Пт, 2024-03-29, 01:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 4 » Перевіряти електронні декларації чиновників довірять боту. ВІДЕО
11:01
Перевіряти електронні декларації чиновників довірять боту. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Перші кримінальні провадження за незаконні збагачення українських можновладців варто очікувати не раніше січня 2017 року. Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" заявив заступник голови Національного агентства із запобігання корупції Руслан Радецький, передає ТСН.

За його словами, після 30 жовтня члени НАЗК упродовж тижня перевірятимуть своєчасність подання електронних декларацій українськими чиновниками. Після цього вони візьмуться за перевірку повноти декларацій, під час якої у тому числі буде перевірятися спосіб життя декларантів.

Якщо під час перевірки члени НАЗК виявлять у чиновників корупційне адміністративне правопорушення, то вони передаватимуть відповідні протоколи в суд, а якщо - корупційне кримінальне правопорушення, то результати перевірки будуть передані до НАБУ або Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У свою чергу особисто Радецький разом із надбавками отримує близько чверті мільйона гривень на місяць. "Великі зарплати для борців з корупцією – "нормальна європейська практика", заявив він.

"Дійсно ми отримали великі заробітні плати. Відповідна практика існує і в європейських країнах, це не тільки в Україні. Я нещодавно приїхав з Румунії, там антикорупційні робітники також отримують достатньо великі кошти. Були у Польщі, хочу зазначити, що там також суспільство трохи незадоволене, що антикорупційні органи отримують великі кошти", - сказав Радецький.

НАЗК зможе почати перевірки декларацій лише з кінця грудня, вважає член Антикорупційного комітету

Член комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції, позафракційний депутат Юрій Дерев’янко вважає, що Національне агентство із запобігання корупції зможе почати перевірки електронних декларацій лише з кінця грудня.

Під час засідання комітету він зазначив, що НАЗК ще не ухвалило рішення щодо порядку проведення перевірок декларацій.

"Це рішення мало б теоретично вже набути чинності не пізніше як 7 листопада. Логіка дуже зрозуміла: ті, хто подав 30-го числа останню декларацію, мають 7 днів на виправлення, і з 8 листопада НАЗК мало би почати приступати до повних перевірок декларацій", – сказав депутат.

За його словами, НАЗК зможе здійснювати перевірки орієнтовно через 1,5 місяця, адже тільки 26 жовтня було оприлюднено проект, який є регуляторним актом, що має бути оприлюдненим впродовж одного місяця.

"Після цього мають бути пропозиції, після цього має бути ухвалений документ, відправлений у Міністерство юстиції... і який через 10 днів після публікації набирає чинності. Нескладно порахувати, що це буде приблизно кінець грудня", – сказав Дерев’янко і висловив думку, що таким чином перевірки, які матимуть реальні юридичні наслідки, звернення до НАБУ та інших органів, "почнуться тільки з кінця грудня".

В Україні розробили бота для моніторингу декларацій чиновників

Програмісти з Дніпра розробили телеграм-бота під назвою OpenDeclarationBot, що може моніторити декларації чиновників. Про це пише "Радіо Свобода".

"Декларації чиновників наробили багато галасу, але не у кожного українця є можливість структурувати цю інформацію. Ми вирішили зробити сервіс, який дозволить просто і швидко перевірити декларацію будь-якого чиновника. Для цього ми перевели всі гроші у гривні, склали квадратні кілометри наявної нерухомості і порахували кількість автомобілів", – описав ідею керівник проекту Олексій Іванкін.

Сервіс працює на основі відкритих державних даних. За його допомогою можна дізнатися про місце роботи, посаду, загальну площу нерухомості, кількість машин, доходи, заощадження і фінансові зобов’язання чиновника.

Нагадаємо, як повідомив Руслан Радецький, загальна кількість поданих електронних декларацій станом на 00.00 31 жовтня є такою: в реєстрі - 118 135 е-документів, з них щорічних декларацій - 103 046.

Також повідомлялося, нардепи подали 413 електронних декларацій, чиновники – 79.

Як повідомлялося, 31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб`єктів декларування, які посідають відповідальне та особливо відповідальне становище.

Система електронного декларування почала працювати з 1 вересня 2016 року.

Президент Петро Порошенко вважає великим кроком запуск системи електронного декларування і вимагає, щоб декларанти пояснили свої статки.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 805 | Додав: adminA | Теги: бот, перевірка, електронні декларації чиновників
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ