Пт, 2024-04-26, 11:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 18 » Після смерті Джарти в Макіївці і Криму очікується переділ
11:54
Після смерті Джарти в Макіївці і Криму очікується переділ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Макіївці, де в четвер буде похований голова Ради міністрів Криму Василь Джарти, побоюються, що в місті розпочнеться переділ.

За словами місцевих жителів, кілька років тому похорон друга Джарти, відомого бізнесмена, власника мережі ресторанів на прізвище Пиріг, закінчився пожежею, повідомляють "Коментарі".

"Пиріг відпочивав у Криму і там помер, його доставили до Макіївки. Перед похороном, на якому, до речі, був Джарти, до кладовища проклали нову дорогу. А вночі після похорону згоріло кафе, яке належало Пирогу і в якому пройшли поминки. Цей бізнесмен був другом Джарти, у них будинки в одному районі", - розповів місцевий житель.

За його словами, офіційною версією пожежі стала несправна проводка. Проте в місті в цю версію ніхто не повірив.

Макіївчанин також розповів, що в середу в місті було спокійно, досі ще не всі дізналися про смерть Джарти, "на підприємствах про це не оголошували".

Глава Меджлісу: Джарти можуть замінити представники його команди

Період перебування Василя Джарти на чолі Ради міністрів Криму "безумовно, не залишиться безслідним". Таку думку озвучив глава Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Мустафа Джемілєв, повідомляє прес-служба Меджлісу.

Лідер кримських татар зазначив, що Меджліс не завжди погоджувався з рішеннями кримського прем'єра, які стосувалися репатріантів.

"Джарти досить конструктивно, наприклад, почав вести діалог щодо вирішення земельних проблем і вже намічалися якісь конкретні кроки виходу з цього глухого кута", - нагадав депутат.

"Далі як буде розвиватися ситуація, я поки що не уявляю", - сказав Джемілєв.

Глава Меджлісу прогнозує, що Раду міністрів можуть очолити представники "макіївської" команди Джарти.

Зокрема, перший заступник голови Радміну автономії Павло Бурлаков.

Джемілєв впевнений, що голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк, якому також прогнозують цю посаду, не погодиться переїхати в Крим.

"Хіба що обійняти пост глави Радміну автономії йому настійно запропонує Янукович", - уточнив депутат.

Місце Джарти можуть зайняти Яцуба або Куніцин

"Василь Георгійович - сильна, харизматична особа, що орієнтувалася на позитив і конструктив, - пояснила міністр освіти і науки АРК Віталіна Дзоз. - Такі люди не часто зустрічаються. Я не бачу людини, здатної з ним порівнятися. Напевно, хтось знайдеться, можливо, він працюватиме не гірше. А може, навіть краще. Але так, як Джарти, він працювати не буде", передає "Сегодня".

Мер Сімферополя Віктор Агеєв також упевнений: "Другої такої людини не буде. Для Криму це - велика втрата". А ось екс-віце-спікер Верховної Ради АРК Михайло Бахарєв вважає, що прийти має кримчанин, але з можливостями Василя Джарти: "Кандидатури вже обговорюються давно, але ця справа абсолютно марна, оскільки усе залежить від однієї людини - президента України".

Опозиційні ж політики говорять про Володимира Яцубу, главу Севастопольської міськадміністрації. За словами нардепа Леоніда Грача, Володимир Григорович - найбільш компромісна фігура для автономії, бажана для досягнення максимального результату в нинішній ситуації: "Хоча найкращим наступником був би чисто кримський політик, але прізвищ їх не називатиму. Не хочу підставляти. Та й назвати кандидатуру кримської людини - означає протиставити його президентові і його оточенню".

Парламентар Юрій Кармазін теж ставить на Яцубу, але не виключає і Сергія Куніцина, оскільки пам'ятає розвиток кожного з них: "Це досить досвідчені люди. Криму потрібне процвітання, а воно має йти через економіку".

У свою чергу директор соціослужби "Український барометр" Віктор Небоженко та колишній начальник ГУ МВС України в Криму Геннадій Москаль припускають, що наступним головою Ради міністрів АР Крим може стати зокрема й міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.

Могильов в Криму недоречний, вважає Джемілєв

Член фракції НУ-НС голова Меджлісу Криму Мустафа Джемілєв вважає, що призначення голови МВС Анатолія Могильова головою Ради міністрів Криму було б найбільш невдалим рішенням. Про це сказано у повідомленні на офіційному сайті Меджлісу.

"А найбільш недоречним було б рішення надіслати сюди Могильова. Тому що це було б схоже на провокацію. Людину, яка натворила стільки всього негативного в Криму і наговорила гидоти у пресі не тільки проти кримських татар, а й усіх депортованих народів, ставити на чолі уряду було б нерозумно", - цитуються в повідомленні слова Джемілєва.

Відповідаючи на запитання про інші передбачувані призначення на посаду глави кримського уряду, Джемілєв назвав можливою кандидатуру першого заступника голови Ради міністрів Криму Павла Бурлакова.

Щодо кандидатури голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка, Джемілєв висловив сумніви, що той погодиться поміняти Київщину на Крим.

"Але якщо скаже Янукович..." - багатозначно додав при цьому голова Меджлісу.

Говорячи про покійного прем'єра Криму Василя Джарти, Джемілєв назвав його неординарною і яскравою фігурою та відзначив, що період його перебування на чолі Ради міністрів Криму не залишиться безслідним.

Нагадаємо, що в ніч проти середи, 17 серпня, помер голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим Василь Джарти. В Сімферополі митрополит Сімферопольський і Кримський УПЦ Лазар відправив панахиду за ним. Останнім часом Джарти тяжко нездужав, переніс кілька операцій.

Нагадаємо також, що радник президента України Ганна Герман 4 серпня заявила, що голова Ради міністрів Криму Джарти заслужив найвищої похвали за свою роботу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 911 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ