Сб, 2024-04-20, 03:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 7 » Порошенко провів "дуже плідні" перемовини з Керрі
15:16
Порошенко провів "дуже плідні" перемовини з Керрі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Петро Порошенко заявляє про проведення "дуже плідних" переговорів із держсекретарем США Джоном Керрі.

Про це заявив президент Порошенко під час спільної із Керрі прес-конференції, повідомляє "Українська правда".

"Цей візит є глибоко символічним і ми дуже цінуємо ваш приїзд", - звернувся Порошенко до Керрі.

"Це факт високої довіри, яку надають США і свідчення ефективної координації, яку ми досягли між Києвом і Вашингтоном", - сказав він про зустріч.

"Сьогоднішні плідні переговори свідчать про глибоке змістовне наповнення україно-американського стратегічного партнерства від нашої співпраці у сфері реформ до спільної протидії у сфері безпеки", - сказав він.

Порошенко перепросив, що прес-конференція почалася на годину пізніше, наголосивши, що це свідчить про "великий порядок денний" у стосунках двох держав.

Президент також повідомив, що на саміті НАТО у Варшаві проведе зустріч з лідерами США, Німеччини, Франції, Великобританії та Італії.

"На цьому саміті відбудуться дві надзвичайні події. Перше - це засідання Комісії Україна-НАТО на вищому рівні, і друге - зустріч в унікальному форматі, у форматі країн "Великої п'ятірки", це США, Німеччина, Франція, Великобританія та Італія (плюс Україна - ред.), так само, як ми зустрічалися в Уельсі в 2014 році. І передбачено достатньо часу для того, щоб ми в такому форматі з лідерами країн "Великої п'ятірки" обговорили питання безпеки і питання реформ в Україні", - сказав Порошенко.

Порошенко чекає, що за результатами зустрічей на саміті НАТО в Варшаві будуть скоординовані заходи подальшого забезпечення примусу Росії до повної імплементації Мінських домовленостей і початку деокупації Криму.

"Це - також підтвердження особливого партнерства. В Україні очікують, що за результатами зустрічей у форматі саміту НАТО, і в форматі Комісії Україна-НАТО, і в форматі "Великої п'ятірки" і України ми скоординуємо заходи подальшого забезпечення примусу Росії до повної імплементації Мінських домовленостей і початку деокупації Криму", - заявив Порошенко.

Порошенко сподівається, що на саміті НАТО в Варшаві будуть підтверджені позиції, задекларовані на Бухарестському саміті.

"Ми очікуємо підтримки Альянсу, ми очікуємо, що ті позиції, які були задекларовані під час Бухарестського саміту, ключова з яких - про те, що двері НАТО відчинені для будь-якої європейської країни, будуть підтверджені", - сказав він.

Порошенко також розраховує, що на саміті НАТО в Варшаві будуть ухвалені рішення про продовження співпраці в рамках чинних проектів і про старт нових програм.

"Велику допомогу в реформуванні надають нам країни НАТО через відповідні трастові фонди. Ми очікуємо ухвалення рішень про продовження цієї співпраці і отримання нових амбітних проектів нашої співпраці країнами-членами НАТО", - сказав він.

Своєю чергою держсекретар США Джон Керрі вказує, що офіційний Вашингтон готовий вітати нових членів у НАТО, коли вони будуть готові, а Україну чекає ще багато в проведенні відповідних реформ.

"Хочу сказати, що США дотримуються своєї політики "відчинених" дверей. Ми готові вітати нових членів (НАТО - ред.), коли вони будуть готові. Як сказав президент Порошенко, в України ще довгий шлях реформи оборонного сектора і, таким чином, це і є частиною діалогу в контексті комісії Україна-НАТО", - сказав він.

Керрі зазначив, що сам Порошенко сказав, що він (президент України - ред.) і країна ще не ухвалили рішення, чи хочуть вони подати заявку на членство в НАТО.

Як повідомлялося, Керрі в четвер, 7 липня, прибув в Україну, в рамках візиту він обговорить з українськими лідерами прогрес в реформах, реалізацію Мінських угод та інші питання. Плануються зустрічі з президентом України Петром Порошенком, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, міністром закордонних справ Павлом Клімкіним і головою Верховної Ради Андрієм Парубієм.

Керрі: США залишать санкції РФ і виділять Україні 23 млн доларів гуманітарної допомоги для Донбасу

Керрі заявляє, що США продовжить санкції відносно РФ, якщо російська сторона не виконає свої зобов'язання по деескалації ситуації на Донбасі.

"Якщо Росія не виконає всі свої зобов'язання по деескалації (ситуації на Донбасі - ред.), тоді санкції залишаються в силі", - сказав він.

За словами Керрі, це ж стосується і ситуації в Криму.

Влада України почали реалізовувати передбачені мінських угодами, і офіційний Київ готовий продовжувати дії в цьому напрямку, але для цього має бути забезпечено поліпшення ситуації з безпекою на Донбасі, заявляє держсекретар США Джон Керрі.

"Україна доклала величезних зусиль для виконання "Мінська" і почала процес надання спеціального статусу, децентралізації, амністії, і Україна готова зробити більше, якщо буде просування в сфері безпеки", - сказав він.

Керрі заявив, що США додатково виділить 23 млн доларів гуманітарної допомоги для жителів Донецької і Луганської областей.

"Я сьогодні сказав президенту Порошенко, що Сполучені Штати нададуть додатково 23 млн доларів гуманітарної допомоги, щоб допомогти тисячам людей, які постраждали від конфлікту в Східній Україні", - сказав він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 776 | Додав: adminA | Теги: дуже плідні перемовини з Керрі, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ