Сб, 2024-04-27, 02:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Вересень » 2 » Підозрюють у шпигунстві для рф високопоставлених чиновників з Міністерства енергетики Німеччини
08:46
Підозрюють у шпигунстві для рф високопоставлених чиновників з Міністерства енергетики Німеччини
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

За інформацією німецьких журналістів, розвідка виявила у високопосадовців біографічні дані, які вказують на звязок з рф.

Двоє високопоставлених німецьких чиновників у сфері енергетики підозрюються у шпигунстві на користь російської федерації. Ймовірно, вони займають ключові посади в Міністерстві економіки Німеччини, яке керує відходом від залежності від російських енергоносіїв.

Деталі

Німецьке видання Die Zeit зазначає, що Федеральне відомство з охорони конституції (BfV) — внутрішня розвідувальна служба Німеччини — отримала звернення на розслідування справи після того, як держслужбовці Міненергетики Німеччини запідозрили колег у шпигунстві.

Тривога була піднята після того, як у внутрішніх звітах були помічені "аномалії" щодо таких важливих тем, як зберігання газу, енергетична безпека та газопровід "Північний потік-2", який було законсервовано незадовго до повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Двоє підозрюваних чиновників відхилились від офіційної лінії міністра енергетики та економіки Німеччини Роберта Габека в дискусіях про "Північний потік-2". Команда Габека попередила BfV, чиї офіцери нібито помітили в цій парі "емоційну близькість до рф" та визначили біографічні деталі, які виділялися в їх резюме, наприклад, період навчання в москві.

Міністерство економіки й енергетики Німеччини відмовилося розголошувати будь-яку подальшу інформацію про цю справу, але заявило, що підтримує тісний зв’язок з агентством.

Варто зазначити, що німецькі лідери розвивали відносини з росією протягом більшої частини останніх двох з половиною десятиліть до початку війни, включаючи програми інтенсивного обміну та діалогу. Як наслідок, сильна симпатія до позицій кремля не була рідкістю у вищих політичних колах і чиновниках, і в деяких випадках вона збереглася донині.

Залежність Німеччини від російських енергоресурсів

Німеччина є найбільшим європейським замовником природного газу в москви. Німецький промисловий сектор залежить від російського палива для процесів від виробництва скла до виробництва добрив й залишається гостро вразливим до перебоїв у постачанні.

Незважаючи на те, що ціни на газ цього тижня дещо знизилися, а Берлін заповнив свої газові запаси більш ніж на 82 відсотки своїх потужностей, щоб запобігти дефіциту взимку, ситуація залишається складною.

Російський газопровід "Північний потік-1" - найважливіший канал для транспортування російського газу в Німеччину, був закритий на три дні на технічне обслуговування, хоча є побоювання, що він може не повернутися до роботи вчасно.

Нещодавно міністр економіки та енергетики Роберт Габек заявив, що високі ціни на газ змусили деяких німецьких виробників повністю згорнути виробництво. Це особливо ускладнює ситуацію в уряді на тлі інформації про те, що у верхні ешелони влади проникли російські шпигуни.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив у Карловому університеті у Празі. У ході своєї промови він запропонував створити єдину європейську систему ППО та розширити Європейський Союз.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 309 | Додав: adminA | Теги: РФ, чиновники, Міністерство енергетики Німеччини, шпигунство
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ