Пт, 2024-04-26, 17:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 26 » Показник готовності до протестів в Україні рівний туніському
19:11
Показник готовності до протестів в Україні рівний туніському
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна зайняла 22-у позицію в складеному газетою The Wall Street Journal рейтингу країн, в яких найбільш можливі спалахи протестних настроїв.

Про це повідомляє тижневик "Дзеркало тижня".

- Нова влада Тунісу заарештувала рахунки 110 родичів і наближених екс-президента

Перше місце в списку зайняла Кенія, індекс протестних настроїв в якій прирівняли до 100. На другому місці Камерун з показником 94,5, а на третьому Пакистан з індексом 90,8. Четверта строчка дісталася Нігерії (88,9), а замикає п'ятірку Індонезія (80,3).

Показник України склав 68.2. Наша країна опинилася між Тунісом (69,1) і Боснією і Герцеговиною (67.3). Вище за Україну в рейтингу поставили також Грузію (73.4) і Єгипет (75.3).

Росія опинилася на 40 місці з показником 58.

Австралія, Фінляндія, Швеція, Австрія, Канада, Данія, Німеччина і Швейцарія знаходяться на нижніх строчках списку з індексом нижче 30. Для Сполучених Штатів Америки індекс склав 32,3, а для Японії - 32,2.

Індекс протестних настроїв заснований на трьох показниках: індексі сприйняття корупції, який складає організація Transparency International, індексі розвитку людського потенціалу ООН і індексі Джині.

Соціальна активність тунісців надзвичайно висока, люди незадоволені відсутністю помітних поліпшень у своєму повсякденному житті, незважаючи на революцію "14 січня", в результаті якої було повалено 23-літній режим екс-президента Бен Алі. Тепер багато хто вимагає відставки уряду, що перебуває при владі з 1999 року Ганнуші та сформованого під його керівництвом уряду національної єдності.

Сам уряд перебуває під жорстким пресингом опозиції, профспілок і різного роду маніфестантів. Під тиском вулиці 27 січня всі ключові міністри з партії Бен Алі "Демократичне конституційне об'єднання" було виведено зі складу тимчасового кабінету.

З метою заспокоїти протестувальників уряд оголосив, що загальні вибори можуть відбутися в середині липня, після того як "не пізніше березня закінчаться консультації" з усіма політичними силами.

Раніше міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявив, що "проводити паралелі між Києвом та сьогоднішніми Тунісом і Єгиптом просто неправильно".

"Ви кажете, що помаранчева влада в Україні була "розчавлена" і провалилася на виборах. Проте дозволю собі нагадати, що це було зроблено не нинішньою владою, а українськими виборцями, яким "помаранчеві" лідери обіцяли так багато, а виконали так мало", - додав він.

У свою чергу в Партії регіонів зазначили, що ситуація, що склалася в Єгипті та Тунісі, може повторитися в будь-якій країні, яка не приділяє увагу здійсненню реформ, а в Україні немає передумов для такої ситуації, та для того щоб цього не сталося, треба зважитися на ті дії, які не змогла зробити попередня влада.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 895 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ