Пт, 2024-03-29, 04:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Березень » 3 » Порошенко створив Конституційну комісію: очолить Гройсман. ВІДЕО
16:23
Порошенко створив Конституційну комісію: очолить Гройсман. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення Конституційної комісії як спеціального допоміжного органу при президентові України. Відповідний указ опублікований на сайті глави держави у вівторок, 3 березня.

Цим указом президент запропонував затвердити положення про Конституційну комісію, а також висунув кандидатуру голови Верховної Ради Володимира Гройсмана на пост керівника цього органу.

Порошенко також запропонував депутатським фракціям (депутатським групам) у Верховній Раді, Кабінету міністрів, Верховному суду України, вищим спеціалізованим судам, Раді суддів України, асоціаціям органів місцевого самоврядування, Національній академії наук України, Національній академії правових наук України, юридичним вищим навчальним закладам і науковим установам, правовим суспільним об'єднанням, відповідним міжнародним організаціям представити до 12 березня пропозиції щодо кандидатур до складу Конституційної комісії.

Конституційна комісія утворюється у складі голови, двох його заступників, секретаря та інших членів комісії, які беруть участь у його роботі на громадських засадах. Персональний склад Комісії затверджує президент України.

Голова комісії керує її діяльністю, скликає і веде її засідання, підписує ухвалені комісією рішення; представляє комісію у взаємодії з іншими допоміжними органами і службами, створеними президентом, державними органами, органами місцевого самоврядування, громадськими об'єднаннями, підприємствами, установами, іншими організаціями.

Основною організаційною формою роботи Конституційної комісії є засідання, які проводяться в міру потреби, але не рідше ніж раз на два місяці. Засідання комісії відкриті для присутності представників засобів масової інформації.

Рішення Конституційної комісії ухвалюються більшістю голосів присутніх на засіданні членів комісії шляхом особистого відкритого голосування. У разі рівного розподілу голосів голос головуючого на засіданні є вирішальним.

Відповідно до указу, Конституційна комісія співпрацює з Національною радою реформ, взаємодіє з іншими допоміжними органами і службами, створеними президентом, державними органами, органами місцевого самоврядування, громадськими об'єднаннями, підприємствами, установами, іншими організаціями.

Серед основних завдань Конституційної комісії: узагальнення практики виконання норм Конституції України, пропозицій щодо її удосконалення з урахуванням сучасних викликів та потреб суспільства; напрацювання узгоджених пропозицій щодо проведення конституційної реформи в Україні; підготовка за результатами широкого громадського та фахового обговорення законопроекту (законопроектів) про внесення змін до Конституції.

Згідно з указом, комісія має право: запитувати і одержувати від державних органів, органів місцевого самоврядування, громадських об'єднань, підприємств, установ, організацій необхідну інформацію, документи і матеріали; створювати робочі групи, інші робочі органи для розробки окремих питань, що відносяться до компетенції комісії, визначати порядок їх роботи, координувати і коригувати роботу створених робочих органів.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, 27 червня президент України Петро Порошенко зареєстрував у парламенті проект змін до Конституції.

Проект закону про внесення змін до Конституції отримав схвалення Венеціанської комісії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 704 | Додав: adminA | Теги: очолить Гройсман. ВІДЕО, Порошенко створив Конституційну ком
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ