Пт, 2024-04-26, 05:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2010 » Липень » 2 » Перші відставки: звільнено одіозного Семиноженка і міністра-сибарита
15:40
Перші відставки: звільнено одіозного Семиноженка і міністра-сибарита
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Верховна Рада України звільнила Володимира Семиноженка з посади віце-прем'єра. За відповідну постанову проголосували в п'ятницю 378 депутатів з 431, що зареєструвалися в залі.
Проект постанови про звільнення внесла член фракції БЮТ Ольга Боднар.

Перед голосуванням віце-спікер Адам Мартинюк запитав, чи потрібне обговорення. Але було вирішено голосувати без обговорення.

Разом з тим Мартинюк заявив, що знову зареєстровані постанови про звільнення міністрів внутрішніх справ Анатолія Могильова і освіти Дмитра Табачника можуть бути розглянуті лише на наступній сесії. Він пояснив це тим, що подібні постанови протягом цієї сесії не були підтримані сесійною залою.

Тим часом Верховна Рада України сьогодні також звільнила з посади міністра охорони навколишнього природного середовища Віктора Бойка і призначила нового міністра - Миколу Злочевського, який до цього обіймав посаду голови Держкомрезерву.

Однапартійці Бойка з Блоку Литвина нарікали, що Бойко систематично ігнорував зустрічі зі своїми однопартійцями і "взагалі забув, коли востаннє був у регіонах". За словами одного із них, "перше, що зробив Бойко, прийшовши в міністерство, - побудував там сауну".

Поки що нової кандидатури на пост віце-прем'єра не затверджено. Проте як заявив "бютівець" Олег Ляшко, на посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань може бути призначений міністр освіти Дмитро Табачник, повідомляють Українські новини.

"За моєю інформацією, на посаду віце-прем'єра можуть навіть Табачника висунути, ходить така чутка в нашому парламенті", - сказав він.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначалося, що призначення Семиноженко відбулося з порушенням регламенту Верховної Ради, без обговорення в комітеті з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

"Регіонал" Вадим Колесніченко розцінює звільнення Володимира Семиноженка з посади віце-прем'єра як "політику очищення" від неефективного менеджера.

"Це політика очищення від неефективного менеджера... До пана Семиноженка була достатня кількість претензій", - сказав Колесніченко.

З-поміж претензій він назвав небажання Семиноженка "конкретно розібратися з роботою Інституту національної пам'яті, який, по суті, дублює систему державних архівів".

Колесніченко висловив надію, що наступний віце-прем'єр зрозуміє помилки, які були зроблені його попередником.

Нардеп також повідомив журналістам, що коаліція вже наступного тижня назве кандидатуру на пост віце-прем'єра, але при цьому він відмовився назвати прізвище претендента.

Наприкінці березня Колесніченко звинуватив Інститут національної пам'яті в "ревізії спільної історії України та Росії" і домагався закриття установи. Керівник Інституту Ігор Юхновський відкинув звинувачення і назвав їх провокацією. Семиноженко пізніше заявив, що уряд не планує закривати Інститут національної пам'яті. Сам Колесніченко очолює громадську організацію "Російськомовна Україна", яка захищає права російськомовного населення.

Під час перебування Семиноженка на посаді вибухнув скандал з приводу його заяви про те, що українці хочуть жити в єдиній державі, створеній Україною, Росією та Білоруссю. Після цього по країні прокотилася хвиля молодіжних протестів, а Львівська облрада навіть запропонувала порушити проти Семиноженка кримінальну справу. Неодноразово за це Семиноженка критикував і сам президент.

Семиноженко був призначений віце-прем'єром 11 березня 2010 року. Він був віце-прем'єром у 1999 році, 2001-2002 роках, міністром у справах науки і технологій у 1996-1997, 1997-1998 роках. Народний депутат трьох скликань.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1058 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ