Пт, 2024-04-26, 00:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 4 » Політологи: хаос у Раді - це занепад владного впливу Януковича
11:17
Політологи: хаос у Раді - це занепад владного впливу Януковича
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У Партії регіонів розглядають всі можливі сценарії, які могли б забезпечити перемогу Віктора Януковича на президентських виборах. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Ігор Жданов, коментуючи заяви "регіоналів" з приводу проведення референдуму, за результатами якого повинні пройти перевибори за мажоритарною системою.

Він переконаний, що такий сценарій цілком серйозно розглядається зараз Партією регіонів. Крім того, реалізувати його влада може вже влітку цього року.

"Це абсолютно ймовірний на сьогодні розвиток подій. Тому що вчорашні (розгляд київського питання - ред.) та попередні події довели, що президент втратив контроль і ту більшість, яку він мав у попередньому парламенті. Тобто, і результати виборів, і діяльність опозиції свідчать про те, що у президента і у Партії регіонів, незважаючи на формальну більшість, реальної більшості в парламенті немає, тому проводити свої питання вони не можуть", - пояснив експерт.

Він додав: "Тому зрозуміло, що президент у таких умовах буде шукати компенсатор: як забезпечити свій політичний вплив, а за великим рахунком, - як переобратися на другий термін".

Жданов переконаний, що зараз у президента обмірковують всі можливі варіанти, яким чином можна забезпечити Януковичу перемогу на президентських виборах.

"Зрозуміло, що у нього сьогодні мінімальні шанси переобратися в умовах чесної демократичної гри. Адже ми бачимо, що будь-який фактично опозиціонер у другому турі перемагає Януковича. Тому й починаються всі ці ігри. Вони починають думати, як знешкодити парламент, зменшити кількість депутатів, зробити парламент двопалатним, тобто, по суті, підконтрольний президентові, думати, як провести вибори не в два тури, а в один, при цьому зробити все, щоб опозиція пішла розрізнено, тим самим розтягла голоси. Яскравий приклад - Черновецький, Турчинов і Кличко в Києві в 2008 році", - пояснив він.

Політолог додав: "Тому їхня схема абсолютно зрозуміла. І вона апробується на Києві. Тому що, якщо не буде призначено вибори в Києві, і це "пройде", значить, можна розробляти і будь-який інший сценарій".

Жданов також пояснив, що "ручний" парламент Януковичу потрібен лише для того, щоб змінити закон про президентські вибори і зробити їх однотуровими.

"Однотурові вибори - це основна небезпека і сьогодні основний інструмент, який буде застосований, аби продовжити термін повноваження президента", - пояснив Жданов.

Зазначимо, чергові вибори президента України мають відбутися в 2015 році. Екс-міністр юстиції Роман Зварич спрогнозував розкол у Партії регіонів, як наслідок кандидатом на пост президента в 2015 році буде не Віктор Янукович.

Політолог розповів, чи буде розпущено Раду

На сьогодні президент не зацікавлений у розпуску Верховної Ради України. Таку думку висловив директор Школи політичної аналітики Національного університету "Києво-Могилянська академія" Олексій Гарань, повідомляє "Обозреватель".

"Непрацюючий парламент буде відповідати інтересам Януковича, оскільки більшості немає, а створювати її щоразу ситуативно - важко", - переконаний Гарань.

Але саме непрацюючий, а не розпущений парламент, - підкреслив він.

Політичний експерт Володимир Цибулько в цьому контексті додав, що владі "в принципі зручно співпрацювати з такою меншістю". Крім того, опозиційний табір може зіграти роль своєрідного "громовідводу" у разі, якщо "економіка через місяць-другий посиплеться".

На думку Цибулька, якщо економіка країни "зависне", парламент справді може бути розпущено, і "ми знову отримуємо інвестиційне пожвавлення, оскільки з офшорних зон на вибори в Україну спрямують близько 2 мільярдів доларів "коротких грошей", які підуть у соціальну сферу".

Коментуючи цю репліку, Гарань зауважив: "Незважаючи на економічний ефект виборів, думаю, Янукович все ж таки не ризикне проводити парламентські вибори" за нинішньої змішаної системи виборів.

Нагадаємо, 2 квітня під стінами Верховної Ради зібрався мітинг опозиції, який вимагав призначення київських виборів на 2 червня. Разом з тим, в ході голосування відповідне рішення не було прийнято. 3 квітня продовжилося блокування трибуни парламенту.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 781 | Додав: adminA | Теги: занепад владного впливу Януковича, політологи, хаос у Раді
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ