Пт, 2024-04-26, 20:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 11 » Підготовка до штурму Київради: Кличко спасував, "Свобода" розігрівається
09:32
Підготовка до штурму Київради: Кличко спасував, "Свобода" розігрівається
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Депутати Київради від фракції "УДАР" прийдуть на сьогоднішнє засідання, але голосувати не будуть. Про це заявив голова фракції "УДАР" у Київраді Олександр Клюс, передає Gazeta.ua.

"10 липня на засіданні фракції ми вирішили, що прийдемо на сесію, але голосувати не будемо. Планується, що в сесійну залу прийде Віталій Кличко, зробить заяву від політичної партії щодо тих подій, які склались у Київраді. Про те, що в Києві потрібно провести вибори, припинити ту ситуацію, яка склалася. В місті повинен бути народно обраний мер. Він повинен прийти з програмою дій щодо поліпшення ситуації в місті, які першочергові кроки повинен зробити, які пріоритети у фінансуванні мають бути", - заявив Клюс.

Політик також додав, що УДАР не братиме участі в пікетах та штурмах. При цьому "ударівець" зазначив, що не проти, щоб проти нелегітимної сесії протестували самі кияни. "Це право кожного громадянина йти на збори чи мітинги. Але я проти радикалізму. Кожен із народних депутатів чи просто житель столиці має право звернутись до прокуратури зі скаргою на неправомочні дії депутатів Київради щодо перевищення ними своїх обов'язків, щоб вони призупинили ці рішення, звернутися до суду. Потім ці рішення мають бути скасовані у визначеному законом порядку. Якщо ми задекларували свій європейський вибір, то повинні не тільки хотіти, а й своїми діями показувати, що ми вже доросли до цивілізованих дій. А ламати двері й бити вікна, штовхати людей — я проти цього", - зауважив голова фракції "УДАР" в Київраді.

Нагадаємо, депутати "Батьківщини" не виключають застосування силових методів під час запланованої на 11 липня сесії Київської міськради. "Свобода" у свою чергу заявила, що зробить все можливе, аби нелегітимне засідання Київради сьогодні не відбулося.

Законодавчо визначений чотирирічний термін повноважень депутатів Київської міськради закінчився 2 червня 2013 р. Однак, щоб провести вибори депутатів наступного скликання, потрібно рішення Верховної Ради України.

"Свобода": Владу чекає покарання через те, що вона робить в Києві

Народний депутат від фракції "Свободи" Андрій Іллєнко повідомив, що сьогодні опозиційні сили не дозволять провладним силам провести незаконну сесію Київської міської ради.

"Ми вважаємо, що ніякого засідання 11 липня немає, узурпація, бо після 2 червня жодної Київради не існує. Існує група нікчемних людей, дерибанщиків Києва, які і надалі хочуть це робити. Завтра (11 липня) ми закликаємо всіх киян, всіх небайдужих до нашого міста приходити під Київраду. Я переконаний, що засідання не буде, бо депутати від опозиційних сил налаштовані не допустити цього безладу і знущання з Києва", - висловив думку народний депутат.

Окрім того, за його словами, "деяким представникам Партії регіонів складно пояснити свою злочинну політику, тому вони переводять все на "хулігани", "штурмують"... Але ми не штурмуємо. Ми маємо законне право там перебувати".

Також народний депутат наголосив, що "коли ми говоримо про цю ситуацію, то розуміємо, що це вони мають боятися, бо буде покарання через те, що дії їхні нелегітимні, це повна лажа".

"Вони грають з вогнем, а те, що ми захищаємо закони, Конституцію, то не ми маємо переживати, обмежувати свої дії. Завтрашня ситуація – хороший привід для них, аби задуматися", - резюмував він.

Луценко: киянам слід відстоювати своє право обирати свого депутата в ЄСПЛ

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що вирішувати питання про проведення виборів до Київської міської ради необхідно паралельно в двох площинах: правовій та політичній, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що діяти потрібно в юридичній площині, домагаючись рішень європейського суду, який на сьогодні - єдиний суд, який діє на території України. По-друге, протидіяти узурпації влади з боку самопроголошених депутатів Київради", - сказав Юрій Луценко.

Луценко повідомив, що планує взяти участь в акції протесту біля стін Київської міської ради у четвер, коли проводитиметься засідання Київради.

"Факт перший - це, що нинішня Київрада нелегітимна. Роз'яснення Конституційного суду навіть з урахуванням того, що це дискредитований інститут, не стосується питань позачергових виборів Київради. Будь-яке рішення Київради є нелегітимним", - сказав Луценко.

За його словами, необхідно оскаржити бездіяльність Верховної Ради України, яка не призначає виборів до Київради, у Вищому адміністративному суді України. "Очевидно, в цьому суді потрібно отримати відмову, тому що всі ми знаємо ціну українським судам, і після цього домагатися справедливого і законного рішення на право кожного киянина обирати свого депутата в Європейському суді з прав людини", - сказав Луценко.

Екс-міністр зазначив, що кожен, хто сьогодні "заносить хабара" в надії вирішити свої питання у Київській міській раді, повинен пам'ятати про те, що всі лобійовані земельні та інші рішення рано чи пізно буде визнано незаконними. "Це правовий, правильний, довгий, але ефективний шлях", - сказав Луценко.

Крім того, за його словами, необхідно, в силу можливостей народних депутатів, уповноважених виборцями, в тому числі і киянами, "блокувати діяльність нелегітимної Київради, яка скоює злочини, узурпувавши право представляти киян".

На зустрічі з громадськими активістами Києва Луценко також закликав до необхідності формувати мережу опору киян. Також додав, що кожен городянин своїми силами може протистояти незаконним діям влади. Зокрема, організувати кількох людей, які працюватимуть на виборах, на виборчих дільницях і будуть контролювати законність таких виборів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1015 | Додав: adminA | Теги: штурму Київради, Свобода розігрівається, Кличко спасував
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ