Пт, 2024-03-29, 16:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 24 » Перший нокдаун: Рада ухвалила закон, який не допустить Кличка на вибори
15:39
Перший нокдаун: Рада ухвалила закон, який не допустить Кличка на вибори
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Партія регіонів під виглядом економічного закону винесла на голосування норму, згідно з якою можна заборонити лідеру "Удару" Віталію Кличку у реєстрації кандидатом у президенти.

Про це заявив представник ВО "Свобода" Олександр Аронець.

"Якщо ви ще не зрозуміли, що відбувається в Раді, чому блокується, поясню. Регіонали, під виглядом економічного закону протягнули норму, згідно з якою Кличку може бути відмовлено в реєстрації кандидатом в Президенти", - написав він на своїй Facebook-сторінці.

"Це внесення змін до Податкового кодексу, а саме: "18. Пункт 70.1 статті 70 доповнити новим абзацом такого змісту: "Фізична особа, яка є резидентом іноземної країни, тобто не проживає в Україні, може бути взята на облік за місцем реєстрації свого перебування (проживання) на території України", - процитував Аронець.

"35. Підпункт 170.11.1 пункту 170.11 статті 170 доповнити реченням такого змісту: "У випадку, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної країни, вона вважається такою, що не проживає в Україні", - додав "свободівець".

"Тобто, оскільки Кличко платив податки у Німеччині, він визнається резидентом іноземної країни, таким чином він не проживав в Україні необхідні для балотування 10 років! І, що цікаво, за таку норму проголосував начебто опозиційний, а на ділі провладний депутат Доній. То він нехай тепер скаже, хто підіграє владі!" - пояснив Аронець.

Верховна Рада 24 жовтня підтримала закон № 2054а "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків".

"За" проголосувало 239 народних депутатів, проти - 38, утримався - 1, не голосувало 136.

Як відомо, раніше Доній заявив, що "Свобода" в парламенті дискредитує український рух та підігрує владі.

Водночас депутат вважає "Удар" "найадекватнішою фракцією" і єдиною фракцією, з він співпрацює.

За словами Донія, він "розглядає можливість приєднання" до фракції "Удар" в парламенті.

"УДАР" не виключає судового розгляду щодо поправки до Податкового кодексу

Народний депутат від "УДАРу" Віктор Чумак не виключає судового розгляду щодо внесення поправки до Податкового кодексу, відповідно до якої існує можливість неучасті лідера "УДАРу" Віталія Кличка у президентських виборах.

Як передає кореспондент УНІАН, в коментарі журналістам Чумак нагадав, що з'явилася поправка до Податкового кодексу, в якій "чітко написано, що особа, яка має дозвіл на проживання в іншій країні, вважається не проживають постійно на території України".

"При чому без прив'язки до податків, без нічого. Просто з'явилася, і все. Більше того, вона з'явилася від особи, яка сама не розуміла, що подало", - сказав Чумак

"Тепер уявіть, що в законі про вибори народних депутатів, у законі про вибори Президента йдеться про те, що особа, яка балотується депутатом, має постійно проживати на території України 5 років, Президентом - 10. А в якомусь Податковому кодексі з'являється норма , яка говорить, що це особа постійно не проживає на території України ", - сказав депутат

Він зазначив, що це може бути підставою для нереєстрації кандидатів у президенти.

У той же час на питання журналістів, чи будуть якимось чином намагатися змінити цю поправку, Чумак зазначив, що процедурно дуже важко тепер щось зробити. "Ми, напевно, будемо домагатися переголосування, щоб ця поправка зникла", - сказав він і уточнив, що якщо це не допоможе, то депутати будуть шукати інші шляхи.

На уточняющие вопросы, какими будут эти пути, он добавил: юридические пути есть, есть суды. Есть полное нарушение процедуры принятия, процедуры голосования, процедуры прохождение закона в зале, абсолютно полное прохождение процедуры закона в зале…", - сказал Чумак и добавил, что не исключает, что депутаты будут обращаться в суд.

Сегодня оппозиция заблокировала трибуну парламента, протестуя против нарушения регламента при голосовании за внесение изменений в Налоговый кодекс относительно учета и регистрации налогоплательщиков.

Раніше в "Ударі" пояснили, чому поки відмовляють депутатам, які висловлюють бажання приєднатися до їхньої фракції.

Депутатам пропонують не голосувати за поправку, яка завадить Кличку балотуватися у президенти

Депутатам пропонують скасувати голосування щодо змін до Податкового кодексу, які можуть завадити Віталію Кличку балотуватися в президенти.

Цю постанову зареєстрував депутат Сергій Міщенко.

"Скасувати результати голосування 24 жовтня 2013 року за проект закону №2054а про внесення змін до Податкового кодексу щодо обліку та реєстрації платників податків, прийнятого в другому читанні та вцілому",- сказано в проекті постанови.

Рибак оголосив перерву та запросив лідерів фракцій на нараду.

Закон містить дві поправки за авторством депутата від Батьківщини Ігоря Бриченка:

"Фізична особа, яка є резидентом іноземної країни, тобто не проживає в Україні, може бути взята на облік за місцем реєстрації свого перебування (проживання) на території України".

"У випадку, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної країни, вона вважається такою, що не проживає в Україні".

Раніше ЗМІ повідомляли, що перешкодою для участі Віталія Кличка у виборах президента може стати звинувачення у порушенні норми, згідно з якою на день виборів кандидат на має проживати в Україні протягом десяти останніх років.

Навесні цього року, беручи участь у відомому шоу Hard Talk на каналі BBC, Кличко заявив, що живе в Україні останні шість років. Кількома секундами пізніше він додав, що "жив у Німеччині майже 13 років".

Сам Кличко заперечив, що не проживає в Україні 10 років і зазначає, що не бачить юридичних підстав, щоб не допустити його до участі у президентській кампанії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1192 | Додав: adminA | Теги: рада, Перший нокдаун, закон, Кличка на вибори
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ