Пт, 2024-04-19, 15:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Січень » 4 » Порошенко скликав силовиків і закликав їх до "рішучих дій"
12:37
Порошенко скликав силовиків і закликав їх до "рішучих дій"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Президент України Петро Порошенко провів робочу нараду з керівниками силових відомств за участі секретаря РНБО України Олександра Турчинова. Про це зранку у неділю, 4 січня 2015 року, повідомляє прес-служба глави держави.

Під час наради головну увагу було приділено аналізу ситуації у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) та стану виконання Мінських домовленостей. Також були підняті питання щодо дотримання режиму припинення вогню, рівня матеріально-технічного забезпечення військ та стану виконання рішень РНБО щодо пропускного режиму на лінії розмежування та заходів з протидії фінансуванню тероризму.

Президент України наголосив на необхідності посилення заходів з протидії терористичним загрозам. "Активізація терористів та їх спроби провокувати Збройні Сили України потребують наших рішучих дій", - зазначив він.

Президент доручив активізувати зусилля зі звільнення українських військових, які знаходяться в полоні терористів. "Завдяки розвідці та СБУ ми володіємо інформацію про місцезнаходження та кількість наших військових, які зараз перебувають під арештом незаконних збройних формувань. Ми маємо зробити все для їх скорішого визволення", - підкреслив Порошенко.

Під час наради президенту України були представлені міністром оборони кроки щодо реформування міністерства та перші результати спільної з волонтерами роботи по матеріально-технічному забезпеченню військ.

Президент доручив СБУ посилити контроль на пропускних пунктах щодо недопущення контрабанди. Також глава держави доручив Антитерористичному центру забезпечити проходження через пропускні пункти лише оформлених вантажів зареєстрованих підприємств.

Секретар РНБО доповів президенту про ситуацію на сході країни та повідомив про те, що "для проведення комплексних антитерористичних заходів перетин лінії зіткнення у зоні АТО буде обмежено до семи транспортних коридорів, а усі інші шляхи буде перекрито".

У нараді взяли участь міністр оборони України Степан Полторак, начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко, начальник Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко, міністр інформаційної політики України Юрій Стець, радник президента України, представник волонтерських організацій Юрій Бірюков, керівник Антитерористичного центру, перший заступник голови СБУ Василь Грицак.

Нагадаємо, що вперше про перехід роботи блок-постів українських військових у режим "семи транспортних коридорів" Турчинов заявив у місті Курахово Донецької області. Заява була зроблена 3 січня.

Завтра ЗСУ отримають у Житомирі 100 одиниць нової техніки – президент України

Під час наради Порошенко також обговорив з керівниками силових відомств стан готовності фортифікаційних споруд на лінії розмежування, ситуацію із надходженням військово-технічної та матеріальної допомоги від країн-партнерів України, а також етапи переоснащення та забезпечення сил-учасників АТО сучасною військовою технікою, у тому числі й засобами протибатарейної боротьби.

Як запевнив глава держави, не пізніше, ніж завтра, 5 січня, на військовому полігоні під Житомиром відбудеться передача чергових 100 одиниць техніки для потреб української армії.

Президент наголосив на тому, що за короткий термін вдалося значно посилити боєздатність ЗСУ.

"Фактично за місяць ми передали нашим військовим значні обсяги нової або модернізованої бойової техніки. Найближчим часом заплановано чергові етапи передачі сучасної техніки до Збройних Сил", - підкреслив глава держави.

Порошенко зазначив, що кожен мобілізований військовослужбовець має бути забезпеченим усім необхідним, а питання вибору постачальника має узгоджуватися керівниками силових відомств з волонтерами. "Якщо потрібно переглянути компанії-постачальники, які були в минулому, потрібно це зробити за участі волонтерів. Я був приємно вражений якістю та ціною української продукції для військових, що була представлена на Яворівському полігоні і прошу Міністерство оборони врахувати цю позицію", - зауважив він.

Нагадаємо, що 30 грудня 2014 року Порошенко на Яворівському полігоні (Львівська область) вручив сертифікати на понад 100 одиниць військової техніки, озброєнь і стрілецької зброї представникам різних частин Збройних Сил України. Зокрема військовослужбовцям передані сертифікати на танки Т-64 ПВ, самохідні гаубиці "Піон", автомобілі КрАЗ, бронеавтомобілі "Спартан", вертольоти МІ-8 та МІ-2, а також гвинтівки "Форт" спільного українсько-ізраїльського виробництва та станції контрбатарейної боротьби американського виробництва.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1176 | Додав: adminA | Теги: рішучих дій, силовиків, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ