Сб, 2024-04-20, 05:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 9 » Після п'яти років реставрації відкрився розкішний Кловський палац
11:04
Після п'яти років реставрації відкрився розкішний Кловський палац
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


У Києві після п'яти років реставрації відкрили Кловський палац, який архітектор Петро Нєєлов побудував у XVIII столітті для почесних гостей Лаври, як правило, для царської сім'ї, повідомляє "Сегодня". Тут була і гімназія, і госпіталь, і Музей історії Києва. Але в 2003-му шикарну будівлю віддали Верховному суду.

"Палац стояв на піску і просто розвалився б через пару років. Для зміцнення ми вбили в землю близько 300 паль", - пояснив необхідність ремонту перший замголови ВСУ Петро Пилипчук. "Ми відновлювали інтер'єри за архівними документами. Всі матеріали замовляли в українських виробників", - говорить головний архітектор проекту Тетяна Філіпова.

Витратили 134 мільйони гривень з держбюджету. Гроші чималі, але палац вражає красою. На стелях і стінах - ліпніна, виконана вручну. Підлоги вистилають гранітом або шикарним паркетом, а в арках стоять скульптури Справедливості, Милосердя, Хоробрості і Розсудливості.

Голова ВСУ Василь Онопенко прагнув поводитися як скромний господар. Свій кабінет назвав надмірно розкішним. "Я взагалі хотів з нього зробити два, щоб він був менший, - сказав Василь Онопенко. - Але мені відповіли, що нічого переробляти не можна: історична будівля. До розкоші я ніколи не звикав. Я простій сільський хлопець. Але за європейськими стандартами - це норма: Верховному суду Франції, наприклад, віддали королівський палац. У мого тамтешнього колеги апартаменти розкішніші".

Як пише "Газета по-киевски", в кабінеті головного судді "багато, але нічого особливого". Меблі під старину - українського виробництва (90% начинок палацу - "мейд ін Юкрейн"). Килим посеред кімнати звичайний, як в квартирах "пересічніх" киян. Але, говорять, скоро його змінять на більш представницький.

Виступивши з довгою промовою про проблеми в суддівській сфері, головний суддя України на питання: "А вам вже засівали кабінет?" - образився. "Поганий гумор. Ніхто і ніколи тут засівати не буде. Двері перед таким будуть закриті", - говорить Онопенко.

Найбільш вражає зал пленарних засідань з композицією з кришталевих люстр на стелі. Стіни розписані сценами з історії України - тут і князь Володимир, і козаки, і Пилип Орлик. Найменше у палаці змінили підвал - він нагадує підземелля середньовічного замку. "Тільки диби тут не вистачає!" - жартують співробітники суду.

Судді обіцяють не закривати красу від народу і відкрити палац для екскурсій. "Проводити їх будемо по вихідним. Скільки коштуватиме, поки не знаємо", - говорить прес-секретар суду Людмила Момот.

Охоронці палацу розповідають про привида. "Вночі чутний виразний скрип - чи то паркет скрипить, чи то віконні рами. Правда, привидів ми не бачили поки", - розповідає охоронець. Будівельники говорять - скрипіти може паркет від усадки.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1452 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ