Пт, 2024-04-26, 20:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 27 » питання власності на ГТС піднімалось на зустрічі Януковича і Путіна в Криму
15:47
питання власності на ГТС піднімалось на зустрічі Януковича і Путіна в Криму
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Київ погодився на створення спільної з "Газпромом" керівної структури, яка в майбутньому зможе контролювати роботу української газотранспортної системи.

Про це повідомляє російська "Независимая газета" з посиланням на джерело, яке було свідком неформальної зустрічі президента України Віктора Януковича з російським прем'єром Володимиром Путіним в суботу, 25 червня, в Криму.

Газета відзначає, що 28 червня в Москві планується засідання українсько-російської міждержавної комісії під керівництвом президентів РФ і України Дмитра Медведєва і Віктора Януковича.

Джерела видання стверджують, що Київ знайшов аргументи, що дозволяють понизити напруженість в українсько-російських стосунках, не відмовляючись при цьому від євроінтеграції.

"Наша сторона наповнила конкретним змістом квітневу пропозицію Віктора Януковича про формат "3+1", в якому Україна могла б ефективно співробітничати з Митним союзом", - сказав один з обізнаних чиновників.

За його словами, мова йшла про проектний підхід до співпраці: "Щоб не застосовувати загальні правила, а в кожній окремій сфері і галузі реалізовувати окремі взаємовигідні проекти".

Джерело заявило, що Київ погодився на створення спільної з "Газпромом" керівної структури, яка в майбутньому зможе контролювати роботу української газотранспортної системи.

Нагадаємо, що 30 квітня 2010 року під час візиту прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна, останній запропонував об'єднати "Газпром" і "Нафтогаз". Тоді українська делегація сприйняла це як жарт.

Експерти не виключають, що в ході засідання міждержавної комісії буде ухвалено рішення про спільне управління ГТС.

"Нам потрібно вибирати з двох зол: або ціна на газ починаючи з четвертого кварталу вище 400 доларів за тисячу кубометрів, або спільне управління. Другий варіант дозволить не тільки збільшити об'єм транзиту російського газу по українській території, але і підвищити ставку транзиту. Це додаткові прибутки", - цитує видання одного з чиновників.

Нагадаємо, 25 червня українські агентства обнародували аналітичну довідку, яка свідчить, що уряд має намір майже в двічі підвищити вартість послуг з транзиту.

"Примітно, що в день зустрічі Януковича і Путіна український уряд передав у Верховну Раду законопроект, що зменшує перелік підприємств, заборонених до приватизації. Серед ряду стратегічних виробництв, право власності на яких може незабаром змінитися, є і національна компанія "Нафтогаз України" з її дочірніми структурами - "Укргазвидобутком", "Укртрансгазом", "Укртранснафтою" і "Чорноморнафтогазом", - відзначає видання.

Відповіді російської сторони ще не послідувало. Передбачається, що питання розглядатиметься в ході переговорів глав держав.

Очікується також, що після засідання українсько-російської міждержавної комісії сторони озвучать умови спільного використання Керченської протоки.

Нагадаємо, раніше російський "Газпром" неодноразово пропонував створити міжнародний газотранспортний консорціум для управління українською ГТС за участю Росії, Німеччини і України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Єврокомісія вважає за доцільну ідею створення міжнародного консорціуму для контролю над транзитною газотранспортною системою України, заявляв глава представництва Європейської комісії в РФ Марк Франко.

У Києві, в свою чергу, в січні 2009 року категорично від такої можливості відмежувалися, заявляючи, що ГТС України на 100% залишиться у власності держави.

Зазначимо, що нинішній уряд при президентові Януковичу взяв курс на дерегуляцію економіки, роблячи акцент на приватні інвестиції, зокрема в стратегічних сферах держави - телекомунікаціях, енергетиці, транспортній галузі. Так, перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв заявив, що уряд планує провести приватизацію енергокомпаній.

Нагадаємо, 25 червня, Янукович і Путін приватно зустрілись в Криму.

Раніше, 5 червня глава МЗС РФ Сергій Лавров повідомив, що восени в Донецьку російський і український президенти зустрінуться, щоб обговорити питання участі в Митному Союзі і домовитися про умови спільного використання Керченської протоки.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 881 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ