Вт, 2024-04-23, 09:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 28 » Порошенко розповів, коли Україна поверне Крим і Донбас. ВІДЕО
21:29
Порошенко розповів, коли Україна поверне Крим і Донбас. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко впевнений, що Україна поверне собі Донбас та Крим, коли стане успішною.

Про це він заявив у програмі "Рік Порошенка" з нагоди року його перебування на посаді президента, яку транслювали українські телеканали у четвер, 28 травня, увечері.

"Ми повернемо собі Крим і Донбас. Донбас - швидше, Крим - трохи пізніше. Але повернемо тоді, коли будемо успішними, коли українці будуть без віз їздити за кордон, коли заробітна плата в Україні буде більшою вдвічі, ніж у Криму, коли робота в Україні буде, а в Криму не буде", - сказав Порошенко.

Президент зауважив, що за цей рік мова перестала бути фактором, який розколює Україну.

"Що раніше завжди розколювало державу? Перший фактор - мова. Конфлікт між російськомовними і україномовними... За цей рік мова об`єднала державу, об`єднала і тримає її разом, і перестала бути фактором, який нас розколює", - наголосив глава держави.

Раніше Порошенко заявив, що єдиною державною мовою в Україні була і залишиться українська.

На переконання президента, єдність українського народу є результатом консенсусу: "Громадяни, які розмовляли різними мовами, вирішили: тепер всі наші діти вивчатимуть українську мову".

Президент говорить, що проект "Новоросія", який мав охопити 9 областей України, провалений

За словами президента Петра Порошенка, проект "Новоросія", який мав охопити 9 областей України, провалений, країна продемонструвала єдність.

"Бажання РФ було - аж ніяк не окупувати Донецьк чи Луганськ. Всі ми знаємо, що ключовий план, який на першому етапі стояв - це створення "Новоросії". 9 областей України, а саме - Харківська, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Запорізька, Херсонська, Миколаївська, Одеська області і Крим мали бути відсічені. Половина країни, більше половини промислового потенціалу мали бути відсічені… І там планувалося створити заповідник "Русского мира" - "Новоросію", саме так вони назвали цей проект", - сказав президент.

За його словами, для реалізації цього проекту передбачався "вибух протестів" у всіх цих областях, введення провокаторів, російських військ і знищення України.

"Зараз ми чітко знаємо, який був план - знищення країни. І з чим я хочу привітати, що є очевидним досягненням всіх українців та всієї України - цього місяця було офіційно оголошено, що проект "Новоросія" зазнав краху, він не відбувся", - сказав глава держави.

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що ватажки проросійських сепаратистів з угрупувань "ЛНР" і "ДНР" офіційно оголосили про "заморожування" проекту "Новоросія" і закриття відповідних політтехнологічних структур.

"Діяльність структур Новоросії заморожена, оскільки вона не вписується в план мирного врегулювання, підписаний у присутності країн "нормандської четвірки", - заявив колишній депутат Верховної Ради України Олег Царьов, який переметнувся до бойовиків і очолив рух "Новоросія".

Один з членів організації "ДНР" так званий "голова міністерства закордонних справ" Олександр Кофман визнав, що зусилля української влади з послаблення проросійських настроїв у південних регіонах України увінчалися успіхом: "Проект "Новоросія" закрито через те, що його прихильники в Харкові та Одесі виявилися успішно придушені офіційним Києвом".

Один із впливових функціонерів у формуванні "ДНР" навів версію, згідно з якою план об'єднати під брендом "Новоросія" кілька регіонів України вийшов з-під контролю ще 11 травня 2014 року.

У цей день "референдум" про самовизначення відбувся не у восьми регіонах, як це планувалося, а лише в Луганській та Донецькій областях і то не на всіх їхніх територіях.

Про те, що реалізація проекту "Новоросія" не відбулася, вже визнавали і самі лідери проросійських сепаратистів, і депутати Держдуми РФ.

Тепер у Кремлі хочуть "заштовхнути" самопроголошені "народні республіки" назад в Україну. Так, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що "на всіх рівнях - вустами президента Росії, в інших форматах - говоримо, що ми - за те, щоб вони стали частиною України. Вони зараз представили свій проект Конституції. Там вони ведуть мову саме про той статус, який передбачений мінськими домовленостями: республіки будуть частиною України, і далі пройде конституційна реформа, щоб цей статус закріпити на постійній основі".

Порошенко розповів, коли почалася війна між Росією та Україною

Петро Порошенко заявляє, що з другої половини серпня минулого року війна з проплаченими і контрольованими Росією бойовиками перетворилася у війну між Росією та Україною.

"У нас було два можливих сценарії. Сценарій перший: одразу ж після 25 травня 2014 року ми зібрали просто все в кулак, все, що могли - розтягнуті бригади з дуже маленькою чисельністю, техніку, якої кардинально бракувало всім, зусилля волонтерів, які робили все можливе для того, щоби забезпечити армію, зусилля добровольців, які намагалися як завгодно об’єднатися для того, щоби вирішити питання захисту України. Ми зробили надзвичайно велику справу: за дуже короткий термін, буквально за декілька місяців ми реалізовували план, і цей план був планом звільнення Донбасу. Ми захистили Маріуполь, ми звільнили Слов’янськ, ми звільнили Краматорськ, ми в ході надзвичайно ефективної операції звільнили Дзержинськ, звільнили Лисичанськ, звільнили Сєверодонецьк, звільнили велику кількість міст, кількість людей, кількість української території, де дві третини Донбасу були звільнені від окупації регулярних Збройних сил РФ", - зазначив глава держави.

Починаючи з другої половини серпня 2014 року, за словами президента, "кардинальна зміна ситуації відбулася з тим, що тисячі і тисячі російських регулярних військ, озброєних до зубів, з досвідом кавказьких війн, дуже добре сплачуваних, вторглися на територію України, і характер війни змінився".

"Війна з проплаченими і контрольованими Росією бойовиками перетворилася у війну між Росією та Україною", - сказав Порошенко.

За словами Порошенко, на сьогодні в зоні АТО перебувають близько 50 тисяч військовослужбовців.

"Рік тому у нас налічувалося від 3 до 5 тисяч військовослужбовців, готових до виконання бойових завдань. Одночасно на Донбасі перебували від 17 до 23 тисяч військовослужбовців, які, звісно ж, не могли закрити найбільш небезпечний напрямок удару. Я можу зараз відкрити дуже важливі цифри, що кількість військовослужбовців лише в зоні АТО нині становить близько 50 тисяч. Це потужне угруповання, яке здатне захистити свою країну", - сказав президент.

За його словами, це абсолютно інші солдати та офіцери - з бойовим досвідом, з розумінням того, навіщо вони туди прийшли.

"На відміну від того, що було рік тому, коли армія була голодною, роззброєною, босою, ненавченою, без техніки", - додав президент.

За словами президента, ключовим елементом цих реформ виявилися волонтери, які не критикували, а діяли.

Президент заявляє, що за останні три місяці втричі збільшилося постачання техніки ЗСУ.

"Сьогодні ми вперше за три місяці маємо втричі збільшені постачання техніки у військах", - сказав він.

"З участю волонтерів проводяться випробування найсучасніших зразків. І сьогодні наші війська, і це показують навчання, які не проходили 15 років, що ми вже маємо іншу армію, яка здатна воювати вночі, яка здатна здійснювати надзвичайно далекі та ефективні рейди, яка здатна протистояти агресії", - додав Порошенко.

Президент заявляє, що мирний план, покладений в основу Мінських домовленостей, разом з ефективними рейдовими діями українських десантних бригад зупинили надзвичайно небезпечне розгортання ситуації на сході України в лютому цього року.

Порошенко нагадав, що світова спільнота підтримує його мирний план, і "чітко зазначено, що альтернативи моєму мирному плану не існує".

"Більше того, цей мирний план був покладений в основу Мінських домовленостей, і Мінських домовленостей 5 вересня, які зупинили зухвалий наступ російських військ, разом з ефективними рейдовими діями українських десантних бригад зупинили надзвичайно небезпечне розгортання ситуації в лютому цього року, незважаючи на те, що Путін (президент РФ Володимир Путін - ред.) на весь світ заявив про те, що він оточує від 8 до 10 тисяч українських військ і запропонував їм підняти білий прапор, інакше 10 тисяч українських військових будуть знищені. Україна провела надзвичайно ефективну операцію, продемонструвавши всьому світові ефективність дій українських Збройних сил і нікчемність позицій РФ та підтримуваних нею бойовиків", - сказав президент.

Порошенко заявив, що якщо відбудеться наступ на позиції Збройних сил України, він підпише указ про запровадження воєнного стану в державі.

"Ключова позиція: якщо зараз перемир'я буде порушено, буде перейдено лінію зіткнення, буде організовано наступ на українські Збройні сили, у той же момент мною буде підписано указ про запровадження воєнного стану, передано до парламенту", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що законодавче забезпечення воєнного стану значною мірою було "вдосконалено за цей короткий час". "І у мене немає жодних сумнівів, що протягом кількох годин воєнний стан буде запроваджено, і Україна продемонструє свою готовність до війни, до перемоги та оборони, до миру", - заявив президент.

Водночас глава держави обіцяє забезпечити мир на Донбасі, незважаючи на плани агресора атакувати Україну влітку.

"Саме сильна армія разом з дипломатичними зусиллями України і разом із солідарністю та єдністю світу дають мені впевненість в тому, що ми зможемо забезпечити мир на Донбасі, незважаючи на плани атаки на Україну влітку", - заявив Порошенко, запевнивши, що "ми захистимо країну і збережемо мир".

Як повідомлялося, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що, за інформацією спецслужб, підготовка Росії до агресії проти України почалася 10 років тому.

"І анексія, і захоплення Криму, і війна на сході нашої країни – це не якась імпровізація. Це готувалося системно і наполегливо. За інформацією наших спецслужб, підготовка до агресії проти України почалася ще 10 років тому після перемоги Помаранчевої революції, коли Росія зрозуміла, що Україна може вирватися із її сталевих обіймів", - зазначив секретар РНБО.

Турчинов заявив, що якщо відновляться бойові дії на Донбасі, то це буде на найнебезпечнішому рівні та може перерости в повноцінну континентальну війну.

За його словами, те, що РФ продовжує концентрувати зброю і техніку на Донбасі і на кордоні, свідчить про те, що вона робить все для невиконання Мінських угод і відновлення військових дій в будь-який зручний для неї момент.

"Треба чітко говорити і розуміти, що коли відновляться бойові дії, то це буде на найбільш високому і небезпечному рівні. Ці військові дії можуть перерости в повноцінну континентальну війну", - сказав секретар РНБО.

Нагадаємо, Верховна Рада 21 квітня ухвалила постанову про заяву "Відсіч збройної агресії Російської Федерації та подолання її наслідків" ( №2332). За це рішення проголосували 259 із 316 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Зазначимо, жодного голосу на підтримку заяви не віддала лише фракція "Опозиційного блоку".

У заяві вперше названо дату початку з боку Росії війни проти України - 20 лютого 2014 року. Документ дасть змогу МЗС країни офіційно оформити консолідовані претензії України до країни-агресора.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 927 | Додав: adminA | Теги: Порошенко розповів, коли Україна поверне Крим і Донбас.
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ