Сб, 2024-04-27, 03:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 20 » Попов і Черновецький зійшлися на тому, що новим секретарем Київради буде одна з найбагатших українок
17:08
Попов і Черновецький зійшлися на тому, що новим секретарем Київради буде одна з найбагатших українок
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

20 квітня у Київради з'явиться новий секретар. І це буде жінка - Галина Герега, депутат фракції ГАК у Київраді, пише газета "Сегодня".

Ще напередодні всі були упевнені, що місце посяде "регіонал" Володимир Дейнега. Проте пізно ввечері голова КМДА Олександр Попов і мер Леонід Черновецький вирішили, що мер вноситиме саме кандидатуру Галини Гереги.

Попова переконали, що Дейнега не підходить. Мовляв, він теж "регіонал", а кияни і так кажуть, що ПР узурпувала владу. Натомість Черновецький наполягав на Герезі, оскільки вона для нього нейтральна особа, а інакше погрожував повністю дестабілізувати роботу Київради, що Попову, звісно, невигідно.

У мера справді могло б це вийти. По-перше, кандидатуру секретаря Київради згідно із законом вносить він. А якщо ж він не вносить, то Київрада обиратиме сама тимчасового голову. За інформацією джерел газети, у Дейнеги голосів не набиралося, а отже вибори могли б затягнутися на невизначений час.

Сама Галина Герега каже, що про своє обрання нічого не знає. "Буде сесія, тоді і подивимося".

Герега - співвласник мережі будівельних супермаркетів "Епіцентр". У 2011 році вона разом з чоловіком увійшла до Топ-200 найбагатших людей України (версія журналу "Фокус"), посівши там 27-ме місце. Їхній капітал оцінюється в 890,8 млн дол. Подружжя має нерухомість в Іспанії, готель в Івано-Франківську.

"Майданчики для своїх супермаркетів вона купувала на аукціоні, і не тільки в Києві. У неї є філіали "Епіцентру" в різних містах України, і скрізь землю вони з чоловіком купували", - сказав газеті голова фракції ГАК в Київраді Олександр Пабат.

Найближчим часом більшість у Київраді переформатується, зміниться представництво Блоку Черновецького

Переформатування більшості в Київраді відбудеться вже найближчим часом, і фракція Блоку Черновецького вже не буде існувати в такому кількісному складі, як раніше, заявив депутат Київради з фракції "УДАР Віталія Кличка" Валерій Капрунцов в ефірі "5 каналу".

"Звичайно, буде переформатування - це зрозуміло. І голосування за задоволення заяви Олеся Станіславовича показало, що у адміністрації є голоси для прийняття рішень. Звичайно, не буде існувати в кількісному, а може і в якісному складі Блок Черновецького в такому складі, як ми бачимо сьогодні. Я прогнозую, що завтра вже (20 квітня) відбудуться певні процеси", - заявив Капрунцов.

Нагадаємо, 19 квітня депутати Київської міської ради проголосували за відставку секретаря Київради Олеся Довгого. За це рішення на засіданні у вівторок проголосували 112 зі 113 депутатів

Довгий зазначив, що ухвалив рішення про відставку, щоб "зупинити все сильніше протистояння" в Київраді. Він підкреслив, що буде в Київраді позафракційним депутатом. Наближені до нього депутати кажуть: це потрібно для того, щоб очолити опозицію більшості Олександра Попова.

Нагадаємо, голова КМДА Олександр Попов стверджує, що земельні відчуження, вчинені київською владою за останні роки, досягли 70 млрд грн, а розкрадання зі столичного бюджету становили близько 4 млрд грн. Попов закликав депутатів змінити керівництво Київради через численні зловживання, але міськрада не підтримала відставки Олеся Довгого.

За відомостями джерел, в списку можливих кандидатур на його крісло залишилися дві - Галина Герега (депутат від ГАК, ставлениця Василя Хмельницького, спонсора Блоку Литвина) і Володимир Дейнега (від Партії регіонів).

Секретарем Київської міської ради обрано депутата фракції "Громадський актив Києва" Галину Герегу, передає "Інтерфакс-Україна". За таке рішення 20 квітня проголосували 89 депутатів з 90.

Її кандидатуру на сесії Київради 20 квітня вніс київський міський голова Леонід Черновецький.

Відкриваючи сесію, Черновецький повідомив, що до порядку денного буде внесено одне питання - обрання нового секретаря Київради.

Герега - співвласник мережі будівельних супермаркетів "Епіцентр". У 2011 році вона разом з чоловіком увійшла до Топ-200 найбагатших людей України (версія журналу "Фокус"), посівши там 27-ме місце. Їхній капітал оцінюється в 890,8 млн дол.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 948 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ