Чт, 2024-04-25, 23:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 27 » Підрахунок ЦВК: на виборах у Чернігові перемагає Березенко
09:43
Підрахунок ЦВК: на виборах у Чернігові перемагає Березенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Станом на 9-ту ранку 27 липня ЦВК опрацювала 81,92% бюлетенів дільничних виборчих комісій на проміжних виборах народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі №205 у Чернігові. Явка становила 35,32%. Про це повідомляється на сайті ЦВК.

За кандидата в народні депутати від "Блоку Петра Порошенка" Сергія Березенка проголосувало 35,99% (14 266 голосів), кандидата від "Укропу" Геннадія Корбана підтримали 14,81% виборців (5 872 голоси).

Далі йдуть: самовисуванець Володимир Зуб з 8,25% (3 271 голос), кандидат від "Демократичного Альянсу" Ігор Андрійченко - 8,01% (3 178 голосів), самовисуванець Микола Звєрєв - 7,54% (2 992 голоси), кандидат від "Свободи" Андрій Міщенко - 6,82% (2 706 голосів), самовисуванець Олексій Дем'яненко - 5,46% (2 165 голосів), кандидат "Громадянської позиції" Олександр Мельник - 3,31% (1 314 голосів), самовисуванець Андрій Глаб - 1,58% (628 голосів) і "самовисуванець" Геннадій Карбан - 1,56% (620 голосів). Решту кандидатів підтримали менш як 1% виборців.

Раніше були опубліковані результати екзит-полів.

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський увечері 26 липня заявив, що голосування на всіх 83 виборчих дільницях пройшло спокійно, відповідно до вимог закону про вибори народних депутатів України та без суттєвих порушень, які могли б вплинути на результат виборів, передає Укрінформ.

"Тепер головне, щоб так само спокійно і у відповідності до встановлених законом процедур пройшли підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях, транспортування виборчої документації до окружної виборчої комісії та встановлення підсумків голосування в окрузі", - додав він.

Від імені ЦВК він закликав усіх членів дільничних комісій, окружної виборчої комісії, кожного із зареєстрованих в окрузі кандидатів у народні депутати, їхніх довірених осіб та спостерігачів забезпечити порядок та дотримання вимог закону під час підрахунку голосів, складання відповідних протоколів, їхнього транспортування до окружної комісії та встановлення підсумків голосування.

"Хотілося б окремо подякувати співробітникам правоохоронних органів, яким вдалося забезпечити громадський порядок під час голосування. Сподіваємось, що вони і в подальшому зможуть так само ефективно запобігати всім можливим провокаціям та іншим спробам порушення порядку в цьому окрузі, а за необхідності – швидко та рішуче припиняти їх", - додав Охендовський.

Спостерігачі і міліція нарахували понад 50 порушень на довиборах

Під час проміжних виборів на 205-му окрузі у Чернігові спостерігачі ГМ "ОПОРА" зафіксували 52 порушення різного роду. Про це ввечері 26 липня повідомив спостерігач "ОПОРИ" Євген Романенко, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, третина цих порушень стосувалися присутності тих осіб, перебування яких є неприпустимим на виборчих дільницях.

14 порушень стосувалися фотографування бюлетенів після голосування. Також було зафіксовано розсилку СМС-повідомлень, де людям обіцяли винагороду за фотографування бюлетенів. При цьому у 3% випадків, віднесених до порушень, було зафіксовано недопуск спостерігачів на дільниці.

У свою чергу начальник управління МВС України в Чернігівській області Едуард Альохін заявив, що до правоохоронців надійшло 50 повідомлень і заяв про порушення в перебігу виборчого процесу, усі вони зареєстровані, проводяться перевірки.

Альохін повідомив, що у 6 випадках, на думку заявників, було зафіксовано незаконне поширення агітаційних матеріалів, в 25 випадках - підкуп виборців.

У свою чергу радник глави МВС, керівник спецгрупи центрального апарату МВС щодо недопущення порушення правопорядку і законності на довиборах Іван Стойко зазначив, що на вулицях обласного центру в тих чи інших частинах міста виникають певні непередбачені ситуації або конфлікти, але правоохоронці намагаються якомога швидше їх погасити.

Також, за словами Стойка, у Чернігові перебувають понад 150 нардепів та дуже багато правоохоронців.

Зазначимо, на виборах у Чернігові спостерігалося масове скупчення тітушок, несправжніх спостерігачів і журналістів. Фіксувалися спроби підробки виборчої документації. Правоохоронні органи працювали у посиленому режимі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 799 | Додав: adminA | Теги: підрахунок ЦВК, перемагає Березенко, Чернігів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ