Пт, 2024-04-26, 03:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 3 » Після відставки Квіташвілі залишиться в Україні і каже, що для реформи не вистачило "два тижні"
08:49
Після відставки Квіташвілі залишиться в Україні і каже, що для реформи не вистачило "два тижні"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі заявляє, що у разі прийняття його відставки він залишиться в Україні. Про це він сказав на брифінгу 2 липня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Доки мене не відпустить Верховна Рада, я залишаюся на місці. Я не від'їжджаю, я залишаюся в Україні і готовий допомагати новому міністру, який прийде після мене", - зазначив міністр.

Коментуючи своє рішення про відставку, Квіташвілі заявив, що "коли блок, який мене висунув на посаду, розглядає рішення про мою відставку, я думаю, неправильно залишатися".

"Якщо я є останнім каменем спотикання, через який гальмуються реформи охорони здоров'я, то я готовий піти. Зараз долю реформи вирішуватиме Верховна Рада. Я сподіваюся, що цей шанс буде використано, інакше до кінця року система розвалиться", - сказав він.

Квіташвілі зауважив, що він обговорював питання своєї відставки з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, але не обговорював його з депутатами, зокрема з президентською фракцією.

"У мене не було можливості поговорити з "Блоком Петра Порошенка". Вони мене не запрошували. Єдина фракція, яка хотіла зі мною поспілкуватися, - це "Самопоміч". Сьогодні мене запросила "Самопоміч" на своє засідання, щоб я розповів про хід реформ. Але я не впевнений, що тепер у цьому є сенс", - сказав він.

Квіташвілі зазначив, що у нього з прем'єром хороші стосунки. Крім того, він припустив, що у разі прийняття його відставки нова команда Міністерства охорони здоров'я не покине відомство. "Я не думаю, що хтось із команди йтиме", - сказав він.

Коментуючи етап реформування системи охорони здоров'я, Квіташвілі заявив, що "якби ще один-два тижні, ми змінили б систему".

Він також зазначив, що в депутатському корпусі "багато депутатів нас підтримує, а ті депутати, які голосно й активно нас критикують, уявлення не мають про те, що робить МОЗ".

"Я недооцінив опір системи і кількість бар'єрів, які треба здолати", - сказав він.

На думку Квіташвілі, сигналом того, що реформа системи охорони здоров'я не розвиватиметься, стане відмова від ухвалення підготовлених МОЗ законопроектів, а також повернення номенклатурних комісій під час здійснення держзакупівель.

Водночас Квіташвілі зазначив, що не може назвати або припустити, хто конкретно стоїть за формуванням ситуації, яка може призвести до його відставки.

Квіташвілі написав заяву про відставку 2 липня. Першими про таке рішення повідомили в "Блоці Петра Порошенка", але МОЗ якийсь час спростовував цю інформацію.

15 травня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про звільнення Олександра Квіташвілі з посади міністра охорони здоров'я. Авторами є народні депутати Андрій Шипко (група "Відродження"), Андрій Деркач, Ігор Єремєєв, Володимир Бандуров, Віктор Развадовський, Ігор Молоток (група "Воля народу") та Михайло Папієв ("Опозиційний блок").

Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив низці центральних органів виконавчої влади до 10 червня провести службове розслідування на предмет належного виконання службових обов'язків міністром охорони здоров'я, його першим заступником Олександрою Павленко та іншими посадовими особами МОЗ.

2 червня прем`єр-міністр зажадав від Квіташвілі до вересня надати результати реформування медичної сфери.

30 червня перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко заявив, що його політсила наполягатиме на відставці Квіташвілі, хоч і не має претензій до самого міністра.

1 липня голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі закликав Квіташвілі піти у відставку.

"Він добре виконував свої обов'язки, я до нього дуже добре ставлюся, але, і про це я йому сказав особисто, йому час залишати пост міністра, і ми всі маємо знайти людину більш агресивну, з більшими політичними навичками, яка доведе до кінця те, що він розпочав, зокрема, замінить стару корумповану систему на щось сучасне, чого варта постмайданівська Україна", - заявив одеський губернатор.

Як заявила голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я, радник президента, народний депутат Ольга Богомолець, за весь час на посту міністра Квіташвілі не подав жодного законопроекту до комітету Ради з охорони здоров'я.

Квіташвілі був призначений міністром 2 грудня 2014 року.

"Я працюю в системі охорони здоров'я вже 15 років. Усі ті реформи, які проходила Грузія, починаючи з 1996 року, відбувалися або під моїм керівництвом, або за моєї участі. У 2008-2010 роках я був міністром охорони здоров'я, соціального забезпечення і праці Грузії, і саме тоді відбувалися найскладніші реформи системи охорони здоров'я. Я впевнений, що мій досвід дуже допоможе Україні", - говорив він тоді.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: Україна, відставка Квіташвілі, два тижні, реформи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ