Пт, 2024-04-19, 09:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 18 » Переможець Ліги Європи сьогодні визначиться
17:07
Переможець Ліги Європи сьогодні визначиться
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

У середу, 18 травня, на стадіоні "Санкт-Якоб Парк" у Базелі (Швейцарія) відбудеться фінальний матч Ліги Європи УЄФА, в якому англійський "Ліверпуль" зійдеться з чинним володарем трофею іспанською "Севільєю". Початок матчу о 21.45. Трансляція на телеканалі "Футбол 1".

Команди, які досі не зустрічалися на офіційному рівні, розіграють 15-кілограмовий Кубок УЄФА, а також путівку у груповий турнір Ліги чемпіонів наступного сезону.

За підсумками національних турнірів ані "Севілья", ані "Ліверпуль" не зуміли завоювати перепустку в Лігу чемпіонів, і в головному єврокубку зіграють лише в разі перемоги в Базелі.

Однак якщо "Севілья", яка фінішувала в іспанській Примері сьомою, отримала можливість виступити в Лізі Європи, то "Ліверпуль" у разі невдачі на "Санкт-Якоб Парк" і геть залишиться без єврокубків. Команда німецького фахівця Юргена Клоппа посіла в англійській прем'єр-лізі аж восьме місце.

"Севілья" сьогодні має намір не тільки захистити титул переможця Ліги Європи, здобутий рік тому після варшавської перемоги над дніпропетровським "Дніпром". Успіх у Базелі зробить команду Унаї Емері п'ятиразовим переможцем другого за престижністю єврокубку. До того ж, "Севілья" може виграти титул тричі поспіль, вперше відтоді, як 40 років тому, в сезоні-1975/76, мюнхенська "Баварія" завоювала третій поспіль Кубок європейських чемпіонів.

Разом з тим, "Ліверпуль" випереджає "Севілью" за кількістю завойованих євротрофеїв: у мерсисайдців п'ять Кубків чемпіонів (андалузцям цей турнір ще не підкорявся) і три Кубки УЄФА. Також "Ліверпуль" тричі завойовував Суперкубок УЄФА проти однієї перемоги у "Севільї".

Український хавбек Євген Коноплянка, який перейшов до "Севільї" з "Дніпра" після поразки від андалузців у фіналі торішньої Ліги Європи, може стати першим після Радамеля Фалькао футболістом, який зіграє у двох поспіль фіналах Ліги Європи в складі різних команд. Колумбієць виграв Лігу Європи з "Порту" (2011) і "Атлетико" (2012).

Обслуговувати матч "Ліверпуль" - "Севілья" довірено бригаді арбітрів зі Швеції на чолі з Йонасом Ерікссоном. Делегатом УЄФА призначений Рудолф Репка (Чехія), суддівським спостерігачем - Х'ю Даллас (Шотландія).

У фіналах мирного результату не буває. У випадку нічиєї після закінчення основного часу, команди зіграють ще два тайми по 15 хвилин. Якщо рахунок залишиться нічийним, доля матчу вирішиться в серії пенальті.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 921 | Додав: adminA | Теги: Сьогодні, переможець Ліги Європи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ