Чт, 2024-04-25, 10:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 28 » Попри вагання, ЄС і далі каратиме Кремль за Україну - InoPressa
08:15
Попри вагання, ЄС і далі каратиме Кремль за Україну - InoPressa
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Дискутуючи в ЄС про Росію, Польща і країни Балтії непохитні, але в Німеччині, Іспанії, Італії, Греції багато хто не проти пом'якшення санкцій. Екс-глава МЗС Швеції Карл Більдт пояснює в Le Mond, чому не можна позбавляти ЄС і США "важеля впливу на Кремль": "Мінськ-2" не виконується - сепаратисти і далі озброюються Москвою і відкидають вибори за участю українських партій і 1,5 млн осіб, які втекли з Донбасу, контроль Києва над кордоном не відновлено.

У державах Балтії "спостерігається сильна протидія скасуванню санкцій, запроваджених проти Росії у зв'язку з кризою на сході України, хоча в ЄС і, зокрема, в Німеччині все більше голосів, які виступають за їх пом'якшення", пише Süddeutsche Zeitung. Як сказав міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс після зустрічі з його німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром, він "не бачить жодної причини щось міняти в санкціях, адже ситуація не покращилася".

Його німецький колега, в свою чергу, зазначив, що "санкції не є самоціллю, і тому його зусилля будуть максимально спрямовані на досягнення прогресу в реалізації мінських домовленостей". Штайнмаєр зауважив: "Якщо до кінця червня санкції не продовжать усі 28 держав ЄС, вони закінчаться автоматично".

У Берліні вважають, що запобігти такому розвитку подій в цьому році може бути набагато важче, ніж у минулому: в Іспанії, Італії та Греції зростає опір, багато хто виступає хоча б за пом'якшення, йдеться в статті.

У такому ж ключі недавно висловився і віце-канцлер Німеччини Зіґмар Ґабріель, який заявив, що "ми всі з досвіду знаємо, що в довгостроковій перспективі ізоляція нічого не дасть". Як він стверджує, "не дуже розумно вимагати 100-відсоткового виконання "Мінська" і тільки потім на 100% скасовувати санкції".

Глава Євроради Дональд Туск поводиться підкреслено оптимістично: "Немає жодних сумнівів у тому, що незабаром без будь-яких дискусій буде ухвалено рішення про продовження (санкцій)". Тим часом дипломати не виключають варіанту, за якого санкції одночасно і продовжать, і пом'якшать, йдеться в статті.

Вимога міністра економіки та енергетики ФРН, віце-канцлера Зіґмара Ґабріеля (СДПН), що стосуються поетапного скасування антиросійських санкцій, призвела до невдоволення з боку Києва, пише на сайті Der Tagesspiegel оглядач Клаудіа фон Зальцен.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник повідомив: "Ми звернулися до МЗС ФРН по роз'яснення, чи збігається ця позиція з офіційною позицією федерального уряду". Він закликав міжнародне співтовариство проявити "згуртованість і жорсткість".

Критику українського посла викликало і вживання Зіґмаром Ґабріелем терміна "громадянська війна" стосовно конфлікту в Україні. "Подібні висловлювання були сприйняті багатьма українцями як образливі і несправедливі", - підкреслив Мельник. За його словами, існують незаперечні докази того, що "Росія не тільки керує своїми маріонетками в Донецьку і Луганську, озброюючи і оплачуючи їх, а й надсилає туди своїх військовослужбовців і найманців".

Досі жоден з пунктів Мінських домовленостей, підписаних в лютому 2015 року, не виконано, пише автор матеріалу. Умови перемир'я раз у раз порушуються, процес з мирного врегулювання конфлікту не зрушується з мертвої точки. Немає сьогодні і єдності в питанні про заплановані регіональні вибори на сході України (в окупованих районах Донеччини і Луганщини - ред.).

Екс-міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, один з ініціаторів програми ЄС "Східне партнерство", виступає за продовження санкцій проти Росії, пише Le Monde. Більдт твердо підтримує проєвропейський український уряд.

Відповідаючи на запитання, чому не виконуються Мінські угоди, Карл Більдт сказав: "Заколотники-сепаратисти не припиняють здійснювати атаки на всьому протязі лінії припинення вогню. Так, 24 травня було вбито сім осіб. (...) Не зважаючи на домовленості, два армійських корпуси, що окупували Донбас, продовжують нарощувати силу, передусім завдяки озброєнню та підтримки Москви".

Децентралізація країни - ключовий момент "Мінська-2", зазначає Більдт, але наразі невідомо, хто буде представляти на виборах цей регіон, який по суті опинився під контролем Москви. На думку Росії, це повинні бути лідери сепаратистів, які, в свою чергу, не хочуть, щоб у виборах брали участь українські партії і 1,5 млн людей, які втекли з Донбасу. Київ виступає за проведення по-справжньому вільних виборів на окупованих територіях і за відновлення свого контролю над східним кордоном.

Більдт дав високу оцінку українським реформам. "Якщо не брати окуповані території, тобто на 90% території країни реформи просуваються вперед і навіть швидко, з огляду на ситуацію".

"Санкції щодо Москви повинні діяти доти, доки вона не змінить позицію. Їхнє скасування однозначно обумовлене повномасштабним здійсненням Мінських угод, а ніщо не вказує, що це може статися до червня. Ще через півроку, в грудні, ми подивимося, що зроблено. Скасування санкцій, якщо умови не будуть виконані, позбавить ЄС і США важеля впливу на Кремль. І таке рішення призведе до продовження конфлікту", - упевнений Карл Більдт.

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 969 | Додав: adminA | Теги: Україна, InoPressa, кремль, Кара, ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ