Ср, 2024-04-24, 13:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 22 » Післямова: чого домоглися активісти Врадіївки
09:59
Післямова: чого домоглися активісти Врадіївки
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Громадський активіст, лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський переконаний, що влада, розігнавши "врадіївський" Майдан, надала сенсу беззмістовному маршу, "підсиливши вже не парламентську, а маргінальну опозицію". Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Важко сказати, чи відбудеться відставка Захарченка, як того вимагає опозиція та громадськість. Швидше, що ні. А те, що влада розігнала "врадіївський" Майдан, - це дурість. Влада своїми діями підсилює опозицію, надає сенсу опозиційним акціям, надає їм пропагандистського характеру", - наголосив лідер партії "Братство".

Окрім того, він нагадав, що "це було під час останнього мітингу опозиції, коли Тітушко врятував справу, бо акція була провальною та беззмістовною. Проте, завдяки Тітушку та тим антифашистським мітингам все набуло цікавості, що збільшило підтримку опозиції".

Також, за його словами, "нічний розгін "врадіївського" мітингу на Майдані так само надав маршу сенсу".

"Якби їх залишили в спокої, то як завжди, через три дні все це перетворилося б на якийсь бомжатник. І вже би ніхто не звертав на це увагу. Влада ж перетворила анекдот на трагедію, підсиливши вже не парламентську, а маргінальну опозицію", - резюмував він.

7 липня жителі Врадіївки вирушили пішою ходою до Києва. Свою акцію вони почали після подій у їхньому селищі, де міліціонери побили і зґвалтували місцеву жительку.

18 липня вони прийшли до Києва і провели мітинг біля будівлі Міністерства внутрішніх справ України. Біля будівлі МВС зібралися близько 200 осіб. Вони проводили свою акцію під прапорами партії "УДАР", ВО "Батьківщина", ВО "Свобода". Зокрема, учасники акції тримали гасла: "Захарченка не у відпустку – у відставку!", "Україні – європейську поліцію".

Уночі проти п'ятниці, 19 липня, "Беркут" розігнав акцію Врадіївської ходи на Майдані Незалежності. Кількох активістів затримали. У п'ятницю Шевченківський райсуд Києва оштрафував сім з дев’яти активістів, проти яких було порушено справи через акцію на Майдані Незалежності в четвер, 18 липня.

Врадіївська хода мала би успіх, якби політичні сили не втрутились у процес

Голова правління "Громадянського Комітету Національного Порятунку" Павло Нусс на своїй сторінці в мережі Facebook написав, що "Врадіївська хода" мала би величезний успіх, якби політичні сили та заполітизовані громадські діячі не втрутились у процес встановлення соціальної та правової справедливості, передає УНН.

"Так звана опозиція, намагаючись нав’язати передвиборчі гасла та політику врадіївським активістам, зруйнувала шанс та надії кінцевого результату, якого мала б досягнути ця акція. Опозиція зробила все можливе і неможливе для того, щоб врадіївці отримали, фактично, поразку та безпрецедентну ліквідацію наметів як символів протесту. Я в жодному разі не виправдовую антиконституційний наказ генералів МВС, дії яких були поза законом, але маю бажання розкритикувати опозицію у їхньому зухвалому ставленні до процесу та самих протестувальників", - написав громадський діяч.

Павло Нусс повідомив, що, не гидуючи нічим, політики намагалися привласнити та очолити протест, задля отримання додаткових політичних дивідендів, при цьому використовували гасла, які тільки спровокували систему правоохоронних органів на агресію до учасників заходу на Майдані.

"Після згортання наметів кілька безкомпромісних учасників, які лишилися під відкритим небом на Майдані, лишилися поза увагою політиканів, які звуть себе опозицією. Шкода, але ми маємо визнати безпорадність та слабкість опозиції, яка, розуміючи це, використовує будь який протест як інструмент політичної маніпуляції, тим самим "ховає" бажаний результат тієї чи іншої акції громадянської непокори. Єдине, що сьогодні може запропонувати опозиція, то це ідеологічну безальтернативність та деградацію громадянського суспільства. Іншими словами, українець лишився поза вибором та самотнім зі своїми претензіями до влади. Наступний потужний протест, до якого парламентська опозиція не буде причетна, і ті, кого вона спонсорує, - завершиться результативно", - резюмував Нусс.

Довідка

У Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове, побили і зґвалтували. У постраждалої - відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, множинні удари і гематоми. Жінці вже зроблено дві хірургічні операції, стан її розцінюється як тяжкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист.

Поліщук і таксист затримані, у Дрижака, за даними правоохоронців, є алібі - він нібито в момент злочину чергував у райвідділку.

Перебування другого міліціонера на волі і викликало протести з боку місцевих жителів, які вимагали його негайного арешту. 1 липня вони протестували біля райвідділку міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Дрижака перевели зі статусу свідка в статус підозрюваного у кримінальному провадженні і заарештували.

Захарченко вважає, що основною причиною резонансних подій у селищі Врадіївка (Миколаївська обл.) після зґвалтування та побиття місцевої жительки стала безвідповідальність окремих керівників місцевої міліції.

4 липня президент України Віктор Янукович закликав показово покарати винних у врадіївському злочині.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 859 | Додав: adminA | Теги: чого домоглися активісти Врадіївки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ