Сб, 2024-05-04, 01:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Січень » 12 » Порядок проходження військової служби іноземцями в Україні визначила Рада
19:15
Порядок проходження військової служби іноземцями в Україні визначила Рада
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Цей закон стосується і бійців полку "Азов".

Верховна Рада України визначила порядок проходження військової служби за контрактом іноземцями та особами без громадянства.

Як передає кореспондент ЗМІ, за ухвалення законопроекту №8098 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо порядку проходження військової служби за контрактом іноземцями та особами без громадянства у ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях" проголосував 321 народний депутат.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що на сьогодні в законодавстві йшлося лише про ті підрозділи, які підпорядковуються Збройним силам України. Тобто не були законодавчо визначено порядок проходження служби підрозділами, які утворені при Нацгвардії України, зокрема, таким підрозділом є полк "Азов", де службу несуть іноземні громадяни.

Через це вони не могли легально перебувати на території України, а також не могли отримати українське громадянство. Тепер це питання внормовано. Порядок визначено такий же, як і для тих, хто служить у ЗСУ.

Крім того до закону "Про імміграцію" передбачено додати до квот, які дають підстави для надання дозволу на імміграцію іноземцям і особам без громадянства, які ще не прослужили три роки в ЗСУ та інших військових формуваннях, але під час служби дістали пораненння, котрі не дозволяють їм за станом здоров'я продовжити проходження військової служби.

Робота Верховної ради 12 січня 2023 року

Як повідомляли ЗМІ, сьогодні Верховна Рада ухвалила закон щодо заборони перебування грального бізнесу на спрощеній системі оподаткування. Закон вступає в силу одразу, тож з наступного дня після підписання президентом увесь гральний бізнес має перейти на повну ставку оподаткування.

Також ВР ухвалила законопроекти про вихід з двох міжнародних договорів України, укладених у рамках Співдружності незалежних держав. Мова йде про документи №0162 "Про вихід з Угоди про порядок вирішення спорів, пов’язаних зі здійсненням господарської діяльності" і №0168 "Про вихід з Конвенції про передачу осіб, які страждають психічними розладами, для проведення примусового лікування".

Окрім цього, парламент ухвалив закон про гарантії повернення валютної виручки при експорті зерна. Передбачається, що документ сприятиме надходженню валютної виручки та запобігатиме необґрунтованому витоку капіталу з держави.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 316 | Додав: adminA | Теги: Україна, рада, проходження військової служби, іноземці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ