Сб, 2024-04-27, 02:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 6 » Порошенко оголошує війну олігархам і монополіям. ВІДЕО
20:12
Порошенко оголошує війну олігархам і монополіям. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко заявив про необхідність навести порядок і повернути конкуренцію в енергетичну галузь і наголосив на важливості демонополізації, диверсифікації та деолігархізації енергетичного ринку як необхідних принципах забезпечення його безпеки.

"Політика деолігархізації і демонополізації цілком відповідає національним безпековим інтересам, і я впевнений в тому, що ні я як президент, ні уряд, ні Верховна Рада від цього курсу не відмовляться, хто б і чим би не намагався Україну і мене як президента шантажувати, – ні так званими шахтарськими батальйонами, дві третини з яких складали "тітушки", ні так званими приватними арміями, ні інформаційними диверсіями, які сьогодні намагаються запускати проти мене і проти України",- заявив глава держави на засіданні РНБО в середу, 6 травня, передає прес-служба президента.

За словами Порошенка, монополіям в електроенергетиці, так само, як і іншим монополіям, буде покладено край. "А то вже "лампочку Ілліча" хоч бери та перейменовуй – настільки глибоко там все було приватизовано і сконцентровано", - зазначив президент.

"Стояв, стою і стоятиму на сторожі національних інтересів. Незадоволення "потерпілих" я розумію, але не раджу чинити спротив. Державі слід віддати державне, а бізнес робити за рахунок власних приватних ресурсів, і не включати ані кредитні борги, ані видатки на приватні армії, ані видатки інші, які не мають відношення до собівартості, у вартість тони нафти, кубометра газу, вартість кіловат-години", - цитує президента прес-служба.

Глава держави зазначив, що в паливно-енергетичному комплексі починають діяти європейські правила. У зв'язку з цим він нагадав про підписання закону "Про ринок газу", розробленого спільно з Європейським енергетичним товариством.

"Гарантую, що ніхто більше не потрапить в рейтинг "Форбс", знімаючи вершки з використання можливостей державних монополій, з традиційно корупційного середовища в газовому секторі. Держава ні для кого не буде більше дійною коровою. Дикий капіталізм у цій галузі з прийняттям цього закону, відповідних нормативних актів має закінчитися. Хочу, щоб це почули всюди: і в Києві, і у Відні".

"Саме в цьому напрямку слід розглядати і арешт 500 мільйонів кубів газу, який Генеральна прокуратура спільно з Міністерством внутрішніх справ здійснила у компанії Osthem", - додав президент.

За його словами, це не є вибіркове ставлення. Як сказав Порошенко, раніше Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяє державі повернути під своє управління найбільшого монополіста у цій сфері компанію "Укрнафта".

"Сподіваюся, сьогодні ми ухвалимо рішення, які повернуть здоровий глузд, елементарний порядок і економічну конкуренцію на ринок електроенергії і тісно пов’язану з ним шахтарську галузь, яка потребує чіткого прозорого механізму ціноутворення на вугілля", - наголосив глава держави.

Раніше ЗМІ повідомляли, що РНБО підготувала проект постанови щодо врегулювання ситуації в енергетиці, яка спрямована на зниження монопольного становища олігарха Ріната Ахметова на енергетичному ринку.

Нагадаємо, 9 квітня Верховна Рада підтримала у другому читанні і в цілому законопроект №2250 " Про ринок природного газу ", ухвалений у першому читанні 5 квітня. 30 квітня Петро Порошенко підписав закон про ринок природного газу.

19 березня Верховна Рада схвалила урядовий законопроект про внесення змін до Закону України "Про акціонерні товариства" (щодо виплати дивідендів акціонерним товариством) (№2273), відповідно до якого Ігор Коломойський втрачає можливість контролювати державну компанію "Укрнафта".

Держава володіє 50+1% акцій ПАТ "Укрнафта", проте регулярно відчуває проблеми з проведенням зборів акціонерів цієї компанії (структури групи "Приват" Коломойського, що контролюють 42%, найчастіше ігнорують збори). Відповідно, ухвалення рішень про розподіл чистого прибутку і виплату дивідендів, зміну менеджменту компанії ускладнено.

25 березня президент підписав зміни до закону.

Раніше, 13 січня Верховна Рада ухвалила закон про зниження кворуму, необхідного для проведення загальних зборів акціонерного товариства, з 60% до 50%+1 акція. Але пізніше виявилося, що його неможливо застосувати до "Укрнафти", заради якої, власне, і ухвалювався. У зв'язку з цим уряд вніс новий документ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 767 | Додав: adminA | Теги: Порошенко оголошує війну олігархам
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ