Чт, 2024-03-28, 23:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 11 » "Перший балтійський канал" після скандалу зняв з ефіру програму "Людина і закон"
10:45
"Перший балтійський канал" після скандалу зняв з ефіру програму "Людина і закон"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
"Перший балтійський канал" виключив з сітки мовлення програму "Людина і закон" через випуск від 4 жовтня, в якому показали сюжет про події 1991 року у Вільнюсі.

"Розуміючи свою відповідальність перед литовським суспільством, Baltic Media Alliance (BMA) вдався до рішучих дій. BMA повідомляє, що програму "Людина і закон" з цієї п'ятниці не показуватимуть на "ПБК" як програму, яка не відповідає загальнолюдським цінностям, моральним і етичним установкам" , - йдеться в заяві медіахолдингу BMA, в який входить "ПБК".

У той же час в Латвії національна рада електронних засобів масової інформації завела адміністративну справу з приводу трактування авторами програми "Людина і закон" події 13 січня 1991 року у Вільнюсі.

Голова ради Айнарс Дімантс заявив, що в програмі вбачаються порушення статті 24 закону про електронні ЗМІ. Згідно з цією статтею, електронні ЗМІ повинні забезпечувати "достовірне і об'єктивне відображення фактів і подій, сприяючи обміну думками і діючи згідно з загальноприйнятими нормами журналістської етики".

Стаття передбачає покарання у вигляді штрафу в півтори тисячі латів (приблизно 2,9 тисячі доларів).

9 жовтня повідомлялося, що комісія з радіо і телебачення Литви (LRTK) на три місяці заборонила до показу на "Першому балтійському каналі", що транслює контент Першого каналу в країнах Балтії, всі програми російського виробництва. Перед тим представники "ПБК" вибачилися перед литовцями і пояснили, що не встигли ознайомитися зі змістом програми, перш ніж ставити її в ефір.

Російська сторона у свою чергу заявила, що в Литві склалися спотворені поняття про свободу слова. Дії литовської влади також піддала критиці представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович.

"Застосування таких виняткових заходів має бути обмежена тільки випадками навмисних і небезпечних закликів до насильства", - сказала вона.

13 січня 1991 року радянський спецназ взяв штурмом телецентр у Вільнюсі, який захищали кілька тисяч демонстрантів, що виступали за незалежність Литви від Радянського Союзу.

Дорогу спецназу через натовп намагалися розчистити холостими пострілами з танків і бронетранспортерів. У результаті операції телецентр був захоплений, під час штурму загинули 15 осіб, у тому числі один боєць "Альфи". Ще близько 600 жителів Вільнюса були поранені.

Литовська сторона покладає відповідальність за жертви на радянські війська, тоді як ветерани "Альфи" говорять про те, що з дахів сусідніх будинків по натовпу стріляли снайпери, а спецназ не використовував у ході операції жодного бойового патрона. Саме цю версію в якості основної використовували автори програми "Людина і закон".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 991 | Додав: adminA | Теги: ефіру, Перший балтійський канал, програму Людина і закон, Скандал
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ