Чт, 2024-04-25, 01:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Березень » 14 » Підписали заяву проти переговорів з представниками ОРДЛО Ткаченко, Потураєв та інші нардепи
11:00
Підписали заяву проти переговорів з представниками ОРДЛО Ткаченко, Потураєв та інші нардепи
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ткаченко, Потураєв та інші нардепи підписали заяву проти переговорів з представниками ОРДЛО

11 березня на черговому засіданні Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі у Мінську сторони домовились запровадити Консультативну раду. Це означає створення спільної платформи фактично прямого діалогу між офіційним Києвом та представниками окремих районів Донецької і Луганської областей.

Ткаченко, Потураєв та інші нардепи підписали заяву проти переговорів з представниками ОРДЛО

Водночас народні депутати від партії «Слуга народу» підписали відкрите звернення щодо неприпустимості визнання бойовиків стороною переговорів.

На момент публікації новини заяву підписали 56 нардепів, у тому числі колишні медійники - Олександр Ткаченко, Микита Потураєв, Ольга Василевська-Смаглюк.

Нардепи нагадують, що відповідно до законодавства України на тимчасово окупованій території України діють окупаційні органи влади Російської Федерації.

Відтак, українське законодавство унеможливлює визнання в будь-якій формі будь-яких органів влади так званих «ЛНР» та «ДНР».

«Детектор медіа» публікує повний текст заяви народних депутатів:

«Ми, народні депутати України – представники політичної партії «Слуга народу» не можемо не звернути увагу на низку подій навколо переговорів з Російською Федерацією.

Поділяємо стурбованість громадськості триваючими заявами різних посадових осіб щодо можливості відновлення постачання води до окупованої Автономної Республіки Крим; неприйнятними заявами про те, що на сході України відбувається внутрішній конфлікт та ін. Не можемо також не помітити схвалене представниками України в рамках Тристоронньої контактної групи рішення про створення Консультативної ради в рамках політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи.

Тривогу викликає той факт, що до утворюваної Консультативної ради увійдуть на рівних правах представники України та окремих районів Донецької та Луганської областей України, як сторони консультацій.

У зв’язку з цим вважаємо за доцільне заявити, що згідно з положеннями Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» № 2268 від 2018 року Російська Федерація здійснює тимчасову окупацію територій в Донецькій та Луганській областях.

Відповідно до законодавства України на тимчасово окупованій території України, узурпувавши виконання владних функцій, діють окупаційні органи влади Російської Федерації.

Відтак, українське законодавство унеможливлює визнання в будь-якій формі будь-яких органів влади так званих ЛНР, ДНР, ОРДЛО і таке ін. Усі переговори щодо забезпечення прав та інтересів громадян України, а також щодо припинення збройної агресії повинні вестись винятково з Російською Федерацією та її представниками. Легітимність представників так званих ОРДЛО може бути визнана лише в тому разі, якщо вони призначені законними представниками України чи законними органами влади нашої держави».

Нагадаємо, що низка громадських організацій також виступила проти діалогу з представниками бойовиків і визнання їх стороною конфлікту, а не Росії, яка фактично є агресором.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 522 | Додав: adminA | Теги: Потураєв, заява, Ткаченко, ОРДЛО, ін, переговори
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ