Пт, 2024-04-19, 21:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 17 » Планує переїжджати до Росії український "Богдан". Там - простіше і вигідніше
14:30
Планує переїжджати до Росії український "Богдан". Там - простіше і вигідніше
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Корпорація "Богдан", один із найбільших операторів автотранспортного ринку України, не виключає можливості закриття свого заводу з виробництва легкових автомобілів у Черкасах і перенесення зварювального та фарбувального обладнання в Росію в рамках можливого відновлення реалізації проекту зі створення автозаводу в РФ. Для цього тепер корпорація веде переговори з низкою європейських автовиробників.

"В Україну сьогодні виробляти автомобілі невигідно - сьогодні потужності заводу завантажені на 10% і виробництво постійно знижується, тоді як уряд не вживає жодних заходів для захисту виробника та ринку. Водночас у Росії ринок росте, він захищений високими ввізними митами, а зараз ще і запроваджується утилізаційний збір на автомобілі, що робить імпорт автомобілів у цю країну невигідним для нас", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар корпорації "Богдан" Сергій Красуля.

Така ситуація, за його словами, змусила корпорацію повернутися до реалізації "російського" проекту зі створення автовиробництва у Борському районі Нижньогородської області, раніше замороженого після кризи 2008 року і викликаного нею різкого скорочення авторинків.

"Сьогодні ми маємо у власності корпорації в РФ земельну ділянку площею 252 га, що дозволяє в найкоротші терміни організувати СКД-виробництво легкових автомобілів потужністю 120 тис на рік, а підписану з Мінекономрозвитку РФ угоду про промскладання надає пільговий режим ввезення автокомпонентів", - зазначив прес-секретар.

Крім того, для реалізації початкового етапу проекту вже сьогодні "Богдан" має підготовлені потужності для великовузлового складання 90 тис легкових авто.

"Однак для реалізації проекту нам необхідний партнер, тому зараз ми ведемо переговори з європейськими виробниками, у яких ще немає виробництва в РФ або вони планують розширити потужності", - сказав Красуля.

За інформацією газети "КоммерсантЪ-Украина", корпорація "Богдан" веде переговори з європейськими автовиробниками Volkswagen, Citroen, FIAT і BMW про спільне будівництво заводу в Росії. У разі успіху виробник навіть готовий перенести в Росію обладнання зі свого українського заводу.

Водночас Красуля зазначив, що реалізація проекту може піти за кількома сценаріями, залежно від досягнутих домовленостей про партнерство і дії української влади щодо захисту українського авторинку.

Зокрема, варіант перенесення потужностей з Черкаського заводу можливий у разі, якщо в Україні не буде ухвалено жодних захисних заходів, а з потенційним партнером буде досягнута домовленість про контрактне складання автомобілів у Росії.

"Тоді, відповідно до угоди про промскладання, ми повинні у найкоротші терміни реалізувати проект з переходу від великовузлового до дрібновузлового виробництва, для чого і необхідне перенесення потужностей з Черкас", - пояснив прес-секретар.

Він зазначив, що у випадку, якщо буде досягнута домовленість з партнером про створення спільного виробництва, то внеском "Богдана" стане наявний виробничий майданчик, на якому буде зведені нові потужності і поставлено нове обладнання.

"Якщо ж при цьому наш уряд ухвалить комплекс заходів щодо захисту автовиробництва і внутрішнього ринку, зокрема, ввізні мита, пільгове кредитування при купівлі вітчизняних авто і плюс будуть досягнуті домовленості про звільнення автомобілів українського виробництва від утилізаційного збору, то доцільним стане паралельно розвивати в Україні й проект з випуску автомобілів для ринку третіх країн у партнерстві з європейським або російським виробником. Переговори про реалізацію таких проектів також ведуться в даний час", - сказав Красуля.

"Тому ми сьогодні не говоримо про закриття заводу в Черкасах, але умови, що склалися на українському ринку, змушують нас шукати варіантів створення рентабельного виробництва автомобілів", - додав він.

При цьому він підкреслив, що закриття заводу в Черкасах стане найгіршим з можливих сценаріїв, оскільки це втрата тисяч робочих місць і припинення відрахувань до бюджетів та соціальних фондів.

Нагадаємо, 27 червня повідомлялося, що автокомпанії "Богдан" і "Укравто" ведуть переговори з АвтоВАЗом про початок виробництва моделі Lada Granta на своїх потужностях. Російський виробник змушений шукати нові майданчики для цієї моделі, оскільки на його підприємствах планується здійснювати випуск моделей, розроблених з партнерами, - Renault і Nissan.

Експерти зазначають, що "Богдан" і "Укравто" нині прагнуть завантажити власні потужності, а очікуване введення мит на імпорт автомобілів дозволить знизити їхню собівартість.

Довідка

Корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року з метою реалізації масштабних інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів. Має у своєму розпорядженні потужності для виробництва близько 9 тис автобусів і тролейбусів на рік в усіх класах, 15 тис вантажних авто і 120-150 тис легкових автомобілів. Корпорація в даний час має два сучасних заводи - з виробництва легкових автомобілів у Черкасах потужністю 120-150 тис автомобілів, в який інвестовано понад 330 млн дол, і автобусів та тролейбусів у Луцьку потужністю 6 тис од.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 932 | Додав: adminA | Теги: до Росі, простіше і вигідніше, Український Богдан
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ