Сб, 2024-04-27, 06:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Грудень » 11 » Понад тисячу українців з полону бойовиків звільнено, - Тимчук
13:50
Понад тисячу українців з полону бойовиків звільнено, - Тимчук
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

На засіданні комітету ВР з питань національної безпеки і оборони були заслухані представники СБУ, Міноборони та Нацгвардії щодо ситуації із звільненням полонених. Про це заявив керівник "Інформаційного опору" Дмитро Тимчук на своїй сторінці 2 Facebook.

"Безперечним позитивом є те, що лише зусиллями міжвідомчого центру при СБУ (у взаємодії з МО, МВС, НГУ, Держприкордонслужбою) звільнено на даний момент 1267 осіб (як військовослужбовців, так і цивільних осіб)", - заявив Тимчук.

Водночас у полоні залишається 684 людини - тих, чиї особи встановлено. Ще 1667 вважають зниклими безвісти.

За словами Тимчука, як пояснив керівник Головного слідчого управління СБУ, ситуація дуже непроста. Ще у вересні під час Мінських переговорів українська сторона вимагала від терористів надати повні списки наших громадян, які були захоплені бойовиками і росіянами. Терористи пообіцяли зробити це.

"Однак всі ми знаємо, чого варте їхнє слово - цих списків немає досі. Отож переговори ведуться в "розтягнутому" форматі - бойовики надають дані про окремих полонених, і тоді вирішується питання, на кого із затриманих терористів їх обмінювати", - додав Тимчук.

Звільнити полонених українців заважає "мирний" статус країни, - Тимчук

Вся робота зі звільнення полонених не має особливих правових підстав, бо де-юре жодних полонених немає, заявив Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"У "заперечуванні" Путіна і в "мирному статусі" України і полягає головна проблема. Агресія Росії юридично не визнана, і з погляду права війни немає. Відповідно, захоплені військовослужбовці України юридично не є військовополоненими (вони де-юре - заручники терористів), а значить, на них не поширюється міжнародне право щодо військовополонених", - вважає Тимчук.

Те ж саме, за його словами, з боку України: ті бойовики, які зараз сидять за ґратами - не полонені, їх заарештовано або затримано за терористичну діяльність, і сидять вони за ґратами за рішенням суду у статусі звичайних в'язнів.

"Вся робота зі звільнення полонених не має особливих правових підстав, бо де-юре ніяких полонених немає. Це суцільна імпровізація. Ось вам і підсумок того, що в Україні, яка воює вже дев'ятий місяць, юридично - "мир", - зазначає Тимчук.

Він також додав, що вчора на засіданні комітету ВР з питань національної безпеки і оборони представники силовиків вказали на деякі казуси в законодавстві, усунення яких допомогло б активізувати роботу зі звільнення полонених.

"Це стосується, наприклад, процедури виходу з-під варти затриманих терористів і передачі їх для обміну. Комітет ВР з нацбезпеки і оборони ініціює розв'язання цих проблем найближчим часом", - написав Тимчук.

Раніше у Службі безпеки України повідомили, що в полоні у бойовиків на Донбасі перебуває 684 людини, проте розраховують, що ще до кінця поточного року більшість з них буде обміняно і, відповідно, звільнено.

Нагадаємо, 8 грудня стало відомо, що перемовники з Офіцерського корпусу, який опікується звільненням полонених на Донбасі, та представники бойовиків сформулювали і зафіксували можливість обміняти всіх військовополонених у форматі "всіх на всіх".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1030 | Додав: adminA | Теги: Тимчук, звільнено, тисячу українців, полону
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ