Пт, 2024-04-26, 12:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 12 » По всьому світу повені стали причиною загибелі людей та масштабних руйнацій.Відео
12:19
По всьому світу повені стали причиною загибелі людей та масштабних руйнацій.Відео
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Щонайменше 13 людей загинули в результаті повеней і зсувів, які було викликано сильними дощами в місті Сан-Паулі на південному сході Бразилії, повідомляє РИА "Новости".

Рясні опади почалися в Бразилії минулого понеділка і призвели до виходу річок з берегів. За даними рятувальних служб, в результаті тривалих дощів сталося близько десятка зсувів. Основні автомагістралі штату виявилися затопленими. Метеорологи повідомляють, що в перші дні січня в штаті випало опадів понад місячну норму.

Тим часом на Шрі-Ланці в зоні повені, яку також викликали зливи, опинилося близько мільйона людей. Уряд країни і міжнародні організації намагаються забезпечити потерпілих їжею і чистою водою.

Як підкреслив представник Центру з подолання надзвичайної ситуації, на сьогодні відомо про загибель в результаті повені на острові 16 людей.

А на Філіппінах жертвами повеней і паводків, що тривають майже два тижні, стали близько 40 людей, семеро пропали безвісти. За даними державного центру з подолання наслідків стихійних лих, під сильний удар стихії минулого вівторка потрапив острів Самар у центральній частині країни. Паводки, рівень яких досягав трьох метрів, відрізали від цивілізації декілька населених пунктів, затопивши шосе і мости. Сотні будинків було пошкоджено.

Серед загиблих на острові три дитини у віці від 6 до 9 років. Крім того, вісім людей отримали травми. Всього майже мільйон осіб постраждали в результаті повені в північній, центральній і південній частинах Філіппін. Близько 25 тисячам довелося покинути свої будинки.

Також повінь все ще не відступає і на сході Австралії. Загалом жертвами стихії, викликаної ще наприкінці грудня тропічним штормом "Таша", стали 20 осіб.

За словами глави адміністрації штату Квінсленд Анни Блай, за станом на вечір вівторка, 90 людей пропали безвісти.

Тимчасом вода підбирається до адміністративного центру штату - міста Брісбен. На шляху до цього мегаполісу з населенням майже 2 мільйони людей потоки води практично змили невелике містечко Іпсиуч, в якому проживають близько 15 тисяч людей. Як сказав мер Брісбена Кемпбел Ньюмен, близько 20 тисяч будинків в низовинних районах, можливо, буде затоплено до четверга, оскільки рівень води продовжує підніматися.

Масштаби економічних втрат нараховують мільярди доларів. У штаті Квінсленд закрито 75% вугільних шахт, що призвело до різкого стрибка світових цін на вугілля, оскільки частка Австралії в його добуванні становить 3%.

Свою допомогу в подоланні наслідків стихії в Австралії запропонувала ООН, яка має у своєму розпорядженні Фонд реагування на надзвичайні ситуації, що дозволяє в лічені години за запитом держав виділяти кошти на допомогу людям, які постраждали в результаті природних катаклізмів та інших кризових ситуацій. Крім того, ООН може організувати у разі потреби екстрений збір міжнародної допомоги.

Як повідомлялося раніше, щонайменше 11 людей загинули і 72 пропали безвісти в австралійскому штаті Квінсленд в результаті руйнівної повені. Влада штату сподівалася на спад води, проте нові дощі спричинили погіршення ситуації. Як заявила прем'єр-міністр країни Джулія Гіллард, список жертв водної стихії може й далі зростати.

Водночас рівень води в річці Фіцрой, яка затопила австралійське місто Рокхемптон, має досягти позначки 9,4 метра. Як сподівається місцева влада, після цього повінь піде на спад. Річка, яка розлилася на тисячі квадратних кілометрів, вже піднялася на 9,2 метра.

Нагадаємо, що Австралія почала потерпати від сильної повені ще наприкінці 2010 року. Як тоді повідомлялося, астралійський регіон Гаскойн, розташований на західному узбережжі країни, переживав найсильнішу повінь за останні півстоліття. Вже під Новий рік ситуація погіршилася і в результаті стихійного лиха було затоплено територію, яка перевищує розміри Франції або Німеччини.

Відзначимо, що руйнівну повінь на північному сході Австралії викликав тропічний шторм "Таша". Збитки від стихії сягають мільйонів австралійських доларів. За попередніми підрахунками, економічні збитки від стихії вже перевищують 6 млрд доларів.

Відзначимо також, що від повеней зараз страждає і Європа, яка тільки нещодавно пережила труднощі, пов'язані з рекордними морозами та сильними снігопадами. Через різке потепління тала вода переповнила десятки річок, які вийшли з берегів. Найважче доводиться мешканцям Німеччини, Бельгії, Голландії та Франції. Сотні населених пунктів відрізано від зовнішнього світу, і вода далі прибуває.

Крім того, безперервні зливи викликали найсильнішу за останні 150 років повінь на новозеландському острові Південний. Основний удар стихії припав на райони Марлборо і Кентербері.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 965 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ