 250 млрд грн на рік, але ця сума могла б бути на 10% менше за умови усунення корупції у цій сфері, і ще на 10% - за рахунок усунення обмежень конкуренції.

Як повідомлялося, МЕРТ планує істотно спростити тендерні процедури при державних закупівлях і перевести їх на електронні майданчики до кінця 2016 року (таким чином слова Шимківа про скорочення термінів переходу на електронну форму "вдвічі" вказують на кінець 2015 року). При цьому планується, що система електронних закупівель повноцінно запрацює до кінця цього року, а до кінця наступного - буде поширена майже на всі закупівлі в Україні.

З цією метою МЕРТ розробляє два законопроекти. Перший з них дозволить істотно спростити процедуру проведення закупівель та участі в них бізнесу, другий - дозволить перевести торги на електронні майданчики і зробити процедури торгів прозорими.

До початку 2015 в Україні торги через електронні майданчики не проводилися, зараз у вигляді експерименту через електронні майданчики проводяться допорогові закупівлі (товарів - на суму до 100 тисяч гривень, робіт - до 1 мільйонів гривень) та закупівлі для Міністерства оборони.

Як повідомлялося раніше, на згаданому останньому засіданні Національної ради реформ президент Порошенко підкреслив, що процедури з держзакупівель в паперовому вигляді є "джерелом неефективності та корупції".  

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: електронні держзакупівлі, кінця 2015 року, Шимків, перехід
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ