Вт, 2024-04-23, 23:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Квітень » 11 » Перший незалежний розвідувальний супутник Південної Кореї запустить SpaceX
09:54
Перший незалежний розвідувальний супутник Південної Кореї запустить SpaceX
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Південна Корея запустить свій перший незалежний супутник, який служитиме «оком корейської армії». Супутник буде запущений за допомогою ракети SpaceX Ілона Маска. Військова влада розробила п’ять військових розвідувальних супутників у рамках так званого "Проєкту 25 квітня".

Південна Корея підписала контракт із SpaceX минулого року. Своєю чергою уряд США у лютому завершив заходи щодо схвалення експорту апаратів. Починаючи з кінця наступного року, до 2025 SpaceX послідовно виведе на навколоземну орбіту п’ять розвідувальних 800-кілограмових супутників.

Що таке "Проеєкт 25 квітня"?

У рамках «Проєкту 25 квітня» ракета SpaceX доставить до космосу п’ять великих розвідувальних супутників, серед них радар зображення, електрооптичний радар, інфрачервоний радар тощо. Весь проєкт коштує понад $976 млн. Інфрачервоний супутник працюватиме як «камера», а супутник високопродуктивного зображення (SAR) вестиме спостереження з використанням радіолокаційних хвиль. Супутники-розвідники можуть точно відстежувати та виявляти ознаки провокації супротивника у режимі реального часу. У Південній Кореї розраховують, що він відіграватиме роль «ока», що слідкує за ключовими цілями Північної Кореї з космосу. Кожні дві години супутники зможуть надсилати відповідну інформацію щодо великих об’єктів, таких як північнокорейські ракетні бази та полігони ядерних випробувань.

Фактично південнокорейські військові не мають незалежного розвідувального супутника. Ось чому вони покладаються на закордонні розвідувальні активи. Понад 80% супутникової інформації про Північну Корею надходить із США. Отже, це основний проєкт щодо посилення можливостей спостереження та розвідки південнокорейських збройних сил у рамках підготовки до переходу до оперативного управління воєнного часу (OPC).

Розвідувальні супутники також є ключовою силою у реалізації «ланцюжка вбивств». Це серія оперативних концепцій, які виявляють, відстежують та знищують північнокорейські ядерні та ракетні комплекси. Проте на ранніх стадіях військовим довелося відкласти проєкт через деякі труднощі у процесі вибору компанії-прототипу.

Нагадаю, у липні 2020 року, південнокорейські військові запустили супутник зв’язку Anasis 2, призначений лише для військових, за допомогою ракети SpaceX Falcon 9.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 319 | Додав: adminA | Теги: незалежний розвідувальний супутник, Південна Корея, SpaceX, запуск
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ