Нд, 2024-05-05, 08:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 21 » Поліцейські у Мексиці шукали тіла людей, голови яких знайшли напередодні, але потрапили в засідку: 12 вбитих
12:20
Поліцейські у Мексиці шукали тіла людей, голови яких знайшли напередодні, але потрапили в засідку: 12 вбитих
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У мексиканському штаті Герреро на півдні країни 12 поліцейських вбито в результаті атаки збройного загону бандитів. Про це 19 березня повідомляє Agence France-Presse.

Напад стався в неділю, 18 березня, коли загін поліцейських прочісував місцевість у пошуках тіл десятьох невідомих, чиї відокремлені від тулубів голови були виявлені напередодні на одній з місцевих боєнь, передає "Lenta.ru".

Крім 12 загиблих, ще 11 поліцейських отримали поранення. Про втрати серед нападників не повідомляється. У поліції заявили, що за атакою, очевидно, стоять місцеві злочинні угруповання, не назвавши, проте, конкретних підозрюваних.

У штаті Герреро найбільш сильні позиції наркокартелів "Ла Фамілія" (La Familia, "Сім'я") і "Лицарі Храму" (Caballeros Templarios). "Лицарі", які раніше були одним з підрозділів "Ла Фамілії", відкололися від материнського картелю на початку 2011 року, і відтоді два угруповання ведуть збройну боротьбу між собою.

Зауважимо, що, прийшовши до влади в грудні 2006 року, президент Мексики Феліпе Кальдерон оголосив боротьбу з організованою злочинністю як одним зі своїх політичних пріоритетів. Відтоді в країні здійснено чимало успішних операцій у боротьбі з криміналітетом і передусім - з наркомафією.

У травні 2009 року мексиканська прокуратура за підтримки збройних сил провела безпрецедентну операцію проти наркомафії. У штаті Мічоакан одночасно були арештовані мери аж 10 міст і населених пунктів, зокрема голова адміністрації міста Уруапан - другого за величиною й економічним потенціалом у штаті. Всім затриманим інкримінуються зв'язки з наркобізнесом.

Проте, як зазначають спостерігачі, криміногенна ситуація в республіці все ще залишається напруженою, надто в прикордонних зі США районах, де діють озброєні банди наркоторговців.

Крім того, мафії в Мексиці часто бояться не тільки прості громадяни, а й правоохоронці. Так, поліцейські мексиканського міста Асунсьйон у штаті Чиуауа, неподалік кордону зі США, у повному складі звільнилися зі своїх посад через безперервні погрози з боку наркомафії.

Всього під час розборок і каральних операцій наркокартелів, яким оголосив війну президент країни Феліпе Кальдерон, у Мексиці в останні роки загинули більш ніж 47 тисяч осіб.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 973 | Додав: adminA | Теги: голови, Мексиці шукали тіла людей
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ