Пт, 2024-04-26, 07:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 26 » Питання асоціації України в ЄС розділило Європу
21:06
Питання асоціації України в ЄС розділило Європу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Чотири країни-члени ЄС заявляють, що готові підписати Угоду про асоціацію з Україною під час саміту Східного партнерства восени 2013 року у Вільнюсі. Про це посилаючись на свої джерела, повідомляє європейське видання EUobserver.

За інформацією видання, кілька країн ЄС прагнуть підписати Договір між ЄС та Україною восени, незважаючи на ерозію демократичних стандартів в Україні, передає "Тиждень".

Джерела повідомили, що Чеська Республіка, Литва, Польща і Словаччина хочуть підписати торговельну угоду і Угоду про політичну асоціацію на саміті країн Східного партнерства, який відбудеться у Вільнюсі восени (2013 року – ред.) за головування в ЄС Литви.

"Ми не вважаємо (Угоду - ред.) подарунком для українського уряду, а більше способом відкриття перспектив для українських громадян та запровадження європейського порядку денного для українського керівництва", - заявив високопоставлений дипломат з однієї з чотирьох країн.

"Одним з оптимістичних сценаріїв було би підписати Угоди про асоціацію у Вільнюсі не тільки з Україною, а й з Молдовою, Грузією та Вірменією одночасно", - заявило джерело в Європейській службі зовнішніх дій.

Швеція, Фінляндія, Данія та Нідерланди вважають, що Угоду про асоціацію треба було заморозити після того, як українська влада ув’язнила своїх політичних супротивників і провела парламентські вибори на свою користь.

Скандинавсько-голландська група планує під час обговорення питання України міністрами закордонних справ ЄС у грудні цього року висунути суворі критерії для договору, такі, як свобода для колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і реформа судової системи. Деякі з них також прагнуть скасувати візит Януковича до Брюсселя на саміт Україна-ЄС в лютому або березні.

"Ми розчаровані українським керівництвом... Вони досі не виконали критерії, які були висунуті. Я не думаю, що саміт буде доцільно проводити в цей час", - зазначив скандинавський дипломат.

Зі свого боку Франція і Великобританія підтримують переговори на низькому рівні, тоді як Німеччина досі не визначилася.

Один з дипломатів зауважив, що коли канцлер Ангела Меркель зустрілася з польським лідером Дональдом Туском в Берліні 14 листопада, вона висловила підтримку порядку денному Вільнюса.

Тимчасом на з'їзді провідних українських бізнесменів у Лондоні минулого тижня обговорювали побоювання, що ЄС може накласти заборону на поїздки членів номенклатури Януковича. Але європейські дипломати сказали, що про санкції не може бути й мови.

"Я нещодавно був у Вашингтоні, де я чув, що деякі недержавні організації та окремі конгресмени пропонують цей крок. Але це не позиція Держдепартаменту. В Європі ми розуміємо, що це призведе до сценарію бєларуського типу, чого ми хочемо уникнути за будь-яку ціну", - зазначив дипломат ЄС.

Раніше повідомлялось, що голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський заявляє, що Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом буде підписано через кілька місяців.

Депутат Європейського парламенту від Польщі Павел Залевський припускає підписання Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом до грудня 2013 року.

Тим часом президент Польщі Броніслав Коморовський вважає, що останні парламентські вибори підтвердили бажання українців вступити в Євросоюз, який об'єднує 27 держав.

У свою чергу деякі українські опозиційні партії вимагають від Євросоюзу відмовитися від підписання з Україною Угоди про асоціацію.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 983 | Додав: adminA | Теги: асоціації України, Європу, ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ