Пт, 2024-04-26, 02:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Травень » 26 » Порошенко перемагає у першому турі - екзит-пол. ФОТО
08:33
Порошенко перемагає у першому турі - екзит-пол. ФОТО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні, 25 травня, о 20:00 в Україні завершилося голосування виборців на позачергових президентських виборах і почався підрахунок голосів. Одночасно з ними відбулися позачергові місцеві вибори у низці населених пунктів. Зокрема, вибори міських голів відбудуться у семи обласних центрах: Києві, Одесі, Миколаєві, Херсоні, Сумах, Черкасах і Чернівцях.

Крім того, проходили довибори народного депутата в одномандатному виборчому окрузі № 83 (Івано-Франківськ).

В Україні були проведені три екзит-поли:

- Національний екзит-пол. Його організатором є консорціум компаній у складі Фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва, Київського міжнародного інституту соціології ( КМІС) та Центру Разумкова. Опитано близько 17 тисяч респондентів на 400 виборчих дільницях на всій території України , за винятком Криму.

- Всеукраїнський телевізійний - який провела компанія TNS в Україні на замовлення чотирьох телеканалів - 1+1, ICTV, ТРК "Україна" та Інтер. Експерти опитали 20 тисяч респондентів на 610 виборчих дільницях. У вибірку не потрапить Крим , а також деякі міста на сході України , зокрема , Краматорськ , Слов'янськ і Нікополь .

- Опитування "Савік Шустер Студії". Соціологи-інтерв'юери працювали на 350 дільницях у всіх областях України, в тому числі в Донецькій і Луганській областях. Оскільки більша частина ділянок у Донецькій і Луганській областях не відкрилася або відкрилася, але не була забезпечена бюлетенями, то бригадам соціологів довелося переїхати на інші, відкриті, ділянки. В інших областях України робота проходила в штатному режимі.

ЦВК каже, що голосування завершилося. Участь рахуватиметься від кількості дійсних бюлетенів. Оновлюється

У неділю, 25 травня, о 20:00 в Україні завершилося голосування виборців на позачергових виборах Президента, що почалося о 8:00.

Відразу ж по завершенню голосування розпочався підрахунок голосів (при цьому вперше на виборах кількість осіб, які взяли участь у голосуванні, рахуватиметься від кількості дійсних бюлетенів), передають "Українські новини".

Українці голосували в 189 округах із 225 (24 округи не відкрилися в Донецькій і Луганській областях, а на 12 округах в не визнаній Україною Республіці Крим голосування не було організовано у зв'язку з тимчасовою окупацією цієї території).

Крім того, на 114 дільницях у 75 іноземних державах голосували українці, які проживають за кордоном.

Явка виборців на позачергових президентських виборах склала 60,44%, свідчать дані Центрвиборчкому з 100-х виборчих округів.

За наявними даними на поточний момент (22:00) найвища явка - у Львівській області (77,72%), Тернопільській (76,63%), Волинській (65,25%), Рівненській (71,32%). Найнижчу явку фіксують у Донецькій області (12,09%), Одеській 45,68%, Харківській (48,94%).

Українці обирали главу держави з 21 кандидата (при цьому в бюлетені була відсутня графа "Не підтримую жодного з кандидатів").

17 березня ЦВК зареєструвала першого кандидата в Президенти - колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Рената Кузьміна.

27 березня комісія зареєструвала кандидатом колишнього віце-прем'єр-міністра Юрія Бойка, а 28 березня - бізнесмена Вадима Рабіновича, депутата Верховної Ради Сергія Тігіпка (на той момент був у фракції Партії регіонів, зараз - позафракційний) та колишнього голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна.

30 березня Центрвиборчком зареєстрував підприємця Володимира Саранова та екс-депутата Ради Валерія Коновалюка.

31 березня ЦВК зареєструвала кандидатами Петра Симоненко (лідера Комуністичної партії), Миколу Маломужа (колишнього главу Служби зовнішньої розвідки), Юлію Тимошенко (колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"), підприємця Андрія Гриненко та позафракційних депутатів Ради Петра Порошенка і Олега Ляшко.

1 квітня були зареєстровані Анатолій Гриценко (позафракційний депутат Ради), Олег Тягнибок (лідер партії "Всеукраїнське об'єднання" Свобода"), Олександр Клименко (лідер Української народної партії), Василь Цушко (колишній глава Антимонопольного комітету), Дмитро Ярош (лідер партії "Правий сектор") і лікар Ольга Богомолець.

2 квітня ЦВК зареєструвала кандидатами в Президенти колишнього міністра регіонального розвитку та будівництва Василя Куйбіду і колишнього депутата Київської міської ради Зоряна Шкіряка.

При цьому Шкіряк, Симоненко, Цушко і Клименко заявили в прямому телеефірі чи соціальних мережах про відмову від участі у виборах вже після законного терміну подачі в ЦВК заяви про зняття з балотування, тому всі віддані за них голоси будуть враховані.

Раніше повідомлялося, що за президентськими виборами спостерігали 3607 міжнародних спостерігачів: 3 325 з 20 міжнародних організацій та 282 від 19 іноземних держав.


 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1033 | Додав: adminA | Теги: екзит-пол. ФОТО, першому турі, Порошенко перемагає
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ