Чт, 2024-03-28, 16:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 1 » Перший день літа: ЗМІ дізналися, де відпочиватимуть українці. ФОТО
08:18
Перший день літа: ЗМІ дізналися, де відпочиватимуть українці. ФОТО
Інші останні Новини про відпочинок і туризм на сайті holosUA.com/

  В Україні в червні цього року буде 11 вихідних і святкових днів. Про це йдеться у розпорядженні Кабінету міністрів від 11 листопада 2015 року №1155-р.

"Українці 19 червня будуть святкувати Трійцю, але у понеділок, 20 червня, також передбачений вихідний, який не доведеться відпрацьовувати", – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що 28 червня, День Конституції України, припадає на вівторок, тож уряд понеділок, 27 червня, зробив теж вихідним. Його доведеться відпрацювати в найближчу суботу, 2 липня.

Лічені дні залишилися до офіційного початку пляжного сезону, й українці вже щосили взялися за планування відпусток. Але вітчизняні курорти, котрі народ уподобав за останні роки, за словами експертів, в цьому сезоні подорожчають на 20-30%. Газета "Сегодня" вивчила ринок подорожей і дізналася у представників турбізнесу, де цьогоріч відпочиватимуть наші співвітчизники.

Так, за словами менеджера з продажу столичної фірми Володимира Ломачука, попит на Карпати все ще високий, але, починаючи з минулого року, ціни там помітно зросли. "Це пов'язано з великим попитом, будуються все нові котеджі і навіть цілими термальними зонами". Також вартість поїздки злетіла вгору через подорожчання залізничних квитків і зростання тарифів на "комуналку", що позначається на вартості проживання. "У цьому році готелі підняли ціни в середньому на 20%, ціна на пальне для автобуса теж зросла. Таким чином поїздки подорожчали на 25-30%. Наприклад, нині 2-3-денна подорож не тільки в Карпати, а й в інші регіони України обійдеться в 2-4 тисячі грн, тоді як торік вона коштувала 1,5-2,5 тисячі", - розповів менеджер туроператора з організації внутрішнього туризму Максим Шитий.

 

Через такі вітчизняні ціни, за словами експертів, українці всупереч кризі частіше стали віддавати перевагу поїздкам за кордон. Це підтверджує й офіційна статистика: всіма улюблені курорти Туреччини і Єгипту знову в топі (див. Інфографіку - авт.). Так, за даними Мінкультури і туризму Туреччини, лише за три перших місяці 2016-го Україна вперше за два роки вирвалася в десятку найзатятіших країн-туристів (посіла 8-ме місце). "Це пов'язано з тим, що через кризу і жорстку конкуренцію на ринку туристичних послуг туроператори стали більш гнучкими і шукають можливості знизити ціну будь-якими способами, - розповів президент Асоціації лідерів турбізнесу України Олександр Новиковський. - З Єгиптом - інша ситуація. У цьому випадку українців не лякають ні теракти, ні авіакатастрофи. Попит трохи впав радше в зв'язку зі зниженням якості готелів. Адже через те, що туди перестали їздити росіяни та європейці, багато власників перейшли на жорсткий режим економії".

При цьому в топі, як і раніше, залишаються сусідні РФ і Бєларусь. "Але це рідко чистий туризм. Просто українці при виїзді часто маскують ділові поїздки під "туризм", щоб не виникало зайвих питань", - каже Новиковський. Менеджер однієї зі столичних турфірм Владислав Кіфарук пояснив небувале зростання туристів до Бєларусі: "Річ у тім, що багато українців відвідують Бєларусь транзитом - на шляху в литовський Вільнюс, де багато дешевих авіаліній. Звідти вже всі розлітаються за кінцевими пунктами відпочинку". Киянин Ігор Маленко розповів, що в минулому році він починав свою подорож по Європі через Бєларусь: "Відпустку ми провели в Європі, але першою в списку була саме Бєларусь - через неї автобусом ми дісталися до Литви, звідки полетіли в Мадрид".

Що стосується ціни питання, то, за словами Володимира Ломачука, Туреччина залишається поки що найбюджетнішою. "Середній готель на двох на 10 днів обійдеться в 600 доларів (15 тис. грн) на людину за системою "все включено". Трохи дорожчий Єгипет. А ось популярні європейські курорти в Іспанії і Італії на ці ж дати на двох будуть коштувати близько 1000 євро (28 тис. грн). Популярною залишається Греція - за акційною пропозицією туди можна полетіти за 200-300 євро (5,5-8,5 тис. грн), - розповідає Ламачук. - Також небувала популярність чекає в цьому році на Албанію. Туди можна поїхати за 500 євро (14 тис. грн) зі сніданками. Тоді як сусідня Чорногорія буде коштувати на 100 євро дорожче".

Напередодні 11 депутатів Верховної Ради запропонували встановити робочими днями 1, 2 і 9 травня. Зазначимо, за встановлення робочими днями 8 березня, 1, 2 і 9 травня виступає також Український інститут національної пам'яті.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини про відпочинок і туризм | Переглядів: 715 | Додав: adminA | Теги: перший день літа, відпочинок українців, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ