Сб, 2024-04-20, 14:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 11 » Порошенко просить Раду захистити ошуканих вкладників. ВІДЕО
22:13
Порошенко просить Раду захистити ошуканих вкладників. ВІДЕО
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект "Про внесення змін до закону про систему гарантування вкладів фізичних осіб про відшкодування фізичним особам шкоди, заподіяної зловживаннями в сфері банківських і фінансових послуг".

Як повідомила прес-служба голови держави в п'ятницю, 11 листопада, про це він сказав під час зустрічі з представниками вкладників банку "Михайлівський".

Згідно з повідомленням, Порошенко визначив згаданий законопроект як невідкладний.

"Звертаюся до парламентарів з проханням у вівторок поставити його на голосування і проголосувати", - додав президент.

Порошенко наголосив, що законопроект передбачає надання права Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, після ретельного вивчення всіх обставин укладення кожного конкретного депозитного договору та після розробки порядку виплат, забезпечити повернення коштів.

"Нікому не дозволимо зловживати цим законом. Ті, хто був задіяний у сумнівних схемах, будуть нести відповідальність, але чесних людей ми повинні захистити", - запевнив голова держави.

"Спільними зусиллями команди президента України, Національного банку України, Фонду гарантування вкладів, уряду, зокрема Міністерства фінансів, правоохоронними органами, повинна бути створена надзвичайно ефективна система захисту від таких шахрайських дій", - наголосив президент і запевнив, що робить усе, щоб справедливість перемогла.

Голова Спілки вкладників "Банк "Михайлівський" Олег Мосін від імені ініціативної групи подякував президенту за зустріч і чітку позицію щодо захисту прав ошуканих вкладників. Він висловив сподівання, що ця законодавча ініціатива глави держави зможе реально вирішити проблеми великої кількості обманутих вкладників.

"Цей законопроект дає можливість людям повернути свої вклади, а шахраям-банкірам тепер "червоне світло", щоб вони більше не могли таким чином обманювати людей", - сказав Мосін.

За інформацією прес-служби глави держави, документ розроблений за участю Нацбанку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Міністерства фінансів, правоохоронних органів.

У зустрічі брали участь перший віце-прем'єр Степан Кубів, міністр фінансів Олександр Данилюк, перший заступник глави СБУ Віталій Маліков, представники НБУ та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Раніше сьогодні, начальник департаменту захисту національної державності СБУ Анатолій Дублик заявив, що Російська Федерація має на меті спровокувати дострокові парламентські вибори в Україні для приведення до влади проросійських сил і зміни зовнішньополітичного курсу держави.

"Старт зазначених дій заплановано на 15 листопада з всеукраїнської акції протесту банківських вкладників", - сказав Дублик.

Нагадаємо, Національний банк України повідомив про ухвалення рішення про віднесення банку "Михайлівський" до категорії неплатоспроможних через проведені банком сумнівні операції з депозитами фізичних осіб 23 травня.

За інформацією НБУ, 20 травня, коли голова правління банку "Михайлівський" Ігор Дорошенко пішов з посади, банк під прикриттям технічного збою обмежив доступ куратора НБУ до своєї бази даних і провів низку сумнівних операцій з переведення вкладів фізосіб зі пов`язаних з банком компаній, збільшивши навантаження на Фонд гарантування на 1 млрд грн – до 2,6 млрд грн.

Як згодом з`ясував Фонд, таким чином банк намагався розгорнути на балансі вклади пов`язаних фінансових компаній, які не підпадають під гарантії.

13 серпня Національна поліція повідомила про вручення підозри та арешт екс-голові правління банку "Михайлівський" Дорошенку, який підозрюється у розкраданні 870 млн грн коштів і доведенні банку до неплатоспроможності. Йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Пізніше затримали другого фігуранта справи.

22 вересня Головне управління Національної поліції Києва оголосило в розшук колишнього заступника голови правління банку "Михайлівський" Дениса Панфілова.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 810 | Додав: adminA | Теги: рада, захист ошуканих вкладників, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ