Пт, 2024-04-26, 21:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 6 » Починаються святки: ворожіння на дзеркалах і на перехожого
16:43
Починаються святки: ворожіння на дзеркалах і на перехожого
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Святки, які розпочинаються у переддень Різдва, традиційно вважаються найкращим часом для ворожінь - з 7 по 19 січня, а особливо у "віщі" дні - Василів вечір (13 січня, Василя й Меланки) і водохресний Святвечір (18 січня), передає ТСН.

- До православних прийшов Святвечір - переддень Різдва Христового

Ворожать на врожай і погоду, на смерть чи народження дитини, на багатство чи бідність, але завжди на першому місці стоїть ворожіння молодих дівчат на судженого і заміжжя.

Найпростіше, загальновідоме ворожіння - литтям воску на воду. Головне, щоб свічка не була освячена, а ось хто що побачить в узорах на воді, то справа особиста, ваша уява вам усе підкаже.

Якщо збирається компанія подруг просто і весело дізнатися, яке життя чекає на кожну, якщо у велику каструлю насипати круп, наприклад гречки, чи навіть пшениці, а всередину заховати різні речі: золоту обручку (хто її знайде - то на швидке заміжжя), щось зламане (на нужденність), копійку (на багатство), папірець (на розлуку). А коли дівчина зачерпне, а у жмені окрім крупи не буде нічого, то й рік так порожнім і мине.

Через літературу широко прославилося і ворожіння на дзеркалах. Слід вигнати з кімнати усіх сторонніх осіб (і навіть тварин), взяти два великі люстерка, встановити їх одне напроти одного і освітити двома свічками. Так, щоб з одного дзеркала до іншого утворився ніби довгий осяяний вогнями коридор. І ось в кінці цього коридору і повинен з'явитися суджений. Щоправда, вдивлятися, чекаючи на його появу, можна досить довго, та й замість "любого" пролізти туди може всіляка нечисть.

Серед тих, хто не боїться вночі вийти на вулицю, популярна інша розвага – ворожіння на перехожого. Треба вийти опівночі і запитати ім'я у першого стрічного – так зватимуть і вашого судженого. Можна загадувати на підслуховування: слухати під вікном, про що розмовляють сусіди. Що перше почуєте, то так у вас рік і мине. Якщо в будинку тиша – рік буде гармонійним.

У багатьох ворожіннях суджений має прийти до дівчини уві сні. Наприклад, кладуть під подушку гребінець, кажучи: "Суджений-ряджений, до мене прийди, голівоньку причеши". Суджений приходить у сон і чеше дівчині голову.

Або беруть наперсток солі, наперсток води, змішують і їдять. Лягаючи спати, дівчина каже: "Хто мій суджений - той пити мені дасть". Суджений уві сні і подає пити.

Можна на ніч покласти під подушку карту бубнового короля і загадати конкретну людину. На ранок ви дізнаєтеся, що вона про вас думає. Або також, якщо ви знаєте, про кого мрієте, підпаліть два сірники: якщо згорілі головки будуть звернені одна до одної, то "загадані" хлопець і дівчина будуть разом.

Ворожіння на сходинках: треба перераховувати сходинки, кажучи: вдівець, молодець, вдівець, молодець, і, дійшовши до останньої, подивитися, на якому слові зупинилися.

А можна загадати бажання і покликати кота. Якщо він переступить поріг кімнати лівою лапою, бажання збудеться. Якщо правою – не судилося.

Щоб вам не випало у ворожінні, пам'ятайте: хороше збудеться, а в погане не треба вірити, головне - бути впевненим у своєму щасті.

Джордж Бернард Шоу казав: "Люди завжди звалюють провину на силу обставин. Я не вірю в силу обставин. У цьому світі досягає успіху тільки той, хто шукає потрібні йому умови і, якщо не знаходить, створює їх сам". Тож ви можете зробити наступний рік таким, яким ви хочете його бачити.

Зазначимо, православна церква відзначає 6 січня Різдвяний Святвечір - переддень Різдва Христового. За статутом православної церкви, святу Різдва передує багатоденний Різдвяний піст (Пилипівка), який починається 28 листопада і триває 40 днів до 6 січня включно.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1114 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ