Пт, 2024-04-26, 22:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 4 » Підписано зміни до Податкового кодексу президентом. Акцизи на бензин знижено, податкові штрафи скасовано
17:31
Підписано зміни до Податкового кодексу президентом. Акцизи на бензин знижено, податкові штрафи скасовано
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Віктор Янукович підписав Закон №8217 "Про внесення змін до Податкового кодексу України і деякі законодавчі акти" (про удосконалення деяких норм Податкового кодексу), спрямований на врегулювання проблемних питань, що виникли за перші півроку дії кодексу. Як повідомляється на веб-сайті Верховної Ради, зміни підписані главою держави 1 серпня.

Закон, зокрема, дозволяє хімічним підприємствам, що використовують нафтопродукти як сировину, купувати їх у вітчизняних виробників і ввозити з-за кордону без сплати акцизного збору.

Перелік підприємств, які можуть купувати нафтопродукти без сплати акцизу, визначається Кабінетом міністрів. Крім того, уряд встановлює квоти на закупівлю нафтопродуктів за пільговими умовами.

Документом продовжено дію понижених акцизів на бензини 50 євро/тонна і на дизельне паливо 20-30 євро/тонна до 31 серпня 2011 року.

Крім того, закон передбачає скасування рентної плати за видобуток додаткових обсягів нафти, природного і попутного газу, газоконденсату з виснажених родовищ і родовищ зі складними гірничо-геологічними умовами.

Перелік інвестиційних проектів, на які поширюється відповідна податкова пільга, визначає Кабінет міністрів України. Скористатися пільговим оподаткуванням зможуть підприємства, в статутному капіталі яких не менш ніж 25% належить державним або підконтрольним державі компаніям. Крім того, скористатися пільгою зможуть учасники угод про розділ продукції (УРП) за умови, що в статутному капіталі одного з учасників договору блокуючий пакет належить державі.

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, набуде чинності з 1 липня 2012 року, а не з 1 січня 2012 року, як це передбачалося раніше.

Пільгове оподаткування з реалізації експерименту в житловому будівництві на базі АТ "Холдингової компанії "Київміськбуд" (Київ), одного з найбільших забудовників України, здійснюватиметься безстроково, тоді як раніше терміни були встановлені до 1 січня 2012 року.

Законом скасовуються фактичні перевірки з боку податкових органів для фізичних осіб-підприємців, не зареєстрованих платниками податку на додану вартість (ПДВ), а також юридичних осіб, що перебувають на спрощеній системі і застосовують ставку єдиного податку 10% до введення в дію закону про спрощену систему оподаткування.

Водночас закон чітко встановлює, які документи має бути пред'явлено для проведення документальної виїзної перевірки і фактичної перевірки.

Також закон, зокрема, передбачає списання податкових штрафних санкцій, пені або адміністративних стягнень, нарахованих з 1 січня 2011 року і не сплачених до держбюджету, зокрема, за невчасне надання декларації щодо податку з доходів фізичних осіб і за невчасну сплату пенсійних внесків.

Крім того, вдосконалена система оподаткування операцій з цінними паперами при їхньому первинному розміщенні і зворотному викупі, а також доходів фізосіб, отриманих при викупі цінних паперів і їхній конвертації.

Законом встановлено, що порядок видачі податкової поруки визначається Державною податковою службою (ДПС) за узгодженням з Національним банком України.

Поправки передбачають, що платники податків, що надають звітність в електронній формі, ведуть листування з органами ДПС за допомогою електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог закону про електронний документообіг і електронний цифровий підпис. За запитом платника податків, що отримав документ в електронній формі, орган ДПС надає такому платникові податків відповідний документ в паперовій формі протягом трьох робочих днів з дня надходження відповідної вимоги (у письмовій або електронній формі) платника податків.

Закон також встановлює, що достатнім підтвердженням достовірності документа податкової звітності є наявність оригіналу підпису уповноваженої особи на документі в паперовій формі або наявність електронного цифрового підпису платника податків.

Згідно з внесеними поправками до Податкового кодексу, ДПС здійснює періодичне узагальнення податкових консультацій, що стосуються значної кількості платників податків або значної суми податкових зобов'язань, і затверджує наказом узагальнювальні податкові консультації, які підлягають оприлюдненню.

Як відомо, Податковий кодекс набув чинності в повному обсязі 1 квітня.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 761 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ