Пт, 2024-04-26, 05:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 4 » Перемогу об'єднаної опозиції в два-три голоси пророкує Яценюк
13:45
Перемогу об'єднаної опозиції в два-три голоси пророкує Яценюк
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк прогнозує, що за підсумками майбутніх виборів об'єднана опозиція отримає в майбутньому парламенті "більшість з перевагою в два-три голоси", повідомляє "Фокус".

"У нас йдуть складні політконсультації. Кожна сила хоче отримати більшу кількість мандатів. Але головне - взагалі їх отримати. На сьогодні в опозиції два підходи: поширитися на всі 225 округів, і другий - сконцентруватися на 150 округах. Ми підрахували, що нам має сенс активно працювати в 175 округах, зокрема на Сході", - заявив Яценюк.

Відповідаючи на запитання, чи буде Яценюк брати у свій партійний список діячів культури за прикладом Тимошенко, яка говорила про кандидатуру Ліни Костенко, політик відповів: "Як тільки моральний авторитет очолює список партії, він відразу перестає ним бути. Це не його робота. Він - символ. Діячі культури повинні займатися культурою. Спортсмени повинні займатися спортом, тому що вони переможці там. Політика - це робота. Політикою займаються професіонали".

Яценюк також розповів про переговори з "УДАРом" Віталія Кличка. "Скажу так, він не сидить за столом переговорів, але різного рівня консультації проводяться", - зазначив Яценюк.

Відповідаючи на запитання, що конкретно робитиме опозиція, щоб не допустити фальсифікацій, Яценюк заявив, що, за його даними, на скупку голосів на наступний рік влада витратить близько 100 млн дол.

"50 млн дол, само собою, вкрадуть свої ж. Напевно, ще половину від цього дадуть на скупку членів комісій. Але купити можуть максимум 3-5%. Ще 2% зможуть сфальсифікувати, якщо будуть тиснути на комісії. Наша головна надія - спільний контроль опозиції і кандидатів-мажоритарників, які не контролюються владою. У кожного з них будуть свої спостерігачі та члени комісії. І кожен з них, воюючи за свої голоси, буде захищати наші", - заявив він.

Прогнозуючи результат виборів, Яценюк заявив, що "це буде більшість з перевагою в два-три голоси". "Може, 227 на 223. Адже, по суті, в країні двопартійна система. Пострадянська протистоїть проєвропейській, минуле - майбутньому. Але є тенденція, підтверджена результатами місцевих виборів, що європейські цінності просуваються на схід, ближче і ближче до лігва - Донецької області", - заявив лідер "Фронту Змін".

При цьому Яценюк додав, що звільнення Тимошенко з колонії є моральним зобов'язанням всієї опозиції.

Зазначимо, у середу, 28 грудня, було оголошено про злиття політичних партій "Батьківщина" та "Народна самооборона" на основі політсили Тимошенко. За чинним виборчим законодавством, вони не можуть утворити блок, тому до парламентських виборів наступного року сформують єдиний партійний список. На чолі сподіваються побачити Тимошенко та Луценка.

Процес об'єднання партій "Батьківщина" та "Народна самооборона" цілком узгоджено з лідерами цих політичних сил - Юлією Тимошенко та Юрієм Луценком. Про це повідомили на спільній прес-конференції заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов і заступник голови "Народної самооборони" Юрій Гримчак.

Раніше захисник екс-прем'єра Сергій Власенко оприлюднив відкритого листа лідера "Батьківщини", в якому вона звертається до всіх лідерів опозиційних партій "з низьким проханням... нарешті по-справжньому, а не на словах, об'єднатися і дати на парламентських виборах 2012 року бій правлячій мафії".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: об'єднана опозиція, Яценюк
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ