Нд, 2024-04-28, 09:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 25 » Податок на бездітних депутати пропонують запровадити
11:05
Податок на бездітних депутати пропонують запровадити
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Парламентарі пропонують повернути податок на бездітних, що діяв у СРСР. Якщо до 30 років громадяни України не заведуть дітей, вони платитимуть 17% податку на доходи фізичних осіб незалежно від рівня доходів. За наявності в сім'ї більше трьох дітей ставка податку становитиме 5-10%. Норми позитивно позначаться на бюджетних надходженнях і збільшать рівень народжуваності, упевнені автори законопроекту. Проте в парламенті не готові ухвалити закон, оскільки податкові зміни не поліпшать розвиток соціальної інфраструктури, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Народні депутати Ярослав Сухий (Партія регіонів) і Катерина Лук'янова ("Наша Україна - Народна самооборона") подали у Верховну Раду законопроект №10112, яким пропонують переглянути ставки податку на доходи фізосіб (ПДФО).

Підвищене податкове навантаження - 17% - крім доходів, що перевищують 10-кратний розмір мінімальної зарплати, поширюватиметься і на бездітних українців, що досягли 30 років.

"До 30 років людина має право думати, кого він хоче собі в дружини або чоловіки, є час здобути освіту, зробити кар'єру, створити сім'ю і спробувати народити дитину", - пояснює Лук'янова.

Винятком стануть бездітні інваліди I-III груп. Сім'ї, що виховують одного-двох дітей, платитимуть податки за звичайною ставкою 15%, три-чотири (за умови, що молодша дитина повинна досягти трьох років) - 10%, п'яти і більше - 5% незалежно від рівня доходів.

"У нас ставка прив'язана до доходу, але ми забуваємо, що сім'я, що має дитину, втрачає у доходах, і держава не компенсує втрат. Виплати при народженні - добре, але є дитсадок, школа, вища освіта", - говорить депутат.

Таким чином, автори поправок фактично пропонують повернутися до системи податку на неодружених, самотніх і бездітних громадян, який існував упродовж більше ніж 50 років до розпаду СРСР. У європейській практиці таких норм немає. А в Україні поки що діє податкова соціальна пільга для багатодітних сімей, що поширюється на громадян з доходом нижче 1,4 мінімальної зарплати (1,5 тис грн). У 2012 році розмір такої пільги на кожну дитину становить 80,48 грн.

У законопроекті вказується, що пільги не стосуватимуться громадян, позбавлених батьківських прав, які відмовляються від сплати аліментів. У поправках нічого не сказано про сім'ї, які за станом здоров'я не можуть мати дітей. За словами Лук'янової, ухвалення норм стимулюватиме народжуваність, оскільки за два роки населення України зменшилося на 365,2 тисяч людей. Додаткові надходження до бюджету можуть становити до 800 млн грн за рахунок збільшення ставки для бездітних, яка покриє зниження навантаження на сім'ї з дітьми.

Співрозмовник в Державній податковій службі (ДПС) назвав запропоновані зміни дурістю: "Краще б норми приймали, як зарплати з тіні вивести. Крім того, ніхто ж не знає, з якої причини людина не має дітей". Член комітету з питань бюджету Володимир Бондаренко ("БЮТ-Батьківщина") нарікає на те, що у нас скоротилася кількість дитячих кухонь і дитсадків: "Ставати в чергу в дитячий сад потрібно ще під час вагітності". Тому допомогу батькам потрібно надавати не податками, а створенням інфраструктури.

На думку голови комітету з питань соціальної політики і праці Василя Хари (Партія регіонів), перш за все в країні потрібно створити умови для збільшення народжуваності - достатня кількість робочих місць, адекватне зростання зарплат, умови для виховання і освіти дітей. "Коли всі умови будуть, а люди дурня будуть корчити, тоді їх можна штрафувати або стимулювати", - вважає депутат.

Раніше Тернопільська міська рада закликала керівництво держави запровадити відрахування з чоловіків, які при набутті 25-річного віку не виховують дітей. "Зокрема, пропонуємо ввести обов’язкові відрахування з осіб чоловічої статі, яким виповнилось 25 років і які до цього часу не виховують хоча б однієї дитини, у розмірі не менше 6% від заробітної плати", – йдеться у зверненні депутатів міськради.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 961 | Додав: adminA | Теги: Податок на бездітних депутати пропо
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ