Пт, 2024-04-26, 21:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 2 » Південна Корея та КНДР влаштували "війну погроз". Світ наляканий
09:56
Південна Корея та КНДР влаштували "війну погроз". Світ наляканий
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Південна Корея пообіцяла "рішуче відповісти" на агресію КНДР на тлі все складнішої ситуації на Корейському півострові, пише BBC-Russian.

Виступаючи перед службовцями міноборони країни в понеділок, 1 квітня, президент Південної Кореї Пак Кин Хе заявила, що "дуже серйозно" сприйняла серію погроз з боку Пхеньяну.

У п'ятницю, 29 березня, КНДР оголосила про те, що між Пхеньяном і Сеулом настає "стан війни".

У неділю, 31 березня, США відправили до Південної Кореї кілька бомбардувальників зі стелс-технологією, після того як північнокорейська влада пообіцяла наростити свій арсенал ядерних озброєнь.

"У разі будь-якої провокації щодо Південної Кореї або її громадян повинна настати рішуча бойова відповідь, незважаючи на можливі політичні наслідки", - заявила глава Південної Кореї.

Останнім часом Пхеньян неодноразово погрожував завдати ударів по США і Південній Кореї, у відповідь на що Вашингтон вдався до демонстрації своєї військової техніки на американсько-південнокорейських навчаннях.

Роздратування Північної Кореї викликали санкції, запроваджені ООН після лютневих ядерних випробувань Пхеньяна, і щорічні спільні військові навчання США і Південної Кореї.

Ядерна зброя - "життя нації"?

У неділю США перекинули свої багатоцільові винищувачі F-22 з Японії на південнокорейську базу Osan Air у рамках нинішніх спільних навчань.

"КНДР нічого не досягне погрозами і провокаціями, які лише сприяють ще більшій ізоляції Північної Кореї і підривають зусилля міжнародного співтовариства щодо встановлення миру і стабільності на північному сході Азії", - наводить агентство Reuters заяву американського військового командування в Південній Кореї.

У березні США розмістили в Південній Кореї бомбардувальники B-2 і B-52, здатні застосовувати стратегічне ядерне озброєння. За словами американської сторони, це демонструє її "можливість ...виконувати зобов'язання щодо розширеного стримування стосовно її союзників в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні".

Винищувачі F-22 не вперше використовуються в ході спільних військових навчань з Сеулом, але цього разу це збіглося за часом з минулим у неділю пленумом Центрального комітету Трудової партії КНДР.

ЦК ТПК назвав ядерну зброю "життям нації" і пообіцяв надалі розвивати ядерну програму.

"Тільки коли ядерний щит для самозахисту буде в наших руках, з'явиться можливість зруйнувати надії американських імперіалістів, які мріють силою анексувати Корейський півострів", - йдеться в повідомленні правлячої партії Північної Кореї.

Економіка поза конфліктом

Верховне народне зібрання КНДР - маріонетковий парламент - збереться в понеділок на щорічну сесію. І хоча зазвичай на цих зборах ухвалюються рішення в галузі економіки, зараз на порядку домінує ситуація на Корейському півострові.

Мало хто вірить, що Північна Корея, яка минулого тижня обірвала другу лінію екстреного зв'язку із Сеулом - останню офіційну лінію прямого зв'язку між країнами, - зважиться на повномасштабний конфлікт.

Однак за останні роки між двома країнами мали місце вельми тривожні інциденти - затоплення південнокорейського корвета "Чхонан" (причетність до якого Пхеньян заперечує) і обстріл південнокорейського острова Йонпхендо.

При цьому роботи в промзоні Кесон, яку КНДР використовує спільно з Південною Кореєю, тривають досі, незважаючи на погрози її закриття з боку Пхеньяна. Цей спеціальний адміністративний регіон у Північній Кореї розташований поблизу демілітаризованої зони.

Працівники з Південної Кореї в понеділок вільно увійшли на територію промзони, яка робить великий вклад в економіку КНДР.

Спостерігачі розглядають ситуацію з промзоною як барометр відносин між Північчю і Півднем Кореї, і закриття Кесона означатиме подальшу ескалацію напруженості.

Як повідомлялося, КНДР оголосила військовий стан у країні і вступила в стан війни проти Південної Кореї.

Нагадаємо, що відносини КНДР з США і Південною Кореєю різко погіршилися, після того як у лютому Пхеньян провів ядерні випробування, відповіддю на які стали нові жорсткі санкції з боку міжнародного співтовариства. Північна Корея, у свою чергу, вийшла з угоди про перемир'я з Південною, яке діяло протягом 60 років, а також попередила ООН, що півострів перебуває "на межі ядерної війни".

Зараз Південна Корея вводить у дію нову систему протиракетної оборони, яка захистить від атаки КНДР.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 878 | Додав: adminA | Теги: війна погроз, КНДР, Південна Корея
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ