Сб, 2024-05-04, 13:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Липень » 7 » Після Болгарії Зеленський раптово прибув до Чехії
10:09
Після Болгарії Зеленський раптово прибув до Чехії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Володимир Зеленський увечері 6 липня раптово прибув до Чехії. Глава української держави проведе переговори з президентом Петром Павелом, прем'єр-міністром Петром Фіалою та іншими політиками.

Телеканал ČT24 повідомив, що урядовий борт прибув до Праги. Літак із Зеленським супроводжувала пара винищувачів Gripen. Після прибуття президент України відразу ж попрямував до резиденції президента Чехії в Празькому Граді.

В ході візиту глава української держави проведе переговори з президентом Петром Павелом, прем'єр-міністром Петром Фіалою, головами обох палат парламенту, а також зустрінеться з членами уряду і парламенту.

"У центрі уваги – оборонна підтримка, європейська та євроатлантична інтеграція України та Вільнюський саміт НАТО, ситуація навколо ЗАЕС, реалізація Формули Миру, відновлення України".

Візит Зеленського до Болгарії - головні новини

Президент Володимир Зеленський 6 липня відвідав з візитом Софію. Він провів зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Денковим і президентом Болгарії Руменом Радевим.

Україна підписала з Болгарією Декларацію про євроатлантичну інтеграцію України. Також Софія підтримала українську формулу миру.

Зеленський зустрівся із президентом Чехії: про що говорили

Лідери України та Чехії торкнулися питань військової допомоги, майбутнього саміту НАТО та безпеки в регіоні, зокрема російскої загрози на ЗАЕС.

Павел нагадав, що Зеленський – перший український президент, який за 14 років прибув із візитом до Чехії. Він наголосив, що Чехія підтримувала та продовжує підтримувати Україну у боротьбу проти російської агресії.

"Україна зараз розпочала свій контрнаступ і показала усьому світові, що росія далеко не є такою сильною, як вона розповідала… Ми хочемо, щоб Україна перемогла", – сказав президент Чехії.

Павел додав, що, як і Україна, Чехія очікує від майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі чіткого повідомлення щодо членства України в Альянсі.

"Україну у її прагненнях приєднатися до НАТО та Євросоюзу необхідно підтримувати. Ми зробимо усе для цього", – зауважив він.

За словами Зеленського, сьогодні вони із Павелом обговорили, зокрема, безпеку у регіоні та співпрацю України та Чехії у цих питаннях, оборонну допомогу для України, ситуацію на Запорізькій АЕС.

"Обговорили й наявне поширення російської пропаганди, яка досі має вплив в Європі і в Чехії, зокрема. І в інших країнах Європи очевидно є деструктивний вплив росії. І від цього треба захищатися", – наголосив президент України.

Також лідери держав говорили про те, яким чином Чехія може допомогти Україні залучити держави Глобального півдня до спільних мирних зусиль, зокрема до реалізації української формули миру.

Візит Зеленського до Чехії

Як відомо, 6 липня, після свого візиту до Болгарії, Зеленський прибув до Чехії. Він провів перемовини із президентом Петром Павелом. Крім того, президент України зустрівся у Празі із 14-річним Антоном Коцком із Борислава Львівської області, який з березня 2022 року перебуває у Чехії на лікуванні.

Також Зеленський планує зустрітися із прем’єр-міністром Петром Фіалою, головами Сенату та Палати депутатів парламенту Мілошем Вистрчілом та Маркетою Пекаровою Адамовою, а також зустрівся із членами уряду та парламенту.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 147 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ