Сб, 2024-04-20, 10:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 11 » PinchukArtCentre відкрилася нова експозиція
14:34
PinchukArtCentre відкрилася нова експозиція
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

У PinchukArtCentre відкрилася нова експозиція: персональні виставки трьох художників, найкращі роботи з колекції Центру, а також проект, в якому вже взяли участь 120 українців.

На 2-му і 3-му поверхах Центру - роботи іменитого мексиканця Даміана Ортеги, що створює масштабні "скульптури" з побутових предметів. Наприклад, інсталяцію "Мойсей" зібрано з декількох сотень молотків, тесаків, пил та інших інструментів, за допомогою яких теоретично можна побудувати ковчег. Або "символ" української індустрії - спеціально створена для виставки скульптура, в якій розжарений метал "зустрічається" з крижаною брилою.

На 4-му поверсі - колективні відеопортрети південноафриканської художниці Кендіс Брайтц. Як і належить сучасному майстрові contemporary art, 39-річна Кендіс ретельно піклується про концептуальність і оригінальність своєї творчості. Головним в творчості Кендіс є питання того, як особа стає сама собою у взаєминах з великим товариством - чи то найближче коло, коли спілкуєшся у родині, чи реальні або уявні громади, кількість яких відчутно зросла в результаті безумовного впливу всеохопних медіа, таких як телебачення, кіно і популярна музика.

Зібравши на одному екрані відеозображення 25 англійців, що співають, вона зобразила Джона Леннона, а сфотографувавши 18 виряджених у шкіру німців, показала рок-групу Iron Maiden. Але найбільш вражає тут проект "Портрет художника", для якого 120 українців намалювали саму Кендіс: у окремому залі виставлено понад сотню картин, а протягом двох місяців нові портрети постійно додаватимуться.

На 5-му поверсі - підбірка найкращих творів з колекції Центру: роботи 14 художників - іноземців (Демієна Херста, Андреаса Гурського, Такаші Муракамі, Джеффа Кунса) та українців (Олександра Ройтбурда, Сергія Браткова), що виставлялися раніше. Тут-таки "прем'єра" нового проекту PAC-UA, в рамках якого українські художники представляють свої нові роботи, "навіяні" тими, що вже виставлялися в "Пінчуку". Зараз тут картини Василя Цаголова - суцільний страх і параноя, яку, за словами художника, можна зустріти по всьому світу як наслідок насильства і тероризму. Експозиція відкрита з 12 лютого по 17 квітня, вхід вільний.

Нагадаємо, цьогоріч у рамках Світового економічного форуму в Давосі Фонд Віктора Пінчука провів четвертий круглий стіл з питань благодійності та сучасного мистецтва. Його учасники спробували переконати підприємців у тому, що інвестиції в сучасне мистецтво здатні докорінно змінити суспільство.

Торік Віктор Пінчук очолив список ТОП-десятки лобістів України за кордоном, за підсумками опитування експертів, проведеного Інститутом світової політики. Відзначимо, що Пінчук посів четверте місце у рейтингу найбагатших людей України ТОП-100 "Золота сотня" журналу "Корреспондент" за 2010 рік.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 933 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ