Сб, 2024-04-27, 06:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 18 » Перший пішов: звільнився міністр фінансів Ярошенко
15:35
Перший пішов: звільнився міністр фінансів Ярошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Віктор Янукович прийняв заяву про відставку міністра фінансів Федора Ярошенка. Під час сьогоднішньої зустрічі з главою держави керівник Мінфіну звернувся до Януковича з проханням звільнити його з посади за власним бажанням.

"Порадившись із прем'єр-міністром, я попросив президента звільнити мене з посади міністра фінансів за власним бажанням. Глава держави підтримав мою пропозицію. Я написав заяву за власним бажанням", - сказав Ярошенко після завершення зустрічі, передає прес-служба президента.
Він зазначив, що залишається прихильником реформаторського курсу голови держави.
Ярошенко зауважив, що за час своєї роботи на посаді очільника Мінфіну доклав багато зусиль для того, щоб міністерство "було кращим" і працювало на виконання всіх реформаторських кроків, ініційованих президентом.
"Ми сформували нормальний міцний колектив. Я дуже радий, що міністерство потужно виконує всі завдання. Але, безумовно, завжди є проблеми. Я хотів би побажати новому міністру фінансів поменше допускати помилок і більш ефективно працювати", - сказав він.
Ярошенко наголосив, що після "відновлення форми" проситиме президента довірити йому роботу на тій ділянці, на якій той вважатиме за доцільне.
Під час зустрічі урядовець також доповів голові держави про стан фінансової системи України, про показники, з якими країна завершила 2011 рік, та плани на 2012-й.
Новим міністром фінансів Україна найпевніше стане Юрій Колобов. Про це "Главкому" стало відомо від достовірних джерел.
Зараз Колобов обіймає посаду першого заступника голови Національного банку України.
Зазначимо, 11 січня на засіданні економічної ради президент Янукович закликав міністрів, яких не влаштовує хід реформ, добровільно подати у відставку.
Проте ця заява Януковича була вже далеко не першою погрозою міністрам відставками або ж закликом до цього. Так, 2 листопада 2011 року Янукович взяв участь у розширеному засіданні Кабінету міністрів і комітету з реформ, на якому розкритикував діяльність кількох міністрів. Зокрема глава держави закликав добровільно піти у відставку чиновників, які не можуть впоратися з проведенням реформ. Але відставок, незважаючи на очікування громадськості, не було.
Політологи вважають, що відставка Ярошенка - удар по Азарову. Прем'єр наразі відмовився прокоментувати ситуацію
Федір Ярошенко, якого сьогодні президент звільнив з посади голови Міністерства фінансів за власним бажанням, був останньою людиною Миколи Азарова в уряді, вважає політолог, голова соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.
"Кілька місяців тому одна фінансово-промислова група, яка контролює "РосУкрЕнерго", намагалася об'єднати Мінфін і відповідні структури по боротьбі з економічною злочинністю СБУ у єдину структуру. І тоді, якщо пам'ятаєте, президент присік цю спробу об'єднання силовиків з фінрозвідкою, яка знаходиться під контролем Мінфіну. Ймовірно, тоді Ярошенку разом з Азаровим вдалося відбити цей напад. Він не хотів з кимось ділитися. А зараз його відхід, скоріш за все буде супроводжуватися структурними змінами у Кабміні", - вважає політолог, передає "Iнтерфакс-Україна".
За його словами, відхід Ярошенка дуже боляче вдарить по прем'єру Азарову, адже міністр фінансів був останньою людиною Миколи Яновича в уряді.
"Ярошенко був багаторічним другом і партнером Азарова. І це говорить про те, що Азаров залишиться на самоті в уряді, це дзвіночок для нього. Мінфін – це золоте місце, адже він відповідає за бюджет. Тому, вважаю, що бійка за місце Ярошенка буде більш жорстокою, ніж навіть за місце Азарова", - прогнозує політолог.
Небоженко припускає, що наступником Ярошенко може стати голова СБУ Валерій Хорошковський, у разі, якщо у Мінфіні відбудуться зазначені вище зміни.
"Утім з Азаровим Хорошковський точно не зможе співпрацювати. Тож Януковичу потрібно буде добре подумати перед призначенням, знайти дуже неординарну людину, яка б не посилила якесь угрупування, яке розхитує владу і економіку".
У свою чергу прем'єр-міністра Азаров заявив, утримавшись від інших пояснень, що дасть коментар з приводу відставки міністра фінансів Федора Ярошенка на прес-конференції голови уряду за підсумками 2011 року, яка відбудеться в п'ятницю, 20 січня.
Слід зазначити, що минулого року, за даними ЗМІ, Ярошенку вдалося зберегти посаду тільки завдяки особистому наполяганню Азарова.
Тоді ЗМІ писали, що Азаров особисто переконував президента Януковича зберегти свою людину в уряді, а інакше пообіцяв залишити прем'єрську посаду.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 964 | Додав: admin | Теги: Федор Ярошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ