Ср, 2024-04-24, 12:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 11 » Під Троїцьким прогнали ворожу ДРГ, частину полонили
15:08
Під Троїцьким прогнали ворожу ДРГ, частину полонили
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Впродовж минулої доби у зоні проведення антитерористичної операції загинув один український військовий, 11 зазнали поранень і двоє - контузії.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, 10 отримали поранення. Також ще двоє військовослужбовців були контужені. Крім цього, ще один військовослужбовець був тяжко поранений внаслідок підриву на вибуховому пристрої у тилу наших військ", - сказав Лисенко.

Під час бойового зіткнення з бойовиками під Троїцьким бійці АТО взяли у полон російських найманців. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Вночі 11 липня 2016 року в районі Троїцького ворожа диверсійно-розвідувальна група чисельністю до 23 осіб пішла в наступ на позиції ЗС України та вступила у бій з нашими військовими. В результаті професійних дій бійців АТО основна група ДРГ відступила, залишивши трьох своїх поранених", - йдеться у повідомленні.

В штабі АТО уточнили, що один із залишених бойовиків, уродженець Омська Натан Цакіров, від вогнепального поранення помер.

Українські військові медики евакуювали полонених, надали їм першу медичну допомогу та направили в медичну частину.

Як повідомлялося, за минулу добу російсько-терористичні війська значно активізувалися по всій лінії розмежування. Бойовики 94 рази відкривали вогонь по позиціях підрозділів сил антитерористичної операції.

Найбільше, 48 обстрілів, було зафіксовано на Донецькому напрямку. З забороненої Мінськими угодами 152-мм артилерії противник бив по наших укріпленнях у Новгородському, а з 122-мм самохідних установок - в Миколаївці Другій. 120-мм міномети окупантів накривали позиції наших бійців у Майорську, Пісках, Авдіївці, Новгородському і Троїцькому.

Розвідка: за добу втрати противника склали троє загиблих та вісім поранених військовослужбовців

Противник різко наростив інтенсивність проведення вогневих нальотів на позиції сил АТО. Обстрілам зі 122-мм артилерійських систем були піддані опорні пункти наших підрозділів у районах т.зв. "Світлодарського виступу": н.п. Новоолександрівка, Новозванівка, Троїцьке, Миколаївка Друга (понад 100 снарядів). На інших напрямках активно застосовувались 120- та 82-мм міномети (понад 440 мін), повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на сторінці у Facebook.

Проводиться посилення та ротація передових підрозділів, а також вдосконалення інженерного обладнання переднього краю на напрямках:

Донецький. 9 липня ц.р. до м.Донецьк переміщено підрозділ 22-ї окремої бригади Спеціального призначення (Ковальовка, Ростовська обл.) Південного військового округу (Ростов на Дону) ЗС РФ для проведення диверсійно-розвідувальних дій у районі н.п.Мар’їнка.

Сєверодонецький. Проведено ротацію підрозділів у з’єднаннях та частинах 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ: 6-го окремого мотострілецького полку (Стаханов) у районі н.п. Золоте та 4-ї окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) – у районах н.п. Голубівське, Березовське, Донецький;

Маріупольський. Здійснюється дообладнання взводних (ротних) опорних пунктів передових підрозділів 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ у районі н.п. Широкине.

Відзначено діяльність снайперських груп у районах н.п. Мар’їнка, Талаківка, Широкине.

Зафіксовано постачання паливно-мастильних матеріалів з території РФ.

До н.п. Ровеньки (база зберігання паливно-мастильних матеріалів 2-го АК ЗС РФ) прибуло 12 цистерн з паливно-мастильними матеріалами (600 тонн).

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм та 122-мм РСЗВ "Град" у районах н.п. Нижня Кринка, Горлівка, Савелівка та Козацьке.

Протягом доби втрати противника склали троє загиблих та вісім поранених військовослужбовців зі складу 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) та 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ, а також 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ.

Найбільших втрат зазнав 9-й окремий штурмовий мотострілецький полк морської піхоти (Новоазовськ) 1-го АК, підрозділи якого намагались проводити диверсійно-розвідувальні дії у районі н.п. Широкине та Талаківка.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: полон, Троїцьке, ворожу ДРГ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ