Пт, 2024-04-26, 09:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 6 » Порошенко спробує переконати Раду ухвалити "безвізові" закони. ВІДЕО
18:05
Порошенко спробує переконати Раду ухвалити "безвізові" закони. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко вважає, що український парламент повинен позбутися популізму.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави заявив на зустрічі зі студентами та викладачами Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Зокрема, відповідаючи на запитання студентів стосовно ефективності нинішнього складу парламенту, президент зазначив: "Парламент, він відображає суспільство, і, до речі, місцеві вибори це продемонстрували, що кращого парламенту не буде обрано".

"Отже, нам треба навчитися працювати з цим парламентом, парламенту треба позбавитися популізму і повчитися в українського народу відповідальності", - наголосив він.

Порошенко висловив сподівання, що "і парламент почне працювати, і коаліція консолідується, бо альтернативи цьому не існує".

Яценюк не виключає позачергової сесії ВР для ухвалення "безвізового пакету"

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявляє, що Верховна Рада може зібратися на позачергову сесію для ухвалення законів, необхідних для запровадження безвізового режиму з ЄС.

Про це він сказав за підсумками зустрічі з главами урядів Балтійських держав в рамках робочого візиту до Риги 5 листопада.

"Зберуться завтра, післязавтра на позачергову сесію, до вівторка. Будуть голосувати на благо українського народу", - наголосив Яценюк.

Він підкреслив, що лібералізація візового режиму – це зобов’язання української влади перед українськими громадянами.

"Той, хто не голосує за закони, які підготовлені українським урядом разом із європейськими і західними експертами, той, хто не підтримує ухвалення цих законів, - виступає проти того, щоб українські громадяни не просто отримали право безвізових поїздок до Європейського Союзу, а дійсно стали частиною об'єднаної великої Європи", - сказав прем'єр.

Глава уряду України звернувся до парламенту із закликом "проявити мудрість і політичну відповідальність".

"Не може бути взагалі дискусії. Якщо немає ухвалених законів, немає безвізового режиму. Якщо є прийняті закони, і ці закони відповідають критеріям Європейського Союзу, то у нас дуже високі шанси отримати безвізовий режим", - наголосив він.

У "БП" не бачать можливості для скликання 9 листопада позачергового засідання

Перший заступник голови фракції "БПП" Ігор Кононенко не бачить можливості для скликання в понеділок, 9 листопада, позачергового засідання Верховної Ради для ухвалення пакету законопроектів, необхідних для отримання безвізового режиму з ЄС.

Про це він сказав у коментарі журналістам, коментуючи заяви деяких депутатів з приводу можливого позачергового засідання в понеділок.

"Я не бачу технічних можливостей це зробити", - заявив Кононенко. Він додав, що відповідно до регламенту, у понеділок має бути засідання Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

Крім того, Кононенко наголосив, що "наше спілкування з урядом показало, що якщо ми ці закони приймемо у вівторок, то це буде прийнятно і не буде запізно".

5 листопада парламент не зміг ухвалити низку законопроектів щодо лібералізації візового режиму з ЄС та переніс їхній розгляд на 10 листопада.

Водночас президент Петро Порошенко раніше заявляв, що народні депутати мають до 9 листопада розглянути та підтримати цей пакет законопроектів, оскільки 9 листопада оціночна місія Євросоюзу має зробити свій звіт щодо виконання Україною зобов’язань в рамках Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк 5 листопада не виключив, що Верховна Рада може зібратися на позачергову сесію для ухвалення цих "безвізових" законопроектів.

"Зберуться завтра, післязавтра на позачергову сесію, до вівторка. Будуть голосувати на благо українського народу", - наголосив Яценюк. 

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 758 | Додав: adminA | Теги: ухвала, безвізові закони, рада, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ