Пт, 2024-04-26, 17:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 6 » Порошенко вимагає від окупантів негайно вивести техніку з буферної зони
14:48
Порошенко вимагає від окупантів негайно вивести техніку з буферної зони
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко називає принциповим якнайшвидше відведення важкої техніки і артилерії противника, яку бойовики зараз повертають у буферну зону на Донбасі.

"За словами Петра Порошенка, має бути зафіксовано не тільки звідки виводиться, яка кількість, по яких маршрутах, де зберігається, але й чи забезпечено постійний ефективний доступ представників ОБСЄ для контролю. Президент зазначив, що напередодні 9 травня підтримувані Росією бойовики повертають у буферну зону техніку, яку вони нібито раніше вивели", - повідомляє прес-служба глави держави за підсумками його зустрічі з представниками робочих підгруп тристоронньої контактної групи.

"Пояснення не витримують жодної критики: вони нібито готуються до параду, готують навчання, проводять бойові тренування. Домовленості треба виконувати, а всю техніку протягом лічених годин потрібно вивести", - підкреслив Порошенко.

Порошенко заявляє, що Україна не допускає перегляду досягнутих Мінських домовленостей про врегулювання ситуації на сході України і вимагає від РФ заходів щодо їх виконання, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ніяка ротація, ніякі переведення формату, ніякі відходи від Мінських домовленостей для нас неприйнятні і недопустимі", - цитує Порошенка його прес-служба.

Президент зазначив, що структура робочих підгруп повинна відповідати структурам Тристоронньої контактної групи. "Ніяких переглядів Мінських домовленостей ні українська сторона, ні наші міжнародні партнери не допускають. Наполегливо вимагаємо від підписантів Мінських домовленостей, в першу чергу, від Російської Федерації, вичерпних заходів, щоб Мінські домовленості були виконані в повному обсязі", - зазначив Порошенко.

Порошенко розповів, хто представить Україну в робочих підгрупах Мінської групи

Президент прийняв рішення про представників робочих підгруп тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Він вирішив делегувати для роботи в цих підгрупах екс-прем'єр-міністра, екс-главу СБУ, екс-міністра оборони Євгенія Марчука, директора Національного інституту стратегічних досліджень, свого позаштатного радника Володимира Горбуліна, уповноваженого президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірину Геращенко і першого заступника керівника Головного департаменту з питань впровадження реформ адміністрації президента Ігоря Веремія.

За інформацією прес-служби глави держави, Порошенко провів зустріч з представниками України в робочих підгрупах Тристоронньої контактної групи.

Президент України зазначив, що робочі підгрупи розподілені по пріоритетах, структура робочих підгруп повинна відповідати структурам Тристоронньої контактної групи.

Підгрупа з питань безпеки має узгодити і сприяти реалізації заходів з припинення вогню. "Українська сторона розробила, узгодила з ОБСЄ та представниками "нормандського формату", що ми готові йти далі в забезпеченні припинення вогню і відведення важкої техніки", - цитує президента його прес-служба. При цьому він додав, що має бути відповідність Мінським домовленостям всіх умов, меж і ліній, а також ефективний контроль за цим з боку ОБСЄ.

Також ця підгрупа повинна обговорити модальності розгортання на території України комбінованої місії з цивільним і військовим компонентом під егідою ООН і ЄС. За словами Порошенка, миротворча місія не повинна підміняти або скасовувати Мінські документи, а повинна працювати паралельно з діяльністю ОБСЄ.

Підгрупа з політичних питань повинна допомогти в якісній підготовці місцевих виборів, які мають бути проведені у відповідності з українським законодавством та вимогами ОБСЄ. "Повинна бути забезпечена діяльність політичних партій, принцип змагальності учасників політичного процесу, роззброєння незаконних збройних формувань, відновлення діяльності українських ЗМІ, повернення представників ЦВК і формування місцевих комісій, робота міжнародних спостерігачів", - наголошується в повідомленні.

Підгрупа з гуманітарних питань має сприяти невідкладному звільненню всіх заручників. "Окреме питання - логістика, зберігання та ефективного поширення гуманітарної допомоги в постраждалі райони Донбасу", - зазначив Порошенко.

Це стосується української та міжнародної гуманітарної допомоги, зазначив глава держави. Також має бути забезпечено, щоб т.зв. "гуманітарні конвої" з РФ потрапляли в Україну через контрольовану ділянку кордону з дотриманням міжнародних процедур.

Підгрупа з соціально-економічних питань повинна займатися економічним відновленням Донбасу.

При цьому Порошенко зазначив, що тематичні підгрупи не підписують ніяких підсумкових зобов'язуючих документів, тому що це є виключною компетенцією Тристоронньої контактної групи. "Ні тематичні підгрупи, ні Тристороння контактна група не обговорюють питання, які виходять за рамки Мінських домовленостей", - підкреслив Порошенко.

Відзначимо, штаб АТО останні кілька днів зазначає загострення ситуації в зоні бойових дій - бойовики ведуть інтенсивні обстріли позицій українських військових із забороненого озброєння. Широкино, Маріуполь та Піски залишаються основними точками бойових зіткнень на сході України.

3 травня бандформування значно посилили вогневу активність і за кількістю обстрілів на добу повернулися до рівня, який був до Мінських угод.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 802 | Додав: adminA | Теги: вивести техніку з буферної зони, окупантів, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ