Ср, 2024-04-24, 07:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 19 » Після погромів арештовано сотні французьких страйкарів. Акції тривають
10:49
Після погромів арештовано сотні французьких страйкарів. Акції тривають
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  Акції протесту проти пенсійної реформи охопили Францію. На тлі масових маніфестацій спостерігаються зіткнення вихованців навчальних закладів з поліцією, повідомляє агентство РИА "Новости".

За даними національного ліцейного союзу (UNL), в понеділок 18 жовтня близько 950 ліцеїв на території країни були охоплені протестами, 550 з них блоковані. Міністерство освіти Франції повідомило про 261 ліцей, де робота утруднена або заблокована. Акції протесту пройшли практично по всій території країни.

Серйозні заворушення сталися в Нантерi - одному з найбільших передмість на північному заході Парижу. За даними поліції, в акції протесту брала участь велика кількість підлітків, що приїхали на маніфестацію з бідних районів. Молоді люди підпалювали автомобілі, били вітрини магазинів і телефонні будки. Для розгону розшалілої молоді на місце події прибула поліція.

Підпалами автомобілів, биттям вітрин і телефонних будок супроводжувалася акція протесту в Ліоні. Для втихомирення маніфестантів правоохоронці застосували світлошумові гранати. За даними поліції, було затримано шістнадцять осіб. На акціях протесту в Ліллі також зафіксовано акти вандалізму, співробітники правоохоронних органів заарештували близько 50 чоловік.

Загалом близько 290 осіб затримано в понеділок у результаті зіткнень молоді і поліції, які сталися на тлі виступів проти пенсійної реформи. За даними МВС, 231 порушника було взято під варту. В ході зіткнень поранено п'ятьох співробітників поліції. В п'ятницю 15 жовтня у ході протестів ліцеїстів було затримано 264 людини.

У вівторок, 19 жовтня, у Франції пройде черговий загальнонаціональний страйк і масові акції протесту на тлі загрози дефіциту пального і випадків зіткнень молоді і поліції. Очікується, що знову будуть заблоковані сотні ліцеїв (всього їх 4,3 тисячі). Крім того, приєднатися до акцій протесту закликали 12 з 83 університетів, а ще п'ять буде повністю блоковано. Молодь знову вийде на вулиці.

У ніч проти вівторка пожежа знищила коледж на північному заході Франції, в місті Ле-Ман. "Коледж повністю згорів. Найбільш вірогідною виглядає гіпотеза про умисний підпал. Ніхто не постраждав", - заявив мер Ле-Мана Жан-Клод Булар. Пожежа в коледжі, який відвідували близько 250 учнів, почалася після півночі і була остаточно локалізована о 05.00 за місцевим часом.

Нагадаємо, що протест проти пенсійної реформи у Франції широкомасштабний. Демонстранти беруть під контроль склади з пальним. Країні загрожує нестача бензину. Але за словами представників влади, запаси пального такі великі, що їх цілком вистачить на тижні. Проте незадоволені нафтовики час від часу перекривають доступ до паливних сховищ.

Ситуацію посилює поведінка французьких автомобілістів, які, побоюючись дефіциту палива, шикуються в довгі черги на автозаправках, купуючи пальне про запас. Так чи інакше, вже більш як 2,5 тис французьких бензоколонок припинили роботу через акції протесту, повідомляє "Інтерфакс". Паралізована робота 12 французьких нафтопереробних заводів, демонстранти заблокували доступ до багатьох нафтосховищ. В п'ятницю через брак пального було зупинено трубопровід, що забезпечує найбільші столичні аеропорти - "Орлі" і "Руассі" (імені Шарля де Голля). В неділю його роботу відновили.

Загальний страйк створює також труднощі в роботі громадського транспорту. За даними Національної компанії французької залізниці (SNCF), кількість високошвидкісних поїздів TGV усередині країни буде скорочено на 40% між столицею і регіонами і на 75% - між регіонами. На 10% скорочується кількість поїздів у напрямку Німеччини, Бельгії, Голландії і Швейцарії. Кількість поїздів Eurostar, що курсують між Парижем і Лондоном, зменшувати не будуть. Рух регіональних експресів і приміських поїздів буде забезпечено на 40-60%.

Саркозі вважає реформу життєво важливою для Франції

Французи виходять на пенсію в 60 років, якщо вони платили пенсійні відрахування протягом 40 з половиною років, і в 65 років, якщо платили відрахування менше цього терміну. Уряд планує підвищити цю планку, відповідно, до 62 і 67 років. Крім того, необхідний термін виплати відрахувань до 2018-го сягне 42 роки.

За законопроектом, підвищення пенсійного віку відбуватиметься поступово, починаючи з 1 липня 2011 року. Ті, хто народився в 1951 році, підуть на пенсію на чотири місяці пізніше 60 років, і далі щороку пенсійний вік збільшуватиметься ще на чотири місяці.

Незадоволеність реформою посилює той факт, що її підготовка доручена міністрові праці Еріку Верту, проти якого ЗМІ не перестають публікувати компромат. Його ім'я, зокрема, замішане в гучній справі про можливе виведення за кордон капіталів власниці l'Oreal Ліліан Бетанкур. Президент країни Ніколя Саркозі має твердий намір провести реформу, щоб зберегти систему виплати пенсій, які щороку збільшують державну заборгованість. Дефіцит державних витрат Франції в 2010 році може досягти 8% ВВП і перевищити 150 мільярдів євро.

Французькі профспілкові рухи вважають неприйнятними основні положення реформи, що передбачає підвищення пенсійного віку, і мають намір боротися з владою до останнього, влаштовуючи масові маніфестації і страйки. У свою чергу президент Ніколя Саркозі і прем'єр-міністр Франсуа Фійон не раз заявляли, що з повагою ставляться до стурбованості громадян, проте про відмову від проведення реформи не може бути і мови.

Президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що масові акції протесту, які проходять в країні, не змусять його відмовитися від проведення пенсійної реформи, передає "Інтерфакс". "Ця реформа життєво важлива, і Франція готова її провести. Те ж саме зробили кілька років тому наші німецькі друзі", - сказав Саркозі в місті Довілі, куди він прибув для зустрічі з канцлером ФРН Ангелою Меркель та президентом Росії Дмитром Медведєвим.

"Абсолютно нормально, що цей проект викликає побоювання і протест", - додав французький президент.

Проект пенсійної реформи вже схвалили Національні збори (нижня палата парламенту). Очікується, що в четвер пройде голосування в Сенаті (верхня палата).



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 912 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ