Пт, 2024-05-03, 03:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2024 » Березень » 3 » Пережити марсіанські враження, не покидаючи Землю, запрошує NASA
00:37
Пережити марсіанські враження, не покидаючи Землю, запрошує NASA
Інші останні Анонси. Повідомлення. Прес-релізи на сайті holosUA.com/

NASA шукає претендентів на участь у своїй наступній симуляції однорічної місії на поверхні Марса, щоб допомогти поінформувати агентство про плани дослідження людиною Червоної планети. Друга з трьох запланованих наземних місій під назвою CHAPEA (Crew Health and Performance Exploration Analog) запланована на весну 2025 року.

Кожна місія CHAPEA включає екіпаж із чотирьох волонтерів, які живуть і працюють у 3D-друкованому середовищі площею 1700 квадратних футів у Космічному центрі Джонсона NASA у Х’юстоні. Середовище існування, яке називається Mars Dune Alpha, імітує виклики місії на Марсі, включаючи обмеження ресурсів, збої обладнання, затримки зв’язку та інші екологічні фактори. Завдання екіпажу включають симуляцію виходу у відкритий космос, робототехнічну роботу, підтримку середовища проживання, фізичні вправи та зростання врожаю.

NASA шукає здорових, мотивованих громадян США або постійних жителів, які не курять, віком 30-55 років і добре володіють англійською мовою для ефективного спілкування між членами екіпажу та командою управління польотом. Кандидати повинні мати сильне бажання унікальних, корисних пригод і зацікавленість у роботі NASA з підготовки до першої подорожі людини на Марс.

Дедлайн подачі заявок – вівторок, 2 квітня. https://chapea.nasa.gov/

Відбір екіпажу відбуватиметься за додатковими стандартними критеріями NASA для кандидатів у астронавти. Потрібен ступінь магістра в галузі STEM, як-от інженерія, математика або біологічні, фізичні чи інформатики, отриманий в акредитованому навчальному закладі з принаймні дворічним професійним досвідом STEM або щонайменше тисячу годин пілотування літака. Також розглядатимуться кандидати, які закінчили два роки роботи над докторською програмою в галузі науки, технологій, інженерії та математики, закінчили медичний ступінь або тестову пілотну програму. З чотирирічним професійним досвідом можуть бути розглянуті заявники, які закінчили військову підготовку офіцерів або отримали ступінь бакалавра наук у галузі STEM.

Можлива компенсація за участь у місії. Більше інформації буде надано під час процесу відбору кандидатів.

У той час як NASA працює над створенням довгострокової присутності для наукових відкриттів і досліджень на Місяці через кампанію Artemis, місії CHAPEA надають важливі наукові дані для перевірки систем і розробки рішень для майбутніх місій на Червону планету. Оскільки перший екіпаж CHAPEA завершив свою річну місію вже на півдорозі, NASA використовує дослідження, отримані в ході змодельованих місій, щоб допомогти інформувати екіпаж про здоров’я та ефективність під час експедицій на Марс.

У рамках кампанії NASA Artemis агентство створить основу для довготривалих наукових досліджень Місяця, висадить на поверхню Місяця першу жінку, першу кольорову людину та свого першого міжнародного астронавта-партнера, а також підготує експедиції людей на Марс для користь для всіх.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Анонси. Повідомлення. Прес-релізи | Переглядів: 210 | Додав: admin | Теги: Марс, NASA, CHAPEA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ