Пт, 2024-04-26, 06:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Квітень » 1 » Після стрілянини на Майдані міліція вивезла "Правий сектор" з Києва
09:31
Після стрілянини на Майдані міліція вивезла "Правий сектор" з Києва
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

31 березня ввечері, після стрілянини в центрі Києва за участю активістів "Правого сектору" і Самооборони Майдану, міліція оточила готель "Дніпро", де знаходиться штаб "Правого сектору". Правоохоронці проводять в готелі слідчі дії.

Близько 23:35, з готелю "Дніпро" на руках винесли пораненого. Поранений був одягнений у камуфляж. Хто він, поки невідомо, повідомляє "Українська правда".

Рано вранці 1 квітня "Правий сектор" повинен покинути готель "Дніпро" без озброєння. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава МВС Арсен Аваков.

"Готель "Дніпро" оточено підрозділами МВС. Жодного штурму не планується. Рано вранці представники "ПС" повинні покинути будівлю. Без озброєння. У супроводі співробітників СБУ виїдуть на автобусі в одну із заміських баз", - написав міністр.

"Слідчі дії з тими, хто брав участь у перестрілці, і затриманим тривають. Таким є базовий стан речей. Розраховую, що серед ночі більше жоден схвильований хлопчик не стане стріляти. Зброя, що створює проблеми, має бути складена", - додав він.

"Правий сектор" вийшов з готелю "Дніпро" без зброї

"Правий сектор" вийшов з готелю "Дніпро" в центрі Києва без зброї, повідомив міністр внутрішніх справ Аваков.

"Сіли в автобуси. Разом із співробітниками СБУ виїхали в один із заміських таборів. Екперти МВС почали огляд спорожнілої будівлі", - повідомив глава МВС.

31 березня ввечері на Хрещатику сталася стрілянина. Міліція затримала підозрюваного. Ним виявився активіст "Правого сектора".

За даними сотника Майдану Анатолія Ведмедя, відбувся конфлікт учасника "Правого сектора" та активіста Самооборони Майдану. За словами Ведмедя, під час конфлікту один з них вихопив пістолет, другий - газовий балончик і бризнув йому в обличчя. Другий почав стріляти.

За даними столичної міліції, через стрілянину постраждало троє людей - 1958, 1995 та 1990 років народження. Двоє з них - з Києва та Київської області, один - з Криму. Вони отримали поранення гомілки, грудної клітини та попереку.

Серед поранених був перший заступник голови КМДА Богдан Дубас, який нібито опинився на місці події випадково. Чиновнику надали медичну допомогу та відпустили. Ще двоє поранених знаходяться у лікарні.

Глава МВС Аваков уточнив, що поранення в грудну клітину отримав боєць третьої сотні Олександр Левкуша, якому на момент написання повідомлення робили операцію.

"Поранення вкрай тяжке. Три кульових поранення. Пробиті обидві легені. Куля у животі. Велика втрата крові", - зазначив міністр.

"Правий сектор" заявляє, що стрілянина на Хрещатику відбулася через непорозуміння і "конфлікт на побутовому ґрунті".

"Увечері 31 березня 2014 року поблизу Європейської площі в Києві стався прикрий інцидент за участю представників "Самооборони Майдану" та "Правого сектора". Непорозуміння, що виникли на побутовому ґрунті, вилилися у конфлікт із застосуванням вогнепальної зброї. В результаті стрілянини не обійшлося без потерпілих", - йдеться в офіційній заяві організаці.

"На місці події одразу з’явилися працівники міліції. Учасник конфлікту з боку "Правого сектора" добровільно, не протидіючи правоохоронцям, відбув з ними до райвідділу для встановлення обставин події", - йдеться у заяві.

"Правий сектор" виступає за об’єктивне, неупереджене розслідування цього інциденту та не втручатиметься у слідство, хоча і спостерігатиме за його ходом. Ми зацікавлені у встановленні істини, тому не поспішаємо з виправданнями. Проте ми обіцяємо, що обов’язково зробимо з цієї події внутрішні дисциплінарні висновки", - повідомили в організації.

У міліції повідомили, що за фактом стрілянини порушено кримінальну справу за ст.115 ч.1 через ст.15 (замах на вбивство).
 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1027 | Додав: adminA | Теги: міліція, стрілянини, майдані, Києва, Правий сектор
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ