Сб, 2024-04-20, 08:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Червень » 25 » Порошенко хоче миру, але не будь-якою ціною
19:28
Порошенко хоче миру, але не будь-якою ціною
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко вважає позитивним факт початку діалогу на сході країни. Про це він сказав сьогодні, 25 червня, виступаючи на зустрічі представників органів місцевого самоврядування та органів державної влади "День діалогу", передає його прес-служба.

"Знаю, сам факт таких консультацій сприйнято неоднозначно у суспільстві. Є "яструби", які вимагають швидких жорстких військових дій. Інші вимагають масштабних компромісів "тільки щоб не було війни". Відповім обом сторонам: наша мета - не війна, не ми, не Україна її розпочала. Наша мета - мир. Але підкреслюю: мир не за будь-яку ціну і не за будь-яких умов. У нас не здригнеться рука, щоб дати гідну відсіч озброєному агресору, який зазіхає на соборність і цілісність нашої держави", - сказав Порошенко.

Порошенко зауважив, що йому довелось ухвалити непросте рішення про припинення в односторонньому порядку вогню на сході України.

"Діалог про реалізацію президентського плану з врегулювання ситуації на Донбасі почався", - сказав Порошенко і нагадав, що мирний план складається із 15 пунктів, й одним із найголовніших є негайна демілітаризація регіону і відновлення контролю над російсько-українським кордоном.

За його словами, серед першочергових кроків мирного плану - відновлення діяльності місцевих органів влади, відновлення центрального телерадіомовлення у Донецькій і Луганській областях з метою протидії "інформаційній отруті, яка сьогодні ллється з інших телеканалів".

Також Порошенко повідомив про інші пункти мирного плану, в тому числі відновлення економіки, створення робочих місць на Донбасі, відновлення житла і виробничих приміщень, які постраждали через збройний конфлікт.

Президент нагадав, що цей мирний план підтримали всі без винятку міжнародні структури.

Довідка

20 червня президент України Петро Порошенко віддав наказ про припинення бойових дій на сході України. Перемир'я в зоні АТО почалося о 22.00 20 червня і триватиме до 10.00 27 червня.

Також Порошенко представив мирний план, який складається з 15 кроків і передбачає гарантії безпеки для всіх учасників переговорів, звільнення від кримінальної відповідальності тих, хто склав зброю і не вчинив тяжких злочинів, звільнення заручників. Передбачається виведення незаконних збройних формувань, створення гарантованого коридору для виходу російських і українських найманців, роззброєння. Планується створення в структурі МВС підрозділів для здійснення спільного патрулювання.

Згідно з планом, незаконно утримувані адміністративні будівлі в Донецькій і Луганській областях мають бути звільнені. "З-поміж кроків - також відновлення діяльності місцевих органів влади, оновлення центрального теле- і радіомовлення в Донецькій та Луганській областях".

План передбачає кроки щодо децентралізації влади (шляхом обрання виконкомів, захист російської мови; проект змін до Конституції). Кандидатури керівників обласних державних адміністрацій будуть узгоджуватися з представниками Донбасу. Також мова йде про програму створення робочих місць в регіоні та відновлення об'єктів промисловості і соціальної інфраструктури.

Також план передбачає і проведення дострокових місцевих та парламентських виборів.

Крім цього, планується створити 10-кілометрову буферну зону на російсько-українському державному кордоні.

Президент РФ Володимир Путін підтримав рішення Порошенка про припинення вогню. Водночас Росія влаштувала раптову комплексну перевірку бойової готовності всього складу свого Центрального військового округу.

23 червня у Донецькій обласній державній адміністрації відбулися багатосторонні переговори між представниками України, ОБСЄ, самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" та Російської Федерації. Сепаратисти погодилися на відповідне припинення вогню до часу, зазначеного президентом України, - 27 червня.

24 червня президент РФ Путін попросив Раду Федерації скасувати постанову від 1 березня про використання російської армії на території України. Рада Федерації на засіданні 25 червня має намір підтримати таке рішення президента РФ.

А бойовики у той же день, всупереч власним обіцянкам дотримуватися режиму припинення вогню, збили гелікоптер Збройних Сил України і спричинили смерть дев’яти людей. Крім того, внаслідок мінометного обстрілу бойовиками сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі загинули двоє, поранено ще трьох вояків.

Після чого Порошенко віддав наказ керівникам силових структур без вагань відкривати вогонь у відповідь на атаки терористів, спрямовані проти українських силовиків, і не виключив дострокового скасування перемир'я.

Російський економіст, колишній радник Путіна, один із засновників російського Комітету солідарності з Майданом Андрій Ілларіонов прогнозує, що збройне протистояння вийде за межі Донбасу: мета Путіна залишається незмінною – або Україна стає путінською та йде під руку Кремля, або має перестати існувати як сучасна, незалежна держава.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1028 | Додав: adminA | Теги: не будь-якою ціною, миру, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ